Sunday, January 19, 2020

20 - 1 – 2020: Πλήθος νέων δίσκων και τραγουδιών: Διαβάστε και ακούστε!


-  Για πολλούς, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του 2019 ήταν η Billie Eilish, τόσο σε εμπορικό, όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο -κάτι που επιβεβαίωσε και η ψηφοφορία των συντακτών μας, βγάζοντας το ντεμπούτο της When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #1, Αυστραλία #1, Γαλλία #7, Καναδάς #1, Γερμανία #3, Ιαπωνία #41, Ελλάδα #1) .
Η μεγάλη αυτή απήχηση επιβραβεύεται τώρα με την πρόταση που της έγινε να αναλάβει να γράψει (μαζί με τον αδερφό της FINNEAS) και να ερμηνεύσει το τραγούδι της νέας ταινίας James Bond -πρόταση ασφαλώς που αποδέχθηκε. Οι ταινίες James Bond, άλλωστε, έχουν πίσω τους μια μακρά και εκλεκτή μουσική παράδοση, καθώς τους τίτλους τους έχουν κοσμήσει κατά καιρούς καλλιτέχνες με το βεληνεκές της Shirley Bassey, του Paul McCartney, της
Madonna, του Tom Jones, της Adele, αλλά και του Chris Cornell.
Τα νέα κοινοποίησε η ίδια η Eilish μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, η οποία δήλωσε «είμαι ακόμα σοκαρισμένη, είναι τρελό να είσαι μέρος αυτού του πράγματος, με τον όποιον τρόπο».
Το τραγούδι θα παίξει στους τίτλους της ταινίας No Time To Die, που θα είναι και η τελευταία με τον Daniel Craig στον ρόλο του James Bond. Σκηνοθέτης θα είναι ο Cary Joji Fukunaga, με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό να είναι ότι το φιλμ θα βγει στους βρετανικούς κινηματογράφους στις 2 Απριλίου και στους αμερικάνικους στις 10 Απριλίου.

- Στη δεκαετία που μόλις τέλειωσε, ο Ty Segall αναδείχθηκε σε όνομα αναφοράς για
το alternative στερέωμα, αλλά και ως φιγούρα δισκογραφικά ακαταπόνητη, που βρέθηκε πίσω από κάμποσα άλμπουμ, με διάφορα ονόματα. Τελευταίο ανάμεσά τους το Pig Man Lives Volume I (Νοέμβριος 2019), όπου συγκεντρώθηκαν αδημοσίευτα demos από την περίοδο 2007-2017.
Αν και ορισμένοι βρήκαν ότι κάπου κούρασε η όλη υπερπαραγωγή, ο Segall μπαίνει στο 2020 επιμένοντας στα δεδομένα αυτά. Ανακοίνωσε λοιπόν την ίδρυση μιας νέας μπάντας ονόματι Wasted Shirt, την οποία κι έστησε μαζί με τον Brian Chippendale των Lightning Bolt. Και δίνει τώρα στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα γραφής τους, ένα τραγούδι με τίτλο "Double Τhe Dream.Το "Double Τhe Dream" προλογίζει το πρώτο άλμπουμ του διδύμου Fungus II, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 28 Φεβρουαρίου από τη Famous Class. Απ' ό,τι μαθαίνουμε, δε, είναι ένας δίσκος που σκοπεύει σε «εκρήξεις ευφορίας, από την αρχή ως το τέλος του».

- Μπάντα μυθική για τα εναλλακτικά 1990s, οι Pearl Jam του Eddie Vedder μπορεί να μη διέλυσαν ποτέ από το 1990 που στήθηκαν, αλλά με τα χρόνια αραίωσαν σημαντικά τις δισκογραφικές τους εμφανίσεις.
Τελευταίο στούντιο άλμπουμ ήταν το Lightning Bolt του 2013, το οποίο τους βρήκε να επιβεβαιώνουν το εκτόπισμά τους σε μία ακόμα δεκαετία, κατακτώντας το #1 των Η.Π.Α., της Αυστραλίας και του Καναδά, το #2 της Βρετανίας, το #20 της Γαλλίας, το #4 της Γερμανίας, το #46 της Ιαπωνίας -αλλά κι ένα #7 στην Ελλάδα, όπου παραμένουν δημοφιλέστατοι.
Τώρα, όμως, αναμονή τέλος για τους fans, καθώς οι Pearl Jam θέλουν να γιορτάσουν τα 30 χρόνια από την ίδρυσή τους με νέο δίσκο. Ανακοίνωσαν λοιπόν το 11ο άλμπουμ τους Gigaton, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 27
Μαρτίου 2020, σε παραγωγή Josh Evans. Το δε εξώφυλλο θα κοσμείται από μια γνωστή φωτογραφία του Paul Nicklen τραβηγμένη στα απόμερα νησιά Σβάλμπαρντ (Σπιτσβέργη) της Νορβηγίας, στον Αρκτικό Ωκεανό.
«Αυτός ο δίσκος ήταν ένα μακρύ ταξίδι», σχολίασε ο κιθαρίστας της μπάντας Mike McCready, «μερικές μάλιστα φορές ήταν σκοτεινή και μπερδεμένη η διαδρομή». Σύντομα, μάλλον μέσα στον Γενάρη, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και το πρώτο δείγμα γραφής, ένα τραγούδι με τίτλο "Dance Οf Τhe Clairvoyants".
Οι Pearl Jam ανακοίνωσαν εντωμεταξύ και περιοδεία στην Ευρώπη για το καλοκαίρι του 2020, με πρώτο σταθμό τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας στις 23 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό.


- Όλος ο πλανήτης παρακολούθησε με τρόμο και δέος τα ρεπορτάζ για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, τα οποία ακόμα καλά κρατούν στα ενημερωτικά sites και στις μέσα σελίδες των εφημερίδων. Και είναι αρκετοί όσοι μοιράστηκαν με πολλούς Αυστραλούς τη δυσαρέσκεια για το τρέχον πολιτικό κατεστημένο της χώρας, αλλά και τη λύπη για τη μοίρα που επιφυλάχθηκε σε πολλά έμβια είδη -με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι κάποια φυτά και ζώα ίσως να χάθηκαν οριστικά.
Αρκετά μεγάλα ονόματα της μουσικής έσπευσαν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια για την ανακούφιση των συνεπειών (σε ζώα και σε ανθρώπους), αλλά οι King Gizzard & The Lizard Wizard -καθότι Αυστραλοί και οι ίδιοι- προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω. Κυκλοφόρησαν λοιπόν 2 νέους
live δίσκους, το Live In Paris '19 και το Live In Adelaide '19. Αμφότεροι, δηλαδή, είναι ηχογραφημένοι κατά την περσινή τους τουρνέ, ο πρώτος στο Olympia του Παρισιού (Γαλλία) τον Οκτώβριο του 2019 και ο δεύτερος στο Thebarton Theatre της Αδελαΐδας (Αυστραλία) τον Ιούλιο του 2019.
Ό,τι κέρδη προκύψουν από το Live In Paris '19 θα διατεθούν για τους σκοπούς της οργάνωσης Wildlife Victoria, η οποία φροντίζει για την άγρια ζωή στην πολιτεία της Βικτόρια. Αντίστοιχα, τα κέρδη από το Live In Adelaide '19 θα καταλήξουν στην οργάνωση Animals Australia.

NEW ALBUMS
-  ..And you will know us by the trail of Dead – X: the godless void and other stories

Δέκατος art rock δίσκος για το  group   από το Texas!

- Bill Fay – Countless Βranches

Στα 76 του χρόνια πια , στον δεύτερο δίσκο μετά την 50χρονη αναγέννησή του!

- Keeley Forsyth – Debris

 Nέας κοπής ατμοσφαιρική folk.

- Courteeners – More,again.forever

Από τα δυνατά χαρτιά του indie rock  από το Manchester!

- Mura Masa – R.Y.C.

Η δεύτερη δουλειά του παραγωγού , με συμμετοχές όπως Georgia , Clairo.

- Eminem – Μusic to be  murdered by

Ξαφνική κυκλοφορία του εκκεντρικού λευκού ράπερ!

- Halsey Manic

Από τα δυνατά χαρτιά της νέας ποπ σκηνής!

- Algiers – There is  no year

Τρίτος για  τους post punk  από την Atlanta που τους είδαμε live και στην Πάτρα πρόσφατα!

-  Pinegrove – Marigold

Τέταρτη indie rock δουλειά στην Rough trade!

- Bombay Bicycle Club – Everything else has gone wrong

Άλλο ένα δυνατό χαρτί του indie των 10s!

- Of Montreal – UR FUN

Από το 1996 παρακαλώ , με πάνω από 15 δίσκους στο ενεργητικό τους!

- Holy Fuck – Deleter

Electonica από Toronto μεριά…

-  Gabrielle Aplin – Dear happy

Τρίτος δίσκος για την 28χρονη Βρετανίδα της ποπ.

- The Innocence mission – See you tomorrow

Στο γνωστό  dream pop   ύφος τους!

- Hayley Mary – The piss ,  the perfume

Πρώτο προσωπικό E.P. για την τραγουδίστρια των  Jezabels!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Empress Off – Call me

- Margo Price – Stone me

- The Vagina Lips – I don’t want this day to end

- Rina Sawayama -Comme des garcons

- Best Coast – Everything has changed

- The Chats  - The clap

- The Aubreys – Getting better

- Slotface – Tap the pack

- American Wolf – Time for bed

- Kaleo – Break me baby

- Mandy Moore – Save a little for yourself

- Westerman – Blue comanche

- Real Estate – Paper cup

- Tennis – Need your love

- Khruangbin & Leon Bridges – C side

- Soccer Mommy – Circle the drain

- Moby – Power is taken

- Humanist – Shock collar feat Dave Gahan


Single of the week
- The 1975 – Me and you together song

Ποτέ δεν μας άρεσαν , εδώ δείχνουν όμως διαφορετικό πρόσωπο!





No comments: