Friday, November 4, 2022

6 - 11– 2022: Δίσκοι και τραγούδια της εβδομάδας

-  Ο Harry Styles συνεργάστηκε με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό HeadCount για να ενθαρρύνει τουςΑμερικανούς θαυμαστές του να εγγραφούν για να ψηφίσουν ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της χώρας. Το Billboard αναφέρει ότι η καμπάνια του τραγουδιστή έχει εγγραφεί πάνω από 54.000 άτομα ως μέρος της πρωτοβουλίας «Good To Vote» του HeadCount, με σχεδόν 30.000 εγγραφές να πραγματοποιούνται μέσα στις πρώτες 24 ώρες. Με αυτό, ο Styles κατέρριψε το ρεκόρ του HeadCount για την πιο επιτυχημένη καμπάνια με επικεφαλής μουσικό.

Η εκστρατεία του έγινε ως μέρος μιας λαχειοφόρου αγοράς, όπου κάθε νέος ψηφοφόρος που εγγραφόταν μέσω HeadCount πήγαινε στην κλήρωση για να κερδίσει εισιτήρια για την ετήσια συναυλία


«Harryween» του τραγουδιστή – που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (31 Οκτωβρίου) στο Kia Forum στο Λος Άντζελες. Επίσης, ακολουθεί την υποστήριξή του για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Beto O'Rourke, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του σόου του στο Austin τον περασμένο μήνα.

 

- Το επόμενο άλμπουμ των Rolling Stones θα περιλαμβάνει ντραμς από τον αείμνηστο Charlie Watts.

Αυτό αναφέρει η The Sun, η οποία γράφει ότι ο κιθαρίστας Ronnie Wood λέει ότι το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος θα κυκλοφορήσει το επόμενο καλοκαίρι. Ο δίσκος θα περιλαμβάνει μερικές από τις δουλειές του  Watts μαζί με αυτές του ντράμερ της περιοδείας Steve Jordan.

Ο Watts πέθανε πέρυσι σε ηλικία 80 ετών. Ήταν στα ντραμς με το εμβληματικό rock'n'roll συγκρότημα από την ίδρυσή τους στις αρχές της δεκαετίας του '60.

 

- Η Charli XCX είπε στο NME ότι «δεν είναι σίγουρη» αν θέλει να γίνει ανεξάρτητη καλλιτέχνιδα τώρα που έχει λήξει η σημαντική συμφωνία της με την εταιρεία.

Η καλλιτέχνις μιλούσε με το NME για το Big Read της περασμένης εβδομάδας για να συζητήσει το πιο
πρόσφατο άλμπουμ της «Crash», το οποίο σήμανε το τέλος της μεγάλης συμφωνίας της με την Atlantic.

Ερωτηθείσα αν ξέρει πώς θέλει να είναι η καριέρα της προχωρώντας προς τα εμπρός, η Charli είπε: «Εννοώ, μέχρι αυτό το σημείο, έλεγα όχι… αλλά αυτό θα ήταν ψέμα».

 

-  Το Isle Of Wight Festival ανακοίνωσε τη σύνθεση του για το 2023, με τους Pulp, George Ezra, The Chemical Brothers και Robbie Williams να είναι πρώτοι.

Το φεστιβάλ του νησιού επέστρεψε το 2022 με τους Muse, Kasabian και Lewis Capaldi να είναι πρωτοπόροι αφού η έκδοσή του για το 2021 καθυστέρησε λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών για τον COVID.

Από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου του επόμενου έτους, το φεστιβάλ θα επιστρέψει στο Seaclose Park, στο Newport με μια σύνθεση που περιλαμβάνει επίσης Courteeners, Manic Street Preachers, Blondie και άλλους.

 

 

 

 

NEW ALBUMS



- PJ Harvey – B sides , demos and rarities

Συλλογή με ακυκλοφόρητα και b-sides.

 

Phoenix – Alpha zulu



Οι Γάλλοι της dance pop σε νέα δουλειά.

 

Alicia Keys – Santa baby



Χριστουγεννιάτικος δίσκος για την ιέρεια της ποπ.

 

- First Aid Kit – Palomino



Δεν θα σκεφτόσασταν ότι το καταπράσινο, τραχύ σουηδικό τοπίο θα έδινε την αφορμή για μουσική που μοιάζει να παραπέμπει σε ένα μυθικό επιφανειακό αμερικανικό τοπίο. Αλλά για περίπου μιάμιση δεκαετία και πάνω από τέσσερα άλμπουμ, οι Σουηδές αδερφές Johanna και Klara Söderberg έκαναν ακριβώς αυτό ως First Aid Kit , δημιουργώντας μουσική που φαίνεται να οφείλεται περισσότερο σε σκονισμένες όψεις σε στυλ Americana παρά σε παγετώνες, χιόνι και ορεινές λίμνες.

Σε κάθε άλμπουμ, οι κρυστάλλινες αρμονίες των αδελφών και τα τεράστια ρεφρέν που φουσκώνουν την καρδιά τους έχουν κερδίσει μια στρατιά από θαυμαστές, βραβεία και αναγνώριση από τους κριτικούς. Στο πέμπτο άλμπουμ τους, Palomino, χτυπούν μελωδικό χρυσό για άλλη μια φορά με μερικά από τα πιο ανεβαστικά και ποπ-κεντρικά τραγούδια τους μέχρι σήμερα. Υπάρχει ακόμα μια αίσθηση ανοιχτών καρδιών και ραγισμένων καρδιών, ευχών και φιλιών που μεταφέρονται στον άνεμο της ερήμου, αλλά ίσως αυτό που εμφανίζεται σε αυτό το άλμπουμ είναι ένα αίσθημα απελευθέρωσης, ελευθερίας και ελπίδας. Πράγματι, το ίδιο το ομώνυμο κομμάτι είναι σύμβολο απόδρασης. Το άλμπουμ ξεκινά με τη διαχρονική ποπ ροκ του "Out of My Head", που γράφτηκε με τον παραγωγό Björn Yttlin και ένα κομμάτι για το οποίο θα ήταν σίγουρα περήφανοι οι Fleetwood Mac. Το βασικό σινγκλ "Angel" είναι τόσο ανεβαστικό όσο οτιδήποτε έχουν γράψει προηγουμένως, συνδυάζοντας την ευπάθεια με μια ρεαλιστική αίσθηση αποδοχής, ενώ δείχνει πόσο όμορφα συνδυάζονται τα γλυκά φωνητικά των αδελφών..

Το "Wild Horses II" είναι πιο παραδοσιακό πιάτο Americana, με ζωντανές εικόνες και λεπτομέρειες από motels που είναι γεμάτα με Βίβλους στα συρτάρια, λεπτούς τοίχους και φρικιαστικά, χρονολογημένα λουλουδάτα λινά. Επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι που αναλαμβάνει (ή ίσως «αντέχει») ένα οδικό ταξίδι μαζί. Ενώ παίζουν το στερεοφωνικό αυτοκινήτου, συνειδητοποιούν ότι το να αρέσουν σε διαφορετικές εκδοχές του ομότιτλου τραγουδιού είναι το λιγότερο από τα προβλήματά τους, αλλά οδηγεί σε μια αναγνώριση του αυξανόμενου κενού μεταξύ τους. Παρέχει επίσης ακόμη πιο αδιάψευστα στοιχεία ότι είναι αδύνατο για τις αδερφές να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ χωρίς να αναφέρουν με κάποιο τρόπο τον Gram Parsons. Υπάρχουν πολλές εύστροφες επιλογές κιθάρας, και σαρωτικές μπαλάντες όπως το «Turning Onto You», τα όμορφα «The Last One» και «Nobody Knows», καθώς και η πιο χαριτωμένη ποπ του «A Feeling That Never Came», το οποίο έχει τον αέρα του κλασικού «Sitting Down Here» της δεκαετίας του '90 της συναδέλφου τραγουδίστριας/τραγουδοποιού της Lene Marlin.

Ενώ το Palomino αντιπροσωπεύει μια μικρή αλλαγή στον ήχο των First Aid Kit, την εξέλιξή του, όχι την επανάσταση και υπάρχουν πολλά που πρέπει να θαυμάσουμε όσον αφορά την αλάνθαστη ικανότητα της Söderberg να δημιουργεί όμορφες ουράνιες αρμονίες και να δημιουργεί μια αίσθηση του μυστικιστικού και μαγικού από τον αιθέρα.

 

The Pretty Reckless – Other worlds



Aμερικανικό ροκ συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη, που δημιουργήθηκε το 2009.

 

Cavetown – Worm food



Ο Robin Daniel Skinner, γνωστός επαγγελματικά ως Cavetown, είναι Άγγλος τραγουδιστής-τραγουδοποιός, παραγωγός δίσκων και YouTuber. Το στυλ του συνδυάζει στοιχεία indie rock, indie pop και bedroom pop.

 

Daniel Avery – Ultra truth



Άγγλος παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και DJ από το Bournemouth. 

 

Turnover – Myself in the way



Οι Turnover είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα από τη Βιρτζίνια Μπιτς της Βιρτζίνια. 

 

Devin Townsend – Lightwork



Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός δίσκων. 

 

- La Femme – Teatro lucido



French pop που ξεχωρίζει.

 

- μ-Ziq – Hello



Ο Michael Paradinas, περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα μ-Ziq, είναι Άγγλος ηλεκτρονικός μουσικός από το Wimbledon του Λονδίνου. 

 

- Carla dal Forno – Come around



 Ξεχωριστή indie pop από Αυστραλία.

 

- Anna of the North – Come around



Νορβηγίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιος από το Gjøvik με έδρα το Όσλο. 

 

- Julien Chang – The sale



Δεύτερη dream pop δουλειά.

 

- Big Joanie - Back home



Η νέα πρόταση του post punk.

 

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

- Yves Tumor – God is a circle

- Frank Carter and the Rattlesnakes – Parasite

- Primal Scream and Dexys – Enough is enough

- Maxine Nightingale – Right back where we started

- The Claudettes – A lovely view

- Fanclubwallet – Roadkill

- Alice Sandahl – Ways of war

- Miss Grit – Follow the cyborg

- The Hirs Collective – We’re still ft. Shirle

- Noel Gallagher High Flying Birds – Pretty boy

- Indy – Killer

- Crosses – Vivien

- Work wife – Too young to understand

- Vended – Overall

- NOFX – Punk rock clichi

- Windser – Paris

- David Brewis = The last day

- H.C. McEntire – Dovetail

- Maruha – Thunder

- Sam Ryder – All the way is over

- Kaiser Chiefs – How 2 dance

- The Happy fits – In the lobby

- Animal Collective – Crucible

- Deadbeat Girl – She loves me

- Lucy McWilliams – Bumblebees and blue skies


Single of the week


- Yo La Tengo – Fallout



Προάγγελος του νέου δίσκου του 2023.















No comments: