Thursday, December 23, 2010

20-12-2010

- Οι FILM επιστρέφουν στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, και πάλι μαζί με την ξεχωριστή & ιδιαίτερη Εtten (Ελένη Τζαβάρα) στη φωνή, για μια μοναδική κινηματογραφική συναυλία! Η βραδιά θα ανοίξει με την εμφάνιση της εξαιρετικής Nalyssa Green (quartet).
Στα πλαίσια της βραδιάς αυτής, θα προηγηθεί Party με ελεύθερη είσοδο στο six d.o.g.s με τους καλλιτέχνες να αναλαμβάνουν ρόλο DJ, 2 εβδομάδς νωρίτερα του live, την παρασκεύη, 7 Δεκεμβρίου. Οι Film, Etten, καιNalyssa Green θα φέρουν τα CD τους, τα Βινύλια, και τα Laptop, και θα παίζουν όλο το βράδυΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ Ελληνικές μπάντες. Πριν το πάρτυ θα προηγηθεί συναυλία με 3 νέους Έλληνες μουσικούς, οι οποίοι δεν έχουν δισκογραφία ακόμα, και έχουν επιλεχθεί από τους Film, Etten, και Nalyssa Green.
Τα albums & singles των Film, καθώς και αρκετές από τις υπόλοιπες κυκλοφορίες της Inner Ear (www.inner-ear.gr) θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο χώρο του Gagarin 205 την ημέρα του live, αλλά και στον χώρο του six d.o.g.s.

- Φέτος οι Blur παρουσίασαν ένα νέο single, το ‘Fools Day’, μέσα στα πλαίσια της Record Store Day. Μετά από αυτή την κυκλοφορία, ξεκίνησε και μια φημολογία για ένα καινούργιο album από τους Blur μέσα στην επόμενη χρονιά.Σήμερα, μαθαίνουμε από δημοσίευμα της Sun, ότι οι Damon Albarn, Alex James, Dave Rowntree και Graham Coxon σχεδιάζουν ένα studio session για τον Ιανουάριο και ενδέχεται να κυκλοφορήσουν ένα καινούργιο album στο τέλος του 2011. Από την πλευρά της μπάντας, ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο σχετικά με το θέμα.

- Τον τελευταίο χρόνο οι Pink Floyd βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη με την EMI, λόγω του ότι η δισκογραφική πουλούσε μέσω διαδικτυακών καταστημάτων ξεχωριστά τα τραγούδια της μπάντας, ενώ οι Floyd ήταν αντίθετοι σε αυτή την ενέργεια της δισκογραφικής.
Νικητές από αυτή τη διαμάχη βγήκαν οι Pink Floyd, εμποδίζοντας έτσι το label να πουλάει ξεχωριστά τα τραγούδια τους.Η μπάντα έχει πλέον ρήτρα στη σύμβασή της με την εταιρία EMI που εξασφαλίζει ότι μόνο ολόκληρα μπορούν να πωλούνται τα albums των Floyd σε διαδικτυακά καταστήματα.Τον περασμένο Μάρτιο, οι Floyd είχαν κερδίσει το δικαστήριο για την ιδια υπόθεση, με την ΕΜΙ να υποστηρίζει τότε ότι η σύμβαση της μπάντας το 1999 η οποία ανέφερε ότι η μουσική των Pink Floyd πρέπει να πωλείται μόνο ως albums δεν περιείχε διατάξεις για το νέο ψηφιακό μέσο (διαδικτυακή πώληση) και έτσι η εταιρία μπορούσε αργότερα αφού δεν δεσμευόταν, να πουλάει μεμονωμένα τραγούδια σε ιστοσελίδες όπως το iTunes και το Amazon. Ο δικαστής σε εκείνη τη δίκη είχε αποφασίσει ότι πρέπει να διατηρηθεί η ακεραιότητα των albums και να μην πωλούνται ξεχωριστά τα τραγούδια, όμως η EMI, άσκησε έφεση.Τέλος, οι Pink Floyd διεκδικούν 15,7 εκατομύρια δολάρια από την δισκογραφική λόγω απλήρωτων πνευματικών δικαιωμάτων, από πώληση της μουσικής τους την περίοδο 2002-2007.

- Ο Pete Doherty αποκάλυψε μέσω της καινούργιας επίσημης ιστοσελίδας του Albionrooms.com, ότι έχει αρχίσει μαθήματα βαλς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εμφάνισή του σε μια νέα γαλλική ταινία με τίτλο ‘Confession d'un Enfant du Siecle’.
Ο frontman των Babyshambles αναφέρει ότι έχει τον πρώτο ανδρικό ρόλο στην ταινία, η οποία αφηγείται την ιστορία του ποιητή του 19ου αιώνα, Alfred de Musset.
«Ο χαρακτήρας που θα παίξω πρέπει να παρουσιάζει μια έμφυτη χάρη, όπως είναι αναμενόμενο από ένα νεαρό αριστοκράτη και δανδή της γαλλκής κοινωνίας του 1830. Η δασκάλα χορού, ήταν ακριβώς όπως την είχα φανταστεί: με το μαστίγιο στο χέρι, μια βάναυση τελειομανής!», γράφει ο Doherty.
Τα γυρίσματα της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί επίσης η Charlotte Gainsbourg, θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου.

- Tην άλλη εβδομάδα η άποψή μας για τους 30 καλύτερους δίσκους του 2010 σε ένα μεγάλο post!

ΝΕΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Pink Martini – Joy to the world
Οι Ιταλοί σε διασκευές γιορτινών τραγουδιών στο ύφος τους. Μέσα στον χαμό των προσφορών από εφημερίδες στην χώρα μας, κυκλοφόρησε με το Έθνος της Κυριακής!

- Annie Lennox – A Christmas Cornucopia
Τα Χριστούγεννα με τη συνοδεία της φωνής των Eurythmics.

- The Priests – Noel
Γιορτινά τραγούδια με την φωνή των τενόρων στο κλίμα των ημερών!

- Mariah Carey – Merry Christmas II you
Και ο τίτλος του δίσκου, μας αναφέρει πως είναι η δεύτερη δουλειά της σε αυτό το ύφος.

- Andre Rieu – Moonlight serenade
Γιορτινή ατμόσφαιρα, με συνοδεία βιολιού.

Playlist top – 20

1(2) OMD – Sister Marie says
2(1) School of Seven Bells – Heart is strange
3(3) Glasser – Home
4(7) Miles kane – Inhaler
5(4) Brandon Flowers – Only the young
6(8) Florence and the machine – Heavy in your arms
7(10) Pains of Being Pure At Heart – Heart in your heartbreak
8(6) Marina and the Diamonds – Shampain

9(11) Crytal Castles – Not in love
10(12) Warpaint – Undertow
11(13) ManicStreet Preachers Featuring Ian McCulloch - Some Kind Of Nothingness
12(14) White Lies – Bigger than us
13(15) Broken Records - A Darkness Rises Up
14(16) Beady Eye – Bring the light
15(18) Interpol – Summer well
16(5) Chapel Club – All the eastern girls
17(19) The Naked and famous – Punching in a dream
18(20)The Courteeners – Scratch your name upon my lips
19(-)The Walkmen – Angela surf city
20(9) Carl Barat – Run with the boys


Single of the week

The Walkmen – Angela surf city
Aπό τον καλό φετινό τους δίσκο προέρχεται αυτό το εξαιρετικό track.

No comments: