Wednesday, December 8, 2010

6-12-2010

- O πρώην κιθαρίστας των Smiths, Johnny Marr «επιτέθηκε» στο Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron λόγω του ότι ο δεύτερος δεν κρύβει την προτίμισή του στη μουσική των Smiths και μάλιστα έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι έχει πολλά τραγούδια της μπάντας στο προσωπικό του iPod. O Μarr μέσα από την σελίδα του στο Twitter έγραψε: «David Cameron σταμάτα να λες ότι στου αρέσουν οι Smiths γιατί δεν σου αρέσουν. Σου απαγορεύω να σου αρέσουν».Ο Marr, συνέχισε τις «απαγορεύσεις» και στον Nick Clegg τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βρετανίας : «Nick Clegg να παραδώσεις το iPod σου...».Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, αλλά τα σχόλια του Marr, αστεία ή όχι, έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για τους φοιτητές της Αγγλίας οι οποίοι αντιδρούν έντονα στις προτεινόμενες αλλαγές για τα δίδακτρα των Πανεπιστημίων.

- Οι Low Anthem ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του τρίτου τους album με τίτλο ‘Smart Fresh’ το οποίο θα βγει στην αγορά στις 22 Φεβρουαρίου του 2011. Σήμερα η μπάντα διαθέτει δωρεάν το πρώτο single του επερχόμενου δίσκου, ‘Ghost Woman Blues’ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους http://www.lowanthem.com.

- Οι Sonic Youth ετοιμάζουν αυτή την περίοδο τις επανεκδόσεις των LPs ‘Bad Moon Rising’ (1985) και ‘Sister’ (1987), τα οποία θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένη έκδοση χρωματισμού βινυλίου 180 γραμμαρίων. Το ‘Sister’ θα βγει στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ το ‘Bad Moon Rising’ στις 18 Ιανουαρίου 2011.
Επιπλέον οι Youth ετοιμάζουν για την επόμενη χρονιά και την κυκλοφορία ενός live album με υλικό από μια συναυλία της μπάντας το 1985, ενώ ο Thurston Μoore αναφέρει ότι έχει στα σκαριά ένα solo album με τίτλο ‘Benediction’ το οποίο αναμένεται και εκείνο μέσα στο 2011.
Παράλληλα η μπάντα είναι στο τελικό στάδιο για την ολοκλήρωση του soundtrack της Γαλλικής ταινίας ‘Simon Werner a Disparu’.

- «Άκρως επιτυχημένη» χαακτηρίστηκε από τους γιατρούς η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Detroit, η θρυλική τραγουδίστρια της soul, Aretha Franklin. Τα αίτια ωστόσο, που οδήγησαν την Franklin στο χειρουργείο παραμένουν άγνωστα, μέχρι στιγμής.Η βασίλισσα της soul, έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «Ο Θεός τα έχει όλα υπό έλεγχο. Είχα στο πλευρό μου υπέροχους γιατρούς και νοσοκόμες, οι οποίοι ευλογήθηκαν από τις αγρυπνίες και τις προσευχές που έκανε ο κόσμος, στην πόλη και σε όλη την χώρα». H αργυπνία στην οποία αναφέρεται η τραγουδίστρια, πραγματοποιήθηκε στο Detroit από fans, την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, όταν η Franklin έμαθε ότι θα μπει τελικά στο χειρουργείο.Μια συγγενής της Franklin, η Brenda Corbett δήλωσε σε τοπική εφημερίδα για την τραγουδίστρια: «Τα πηγείνει πολύ πολύ καλά», αναφερόμενη στο στάδιο ανάρρωσης, στο οποίο βρίσκεται τώρα η Aretha Franklin, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει πόσο καιρό θα μείνει η τραγουδίστρια στο νοσοκομείο.
Τον Νοέμβριο η Franklin ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των εμφανίσεών της μέχρι και τον Μάϊο του επόμενου χρόνου, μετά από εντολές των γιατρών που την παρακολουθούν.

- Oι 10 δίσκοι της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Q:
1. Arcade Fire – The suburbs
2. Robert Plant – Band of Joy
3. Plan B – The defamation of Strickland banks
4. Laura Marling – I speak because I can
5. Vampire Weekend – Contra
6. John Grant – Queen of Denmark
7. Gorillaz – Plastic beach

8. The National – High violet
9. Paul Weller – Wake up the nation
10. MGMT – Congratulations


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Cee Lo Green – The lady killer
Έγινε γνωστός από την συμμετοχή του στους Gnarls Barkley και το Crazy το 2006, και εδώ συνεχίζει με μια δουλειά ορόσημο για την soul –pop.

- Abbie gale – No inspiration
Το Πατρινό group στην Τρίτη δουλειά του, με τους οπαδούς τους να μένουν ευχαριστημένοι , αφού μένουν πιστοί στον ήχο που τους καθιέρωσε!

- Plug – Plug
Electro ντουέτο με πολλές αναφορές στον 80ς ήχο.

- Duffy- Endlessly
Δεύτερη δουλειά στην οποία επιχειρεί να ξεφύγει λίγο από τον ρετρό ήχο.

- Duft Punk – Tron Legacy – OST
Η μουσική επένδυση της ταινίας, από το ηλεκτρονικό ντουέτο.

- Plain White T’s – Wonders of the younger
Επιστροφή για τους επιτυχημένους Αμερικάνους ρόκερς.

Playlist top – 20
1(2) School of Seven Bells – Heart is strange
2(1) Chapel Club – All the eastern girls
3(4) OMD – Sister Marie says
4(3) Carl Barat – Run with the boys
5(8) Glasser – Home
6(7) Deerhunter – Revival

7(9) Brandon Flowers – Only the young
8(10) Marina and the Diamonds – Shampain
9(11)Miles kane – Inhaler
10(12) Florence and the machine – Heavy in your arms
11(5) Hurts – Stay
12(13) Crytal Castles – Not in love
13(16) Pains of Being Pure At Heart – Heart in your heartbreak
14(15) Warpaint – Undertow
15(18) ManicStreet Preachers Featuring Ian McCulloch - Some Kind Of Nothingness
16(6) Goldfrapp – Believer
17(19) White Lies – Bigger than us
18(20)Beady Eye – Bring the light
19(-)Broken Records - A Darkness Rises Up
20(-)Interpol – Summer well


Single of the week

Broken Records - A Darkness Rises Up
Ένα από τα διαμάντια της 4AD σε ένα καταιγιστικό single!







No comments: