Friday, January 6, 2023

8 - 1– 2023: Οι πρώτες μουσικές κυκλοφορίες - τραγούδια του 2023!

-  Ο Terry Hall κηδεύτηκε μετά τον θάνατό του τον περασμένο μήνα.

Στις 19 Δεκεμβρίου, οι The Specials ανακοίνωσαν ότι ο frontman τους πέθανε σε ηλικία 63 ετών μετά από μια «σύντομη ασθένεια». Ο μπασίστας του συγκροτήματος, Horace Panter, επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι ο Hall είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας που είχε εξαπλωθεί στο συκώτι του.

Στις αρχές του περασμένου μήνα, ο τραγουδιστής είχε «χάσει βάρος» και ήταν «πολύ αδύναμος». Ο Χολ πέθανε στη συνέχεια το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η Contact Music, η κηδεία του αείμνηστου σταρ των Specials πραγματοποιήθηκε στο Golders Green Crematorium στο βορειοδυτικό Λονδίνο την Τρίτη 3 Ιανουαρίου. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Tim Burgess και ο Steve Cradock των  Ocean Color Scene.

 

- Η σκηνή χορού των LCD Soundsystem από το White Noise έχει κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο – μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω.

Κυκλοφόρησε στο Netflix στις 30 Δεκεμβρίου, η παράλογη κωμωδία-δράμα της δεκαετίας του '80 με πρωταγωνιστές τους Adam Driver, Greta Gerwig και Don Cheadle.

Η ταινία γράφτηκε και σκηνοθέτησε ο Noah Baumbach – ένας μακροχρόνιος συνεργάτης του James
Murphy – βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Don DeLillo το 1985. Διαθέτει μια πρωτότυπη παρτιτούρα του Danny Elfman.

 

- Ο Johnny Marr απέτισε φόρο τιμής στον «όμορφο» συμπαίκτη του συγκροτήματος Modest Mouse, Jeremiah Green, ο οποίος πέθανε από καρκίνο την περασμένη εβδομάδα.

Ο ντράμερ διαγνώστηκε με καρκίνο σταδίου τέταρτο τον Δεκέμβριο, η μητέρα του μοιράστηκε στο Facebook την ημέρα των Χριστουγέννων του 2022, με τον Modest Mouse να επιβεβαιώνει τον θάνατό του στις 31 Δεκεμβρίου.

Το συγκρότημα είπε στους θαυμαστές: «Δεν ξέρω τρόπο να το κάνω αυτό: Σήμερα χάσαμε τον αγαπημένο μας φίλο Jeremiah».

 

- Η χριστουγεννιάτικη επιτυχία του 1984 των Wham, «Last Christmas» έκλεισε το 2022 επιστρέφοντας στην πρώτη θέση στο Official Singles Chart.

Το κομμάτι είχε επιστρέψει στο Νούμερο Ένα πριν από δύο εβδομάδες (16 Δεκεμβρίου), αλλά έχασε ένα περίφημο χριστουγεννιάτικο Number One την περασμένη εβδομάδα, όταν ηττήθηκε από τους LadBaby με το «Food Aid». Το κομμάτι είναι το πέμπτο Νούμερο Ένα των Χριστουγέννων των Mark και Roxanne Hoyle εδώ και τόσα χρόνια, σπάζοντας ένα ρεκόρ βρετανικών charts
που κατείχαν προηγουμένως οι Beatles. Τα έσοδα από το σινγκλ, όπως και με όλα τα τραγούδια του LadBaby, δόθηκαν στη φιλανθρωπική οργάνωση της τράπεζας τροφίμων Trussell Trust.

Τώρα, το «Last Christmas» επέστρεψε στο Νούμερο Ένα για να γίνει το τελευταίο chart-top του 2022 με πάνω από 79.000 μονάδες charts, σύμφωνα με την Official Charts Company. Είναι επίσης το κομμάτι με τις περισσότερες ροές της εβδομάδας.

 

 

 

NEW ALBUMS

- Anti-Flag – Lies they tell our children



Οι Anti-Flag είναι ένα αμερικανικό πανκ ροκ συγκρότημα από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια. Το συγκρότημα είναι γνωστό για τον αριστερό πολιτικό ακτιβισμό του.

 

Iggy Pop - Every loser



Ο βασιλιάς του punk βάζει κάτω όλους τους πιτσιρικάδες!

 

RuPaul – Black butta



Αμερικανός drag queen, τηλεοπτική προσωπικότητα, ηθοποιός, μουσικός και μοντέλο.

 

- Doom Flower – Limestone ritual



Τρίτος δίσκος για το indie rock supergroup.

 

- Gabrielle Aplin – Phosphoresent




Τέταρτος δίσκος για την Βρετανίδα στο ξεκίνημα του 2023!


NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

 

- Frankie Rose – Anything

- UNI and the Urchins – Clean

- Angel Abaya – Over/On/Under

- The Murder Capital – Return my head

- Ester – red rover

- The Lemon Twigs – Corner of my eye

- Nat – Middleman

- Mount Eerie – Huge fire

- We Are Scientists – Settled accounts

- James Yorkston and Nina Persson – Harmony

- Black belt Eagle Scout – Nobody

- Bratty - Continental

 - First day of Spring – Moon boy

- Cat Clyde – I feel it


 Single of the week


- The Hold Steady – Sideways skull




Το πρώτο δείγμα από τον επερχόμενο δίσκο!

No comments: