Tuesday, December 5, 2017

4 – 12– 2017


-  Πίσω στο 2000, ο δίσκος Everything You Ever Wanted Τo Know About Silenceαποκρυστάλλωσε τη δυναμική που είχαν αναπτύξει οι Glassjaw στο νεοϋορκέζικο underground των ύστερων 1990s, όταν έγιναν αιχμή στο δόρυ των εναλλακτικών εξελίξεων στον χώρο που ονομάστηκε «post-hardcore» και συζητήθηκαν για τις δυναμικές τους συναυλίες. Συζητήθηκαν όμως και για την προτροπή τους προς το κοινό να κατεβάσει τον δίσκο, αντί να πάει να τον αγοράσει.
Αν και το άλμπουμ δεν τα κατάφερε στα charts της εποχής, αποδείχθηκε επιδραστικό αντίβαρο για όσους στέκονταν απέναντι στο «adidas rock» του nu metal και σήμερα διάσημες μπάντες σαν τους Funeral For A Friend τον έχουν ως ξεκάθαρη αναφορά. Από εκεί και πέρα τα πράγματα δεν πήγαν ωστόσο πολύ καλά για τους Glassjaw, λόγω και των τσακωμών τους με τη Roadrunner, κυρίως όμως λόγω της νόσου του Κρον που χτύπησε τον τραγουδιστή, συνιδρυτή και βασικό τους στιχουργό Dave Palumbo, αφήνοντας τη μπάντα ανενεργή για ένα διάστημα.
Το γκρουπ ωστόσο επέζησε και συνέχισε να εμφανίζεται για συναυλίες, αλλά η σχέση του με τη δισκογραφία έγινε αρκετά σποραδική από το 2005 και μετά, περιορίστηκε δε σε singles και σε ένα ΕΡ που αρχικά ήταν να δοθεί μόνο στους fans. Πρόσφατα όμως ανακοίνωσαν ότι είχαν έτοιμο το 3ο τους πλήρες άλμπουμ Material Control, το οποίο και πράγματι κυκλοφόρησε ψηφιακά την Παρασκευή 1/12, περιέχοντας συν τοις άλλοις και το μοναχικό single του 2015 "New White Extremity". Το 3ο αυτό άλμπουμ συζητιόταν
ουσιαστικά από το 2011, αλλά ο Palumbo είχε δηλώσει τότε στο Kerrang! ότι το κοινό δεν μπορούσε πια να σχετιστεί με άλμπουμ στις νέες εποχές που διαμόρφωσε το ίντερνετ, γι' αυτό και εκείνοι θα κυκλοφορούσαν μουσική καθώς την έγραφαν «αντί να περιμένουμε να βαρεθούν όλοι με έναν δίσκο 15 κομματιών».

-  Την ευκαιρία να δούμε ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του 20ού αιώνα θα έχουμε στις 3 Μαρτίου του 2018, όταν και καταφτάνουν στην Αθήνα (στο Tae Kwon Do του Φαλήρου) οι Γερμανοί πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής μουσικής, Kraftwerk. 
Το γκρουπ φέρνει στην Ελλάδα το πλήρες, τρισδιάστατο σόου του, υποσχόμενο μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία συνολικής διάρκειας 2 ωρών, με όλες τις προβολές, τους φωτισμούς και τις ειδικές στολές που έχτισαν την Kraftwerk εικόνα ως απόλυτη συνοδεία της μουσικής τους. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα προμηθεύονται 3-D γυαλιά μπαίνοντας στον χώρο, τα οποία και θα μπορούν να κρατήσουν στη συνέχεια -καθώς θα φέρουν το λογότυπο των Γερμανών και το artwork της νυν περιοδείας. 

-  Γνωστός από ταινίες σαν το Ακραίο Χτύπημα (1998) και το Μαζί Ποτέ (2004),
ο Γερμανός σκηνοθέτης Fatih Akin αποφάσισε να καταπιαστεί με ένα θρίλερ το οποίο θα εμπλέκει και Νεοναζί στην πλοκή του, ως ένα σχόλιο πάνω στους καιρούς που ζούμε τελευταία στην Ευρώπη.
Το φιλμ ονομάζεται In The Fade και έχει ήδη κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στα σινεμά στις 27 Δεκεμβρίου, διηγούμενο μια ιστορία εκδίκησης. Για το soundtrack, ο Akin ήθελε πολύ τον Josh Homme, γι' αυτό και του έστειλε μία πρώιμη κόπια της ταινίας για να το σκεφτεί. «Μου τηλεφώνησε πίσω αμέσως», σχολίασε ο Γερμανός σκηνοθέτης, «του άρεσε πολύ και τον έβαλε στην πρίζα για να γράψει όντως το soundtrack».
Τώρα, λοιπόν, ο frontman των Queens Of The Stone Age δίνει στη δημοσιότητα ολόκληρο το score που έφτιαξε για την ταινία μαζί με τους συνοδοιπόρους του στη μπάντα Michael Shuman & Troy Van Leeuwen, μέσω Spotify.
Το soundtrack θα κυκλοφορήσει πάντως και σε φυσική κόπια, κάπου κοντά με την ταινία. Λεπτομέρειες αναμένονται.

- Η δισκογραφία ποτέ στην ιστορία της δεν περιορίστηκε στα λεγόμενα και «παραδο
σιακά» formats, δεν έπαψε όμως να ορίζεται από αυτά: ακόμα και στην ψηφιακή εποχή μας, «επίσημη» κυκλοφορία συνεχίζει να λογίζεται το βινύλιο και το CD, σε κάποιον βαθμό και η κασέτα.
Το Endless του Frank Ocean, πάλι, το άλμπουμ δηλαδή που εμφανίστηκε πέρυσι λίγο πριν το «κανονικό» blond, χαρακτηρίστηκε ως «video album» και διατέθηκε αποκλειστικά από την ψηφιακή πλατφόρμα της Apple Music. Ήταν και ένας τρόπος για τον πολυσυζητημένο αστέρα να ξεμπερδεύει με τη δισκογραφική του Def Jam Recordings, στην οποία χρωστούσε ένα άλμπουμ βάσει συμβολαίου. Τώρα, εντελώς αναπάντεχα, ο Frank Ocean ανακοινώνει ότι το Endless θα κυκλοφορήσει και σε φυσικά αντίτυπα και μάλιστα με remastered ήχο, ώστε να προσαρμοστεί καλύτερα στις ακουστικές ανάγκες του βινυλίου και του CD.
Το άλμπουμ διατίθεται μέσω του καταστήματος της ιστοσελίδας του www.blonded.co, ενώ μαζί πωλείται και το συνοδευτικό φιλμ (είπαμε, ήταν video album) σε DVD αλλά και VHS για τους επιμένοντες στη βιντεοκασέτα.
Η κυκλοφορία έχει όμως και ορισμένα καινούρια χαρακτηριστικά: ένα ολογραφικό artwork, αλλά και δύο πόστερ του Frank Ocean (διπλής όψης), τα οποία τον απεικονίζουν κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του Endless. 

NEW ALBUMS
-  Miguel – War and leisure

Νέα δουλειά για τον επιτυχημένο της  soul.

-  U2 – Songs of experience

Το σίγουρο είναι ότι ο δίσκος ακούγεται μια χαρά. Μην περιμένετε Joshua Tree και Achtung baby.

-  Neil Young and Promise of the real

 Συνεχίζει ακάθεκτος και μετά τα 70!

-  The Luxembourg Signal – Blue Field

Εξαιρετική dream pop από μέλη των Trempling Blue stars.

-  Lowly – Heba

Από την Δανία ατμοσφαιρική ποπ.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Brian Fallon – Forget me not

-  Chromatics – White light

-  Django Django – In your beat

-  Graham Coxon – Falling

-  Jax Jones – Breathe

-  The Soft Moon – It kills

-  Loma – Black willow


Single of the week
-  Lissie – Blood and Muscle



No comments: