Tuesday, November 13, 2018

12 – 11– 2018


-  Την  Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έγινε ο επίσημος εορτασμός για τα 50 χρόνια που κλείνει το θρυλικό White Album των Beatles, που πίσω στο 1968 αποτέλεσε το 9ο στούντιο πόνημά τους, οδηγώντας τους στο #1 της Βρετανίας, των Η.Π.Α., της Αυστραλίας, της Γαλλίας, του Καναδά και της Δυτικής (τότε) Γερμανίας. 
Ο δίσκος επανακυκλοφορεί λοιπόν με remastered ήχο, αλλά και με πλήθος ακυκλοφόρητων στιγμιοτύπων από τα sessions της δημιουργίας τους, που κορύφωσαν την ένταση στο εσωτερικό των Σκαθαριών και σταδιακά οδήγησαν στη διάλυσή τους. H super deluxe έκδοση περιλαμβάνει 7 CD, από εκεί και πέρα υπάρχει και deluxe έκδοση 4 LP και πιο απλές εκδόσεις με 3 CD και 2 LP. Ανάμεσα στο αδημοσίευτο υλικό, ξεχωρίζουν τα περίφημα Esher demos.

Στα πλαίσια του σχετικού promo, δύο από τα τραγούδια του άλμπουμ αποκτούν τώρα τα δικά τους βιντεοκλίπ. Πρόκειται για τα "Back In The U.S.S.R." και "Glass Onion" .

-  Όταν οι Sonic Youth έβγαλαν το Daydream Nation τον Οκτώβρη του 1988, είχαν ήδη 5 χρόνια δισκογραφία και είχαν αποκτήσει τους δικούς τους ένθερμους fans. 
Με το άλμπουμ ωστόσο αυτό, έφτασαν σε ένα μεγάλο ορόσημο για τα εναλλακτικά πράγματα στην Αμερική της εποχής, αλλά και για τον
alternative ήχο σε διεθνές επίπεδο. Και παρότι υπήρξε εμπορική αποτυχία (μόλις ένα #99 στη Βρετανία), το Daydream Nation αποδείχθηκε ένας από τους πιο επιδραστικούς rock δίσκους. 

ίναι λοιπόν λογικό και επόμενο ότι θα τα γιόρταζαν τα 30 του χρόνια οι Sonic Youth και ας έχουν πια διαλυθεί. Από χθες, έτσι, έκαναν διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας www.nugs.net ένα κομμάτι από το αρχείο με τις ζωντανές τους ηχογραφήσεις ανά τα χρόνια, τόσο σε CD, όσο και σε mp3 ή σε audio αρχεία υψηλής ανάλυσης για κατέβασμα. Μεταξύ τους, ξεχωρίζει η συναυλία που έδωσαν το 1988 στο CBGB της Νέας Υόρκης, ενώ η συναυλία τους στη Γλασκώβη το 2007 διατίθεται και σε βίντεο. 
«Έχουμε εκατοντάδες ώρες με ζωντανές ηχογραφήσεις των
Sonic Youth», δήλωσε ο Steven Shelley, «οπότε αποφασίσαμε να μοιραστούμε με το κοινό μερικά από τα αγαπημένα μας live».
Περαιτέρω εορτασμοί για το
 Daydream Nation περιλαμβάνουν πώληση αναμνηστικών από την εποχή της ηχογράφησής του, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και σπάνια test pressings. 

-  Πάνε πια 7 χρόνια από τον θάνατο της Amy Winehouse από δηλητηρίαση σχετική με υπερκατανάλωση αλκοόλ. Όμως το όνομά της παραμένει ένα από τα τελευταία που προξενούν μαζικά κύματα συγκίνησης στο μουσικόφιλο κοινό, ενώ το "Back To Black" (2006) συνεχίζει να ενώνει πολλούς στους καιρούς αυτούς της online πολυδιάσπασης του κοινού. 
Διόλου τυχαία, λοιπόν, είναι το άλμπουμ του 2006
 Back To Black (που περιλάμβανε το προαναφερθέν κομμάτι) το οποίο γίνεται τώρα επίκεντρο ενός καινούριου ντοκιμαντέρ, που κυκλοφόρησε σε DVD μόλις πριν λίγες μέρες. 
Το ντοκιμαντέρ λέγεται Amy WinehouseBack to Black και έχει φτιαχτεί από την Eagle Vision, σε παραγωγή Gil Gang. Εστιάζει βασικά στο πώς φτιάχτηκε το επιτυχημένο άλμπουμ (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #2, Αυστραλία #4, Γαλλία #1, Καναδάς #4, Γερμανία #1, Ιαπωνία #23, Ελλάδα #1), ενώ περιέχει νέες συνεντεύξεις (μεταξύ άλλων με τον Mark Ronson), αλλά και άγνωστο μέχρι σήμερα αρχειακό υλικό.
Μέρος του τελευταίου είναι και το "
Love Is A Losing Game" (ένα από τα τραγούδια του Back To Black), όπως παίχτηκε στα Riverside Studios του Λονδίνου στις 10 Φεβρουαρίου 2008, σε μια ιδιωτική συναυλία που έγινε εκεί σαν εορτασμός για τα 5 βραβεία Grammy που κέρδισε τότε η Amy Winehouse. 
 
-  Μετά την άσχημη γι' αυτόν δικαστική εξέλιξη που είχε η διαμάχη του με τα υπόλοιπα μέλη των New Order o Peter Hook , θέλει να αποκοπεί από το παρελθόν και θα πουλήσει κιθάρες και αναμνηστικό υλικό από τα χρόνια που ήταν μέλος τους.
Το πρώτο του μπάσο το είχε αγοράσει νεαρός με δανεικά από την μητέρα του και ο Bernard Sumner του είχε πει να προσέξεις να πάρεις μπάσο, όχι κιθάρα, γιατί μοιάζουν, ο δε πατέρας του μόλις το πήγε σπίτι τού είχε πει τι θα κάνεις μ'αυτό το πράγμα.
 Τιμή για το πρώτο του μπάσο 4000 λίρες.


NEW ALBUMS
-  Charles Bradley – Black Velvet

 Ξεκίνησε να ηχογραφεί στα 62 του το 2011 και δυστυχώς τονπρόλαβε ο καρκίνος πριν κυκλοφορήσει αυτό το τρίτο album εν ζωή.

-  MuseSimulation theory

Προσπάθεια σύνδεσης με το παρελθόν τους εδώ με μια μάλλον μέτρια απόδοση!

-  Empress of – Us

Dance pop με ρομαντικές αποχρώσεις.

- Laura Jane Grace & The Devouring Mothers – Bought to rot

Το project του τραγουδιστή- ιας των Against me!

- John MascisElastic days

 Ταυτόχρονα με την επανασυνδεση των Dinosaur Jr , σε solo δουλειά χαμηλότονων συνθέσεων.

- Liela Moss – My name is safe in your mouth

  Πρώτη solo δουλειά για την τραγουδίστρια των Duke Spirit.

- She Drew The Gun – Revolution of mind

Δεύτερος δισκος ψυχεδελικής ποπ.


NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Foster the People – Worst nites

-  Anteros – Ordinary girl

-  Crewel Intentions – Youth in overload

-  HMLTD – Death drive

-  Sade – The big unknown

-  The Wombats – Oceans

-  RYX - Bound

-  Clean Bandit – Baby

-  Toro Y Moi – Freelance

- The Lemonheads – Cant forget

-  Ariana Grande – Breathin

-  Smashing Pumpkins – Knights of Malta


Single of the week
-  Piroshka- Everlastingly yours

Μέλη των Lush , Elastica και Modern English στο super Indie group και το πρώτο δείγμα από τον δίσκο που έρχεται τον Φλεβάρη του 2019



No comments: