Friday, October 14, 2022

16- 10– 2022: Δίσκοι και τραγούδι της εβδομάδας.


-  Οι θαυμαστές της Eurovision έχουν προειδοποιηθεί αφού η διαμονή στο Λίβερπουλ για τον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς έφτασε σε αστρονομικά επίπεδα.

Τον Ιούνιο, οι διοργανωτές της εκδήλωσης δήλωσαν «με βαθιά λύπη» ότι δεν θα είναι δυνατό να παρασχεθούν οι εγγυήσεις ασφάλειας και λειτουργίας που απαιτούνται για τη φιλοξενία του διαγωνισμού στην Ουκρανία, αφού κέρδισε τον διαγωνισμό του 2022.

Μετά την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης στη διοργάνωση, το Ηνωμένο Βασίλειο επιλέχθηκε ως χώρα υποδοχής. Μια σύντομη λίστα επτά πιθανών πόλεων ανακοινώθηκε τον Αύγουστο προτού στη συνέχεια επιβεβαιωθεί ότι είτε η Γλασκώβη είτε το Λίβερπουλ θα διοργανώσουν την εκδήλωση του επόμενου έτους για λογαριασμό της Ουκρανίας. Την Παρασκευή (7
Οκτωβρίου) η Λίβερπουλ ανακοινώθηκε ως η διοργανώτρια πόλη.

 

- Οι Arctic Monkeys πρόσθεσαν τις ευρωπαϊκές ημερομηνίες στην παγκόσμια περιοδεία τους για το 2023 πίσω από το νέο άλμπουμ «The

Car» .

Το έβδομο άλμπουμ του συγκροτήματος θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα (21 Οκτωβρίου) και έχουν ήδη επιβεβαιώσει λεπτομέρειες για μια περιοδεία σταδίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και ραντεβού στη Βόρεια Αμερική με τον Fontaines D.C. για την επόμενη χρονιά.

Στα τέλη Απριλίου και στις αρχές Μαΐου του 2023, το συγκρότημα θα παίξει μια σειρά από συναυλίες στην ήπειρο, φτάνοντας στη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Γαλλία και όχι μόνο.

 

- Οι Pavement ερμήνευσαν ζωντανά το κομμάτι «Perfect Sound Forever» «Angel Carver Blues/Mellow Jazz Docent» για πρώτη φορά από το 1996.


Κυκλοφόρησε το 1991, το «Perfect Sound Forever» σηματοδότησε το τρίτο EP από το indie outfit. Η απόδοση ενός από τα βασικά τραγούδια του, «Angel Carver Blues/Mellow Jazz Docent», έγινε  το βράδυ της 8 Οκτωβρίου  στο The Eastern στην Ατλάντα της Τζόρτζια, ως μέρος της τρέχουσας περιοδείας των Pavement στη Βόρεια Αμερική.

 

- Ο ντράμερ των Pulp, Νικ Μπανκς, απάντησε όταν ένας μουσικός φωτογράφος μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα αντίγραφο της αρχικής διαφήμισης που μοιράστηκε σε τοπική εφημερίδα του Σέφιλντ για έναν ντράμερ.

Η διαφήμιση, η οποία εμφανίστηκε στο Sheffield Star τη δεκαετία του 1980, κοινοποιήθηκε από έναν
Kevin Wells στις 8 Οκτωβρίου ο οποίος ρώτησε απευθείας τον Banks εάν ήταν αυτή η διαφήμιση στην οποία απάντησε και στη συνέχεια τον οδήγησε να γίνει μέλος της επιτυχημένης μπάντας Britpop.

Η διαφήμιση, η οποία εμφανιζόταν στην ενότητα «Ζητείται» της εφημερίδας έγραφε: «Οι Pulp ψάχνουν για ντράμερ. Εάν βρείτε έναστείλτε τον στο 31, Flockton Court, Rockingham Street off West Street, Sheffield. Εάν δεν είναι κανείς στο σπίτι, δημοσιεύστε μια διεύθυνση επικοινωνίας μέσω του γραμματοκιβωτίου. Ευχαριστώ."

 

 

 

 

NEW ALBUMS


-  Red Hot Chili Peppers – Return of the dream canteen





O δεύτερος και ανώτερος δίσκος μέσα στη χρονιά…

 

Poppy – Stagger



Nέο E.P. για την εκκεντρική τραγουδίστρια.

 

- Brian Eno – Forever and ever no more



Album με φωνητικά για τον θρύλο της παραγωγής – τραγουδοποιίας.

 

- The 1975 – Being funny in a foreign language



Η νέα τάση της  indie pop.

 

Tove Lo – Dirt femme



Από τις καλές παρουσίες της σύγχρονης  ποπ.

 

Bill Callahan – YTILAER



Ο ηγέτης των Smog  σε προσωπικό album.

 

- The Big Moon – Here is everytrhing



H indie pop δεύτερη δουλειά των κοριτσιών.

 

- Alter Bridge – Pawns & kings



New metal παλιάς κοπής.

 

Todd Rundgren – Space force



Ο Todd Harry Rundgren είναι ένας Αμερικανός πολυοργανίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, καλλιτέχνης πολυμέσων, ηχολήπτης και παραγωγός δίσκων που έχει ερμηνεύσει ποικίλα στυλ ως σόλο καλλιτέχνης και ως μέλος του συγκροτήματος Utopia.

 

Wild Pink – ILYSM



Οι Wild Pink είναι μια αμερικανική ανεξάρτητη ροκ μπάντα από τους δήμους του Μπρούκλιν και των Κουίνς στη Νέα Υόρκη.

 

Lacuna Coil – Comalies XX



Οι Lacuna Coil είναι ιταλικό μουσικό συγκρότημα με καταγωγή από το Μιλάνο. Δημιουργήθηκαν το 1994 ως gothic metal μπάντα, αλλά στην πορεία η μουσική τους καθιερώθηκε σαν εναλλακτική ροκ/μέταλ.

 

- Mykki Blanco – Stay close to music



Αμερικανός ράπερ, περφόρμανς, ποιητής και ακτιβιστής

.

Palm – Nicks and grazes



Aμερικανικό ροκ συγκρότημα από τη Φιλαδέλφεια. Οι Palm δημιουργήθηκαν από τραγουδοποιούς, κιθαρίστες και τραγουδιστές Eve Alpert και Kasra Kurt.

 

- Skullcrusher – Quiet the room



Indiw folk project της Helen Ballentine.

 

-  Betty Who – BIG!



Επιστροφή της dance divas.

 

- The Unthanks – Sorrows away



Οι αφελφές της  φολκ.

 

- The Lightning Seeds – See you in the stars



Ο  Ian Broudie μετά από χρόνια σε νέο δίσκο.

 

- Plains - I Walked With You a Ways



Για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι η συνεργασία μεταξύ της Katie Crutchfield (Waxahatchee) και της Jess Williamson θα ήταν country , το εναρκτήριο κομμάτι "Summer Sun" αγγίζει τον ακροατή κάπου στη μέση. Και τα δύο από τα καλύτερα άλμπουμ της καριέρας τους μέχρι σήμερα στο Saint Cloud της Crutchfield και στο Sorceress της Williamson, το project 'Plains'

χρησιμεύει περισσότερο ως επίδειξη των ατομικών τους ταλέντων παρά ως συνεργασία πλήρους απασχόλησης. Τούτου λεχθέντος, η Crutchfield έφερε τον παραγωγό του Saint Cloud στο πάρτι μαζί με τον αδελφό του Phil. Και οι δύο χειρίζονται μια μυριάδα οργάνων μαζί με τον Spencer Tweedy στα ντραμς και τον Andrew Marlin του Watchhouse στο μαντολίνο και την ακουστική κιθάρα.

Το I Walked With You A Ways είναι η δύναμη της σύνθεσης τραγουδιών του ντουέτου. Δύο από τα τραγούδια της Williamson εδώ (το "Abilene" και το ομώνυμο κομμάτι) είναι τόσο καταστροφικά που μπορεί κανείς μόνο να αναρωτηθεί τι έχει κρύψει για τον εαυτό της. Η ιστορία ενός φιλιού με την οποία εμπλέκεται το "Abilene" αποτελεί ένα τραγούδι για την πόλη του δυτικού Τέξας, αν υπήρχε ποτέ. Όλοι οι άλλοι με τραγούδια με τον ίδιο τίτλο, δηλαδή οι Sheryl Crow, Dave Alvin και George Hamilton IV (R.I.P.) μπορούν να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στο πίσω μέρος. Τα τραγούδια της Williamson εδώ επικεντρώνονται στην κίνηση και το τελευταίο κομμάτι, "I Walked With You A Ways", αποτελεί έναν κατάλληλο φόρο τιμής για το έργο, αλλά είναι τόσο συγκινητικό που αναμφίβολα θα διεκδικήσει περισσότερα από μια χούφτα χαρτομάντιλα.

Ομοίως, η Crutchfield αποκαλύπτει και εδώ μια σειρά από πολύτιμους λίθους. Το βασικό σινγκλ "Problem With It" έχει μεγάλη απήχηση στα crossover και δείχνει ότι οι πρόσφατες συναναστροφές της με θρύλους όπως η Lucinda Williams και η Wynonna Judd δεν ήταν απλώς μια περαστική φάση. Η πιο δυνατή στιγμή της όμως έρχεται στον αυτοαναφορικό «Hurricane». Αλλά το τελευταίο άγκιστρο της σειράς, «I know you’ll love me anyway, εδραιώνει την ώριμη αντίληψη του τραγουδιού για τις σχέσεις. Και το country του συν-σεναρίου με τον Kevin Morby, «Last 2 On Earth», είναι σίγουρα γοητευτικό.

 

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

- Dry Cleaning – No decent shoes for rain

- Local Natives – Just before the morning

- Westerman – Idol Rerun

- Drugdealer – Pictures of you  

- Queen – Face it alone

- Hans Pucket – Bankrupt

- Actress – Dream

- Kate NV – Early bird

- The Arcs – Keep on dreamin

- Christine & the Queens – la chanson du chevalier

- Decius – Show me no tears

- Sisters wives – Streets at night

- Big Joanie – Sainted

- JFDR – The orchid

- Weyes Blood – Grapevine

- Meg Baird – Will you follow me home

- SAULT – Angel 

- Dave Rowntree – Devil’s island

- Cat Burns - People pleaser – Sleεps at night

- Inhaler – Love will get you there

- PVA – Untethered

- Bruce Springsteen 0- Nightshift

- Girl in red – October passed me by

- CVC – Good morning ietnam

- Blink 182 - Edging

 Dylan – Blue 

- Ladytron – City of angels

- Liv.e - Ghost


Single of the week


- Depeche Mode -  Ghosts again



Πρώτο δείγμα από τον δίσκο του Απρίλη που έρχεται , χωρίς τον Fletcher  φυσικά















No comments: