Tuesday, December 6, 2016

5 – 12– 2016

-  Το Primavera Sound της Βαρκελώνης δεν είναι μόνο ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια φεστιβάλ της Ευρώπης, αλλά και το πιο δημοφιλές μάλλον ανάμεσα στο εγχώριο εναλλακτικό κοινό, το οποίο συχνά το τιμά με την παρουσία του. 
Τι θα δούμε όμως το 2017;
Τα πρώτα ονόματα ήδη ανακοινώθηκαν και είναι αρκετά για να μας ανοίξουν την όρεξη, αφού ανάμεσά τους βρίσκονται οι Arcade Fire, ο Bon Iver, ο πολυσυζητημένος φέτος Frank Ocean, οι xx (που αναμένονται με νέο δίσκο τον Γενάρη), αλλά και αγαπημένα «σκληρά» ονόματα σαν τους Slayer και τους Gojira.
Στο Primavera 2017, όμως, θα δώσουν καθώς φαίνεται το παρόν και ο Aphex Twin με την Angel Olsen, η θρυλική Grace Jones, ο Mac Demarco και η αδερφή της Beyonce, Solange. 
 
-  Σε συνέντευξή τους στη Guardian με την αφορμή του ολοκαίνουριου δίσκου τους Blue And Lonesome, οι Rolling Stones ανέφεραν (μεταξύ άλλων) ότι συναντήθηκαν με τον Bob Dylan στα παρασκήνια των εμφανίσεων στο φετινό, πολυσυζητημένο Desert Trip Festival.
Ο Dylan ήταν σε καλή διάθεση και αποκαλούσε συνέχεια τον Ronnie Wood «σερ Ronnie»: «στην Αγγλία όλοι σερ δεν είστε, άλλωστε;», πρόσθετε, γελώντας περιπαικτικά. Και οι Stones του απάντησαν «ναι Bob, αλλά ξέρεις, σερ δεν είναι και σαν το Νόμπελ. Αυτό ήταν πράγματι κάτι καλό». Ο Dylan, καθώς φαίνεται, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει απέναντι σ' αυτήν τη διάκριση. «Λέτε, ε; Είναι καλό πράγμα;», ήταν απάντησή του -την οποία σύμφωνα με τους Stones διέκρινε αμηχανία. «Το πίστευε κι εκείνος ότι είχε πετύχει κάτι σημαντικό», σχολίασαν οι Stones, «όμως δεν ήξερε πώς να αντιδράσει».

-  Τον άφησαν τελικά να βγει από το νοσοκομείο τον Kanye West, σύμφωνα με δημοσίευμα του TMZ, ο οποίος και επέστρεψε σπίτι του, όντας πλέον υπό τη φροντίδα της συζύγου του Kim Kardashian -αν και με τη σημαντική υποσημείωση ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη.
Ο West κατέληξε στο UCLA Medical Centre της Καλιφόρνια την προηγούμενη εβδομάδα, ύστερα από μια συναυλία στο Σακραμέντο, την οποία και σταμάτησε στα 30 λεπτά, αρχίζοντας να λέει στο πλήθος ότι η Beyoncé και ο Jay-Z είχαν τον τρόπο να τον σκοτώσουν. Στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με παράνοια προκληθείσα από παρατεταμένη υπερκόπωση και αφυδάτωση, οπότε και αποφασίστηκε η μακρά κράτησή του «για την υγεία και την ασφάλειά του», όπως έγραφε το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν.
Ως αποτέλεσμα, ο εκκεντρικός αστέρας χρειάστηκε να ακυρώσει τις επικείμενες εμφανίσεις της περιοδείας του προς υποστήριξη του φετινού άλμπουμ The Life Of Pablo .Λένε πάντως ότι ζήτησε από τους γιατρούς να εξοπλίσουν το δωμάτιό του με μηχανήματα ηχογράφησης, ώστε να μπορεί να δουλεύει από εκεί. Εννοείται ότι δεν το δέχτηκαν...
 
-  Όπως ανακοίνωσε το True To You, ένα fan site αφιερωμένο στον Morrissey, οι Smiths θα κυκλοφορήσουν σύντομα ένα 7ιντσο single με 2 ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις.Στη μία πλευρά θα περιλαμβάνεται το demo του “The Boy With Τhe Thorn Ιn His Side” (τραγούδι που μάθαμε από το The Queen Is Dead του 1986) και στην άλλη μια αδημοσίευτη εκδοχή του "Rubber Ring", τραγούδι που είχε χρησιμοποιηθεί ως b-side όταν το “The Boy With Τhe Thorn Ιn His Side” κυκλοφόρησε ως single. Ποια είναι ακριβώς η περίσταση γι' αυτήν την κυκλοφορία, δεν έχει γίνει γνωστό -όπως άγνωστη παραμένει και η ημερομηνία που θα βγει το single.Πάντως ο Moz έχει ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα, αφού σχεδίασε ο ίδιος το εξώφυλλο, χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του ηθοποιού Albert Finney. 




ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  John Legend – Darkness and light

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα δουλειά από την πολύ καλή  soul φωνή.

-  Peter Doherty – Hamburg demonstrations

Μάλλον καλύτερος ο προσωπικός του δίσκος από την περσινή επιστροφή των  Libertines.

-  Black Marble – It’s immaterial

Electro παίζουν με ρίζες από τα 80s του Manchester.

-  Cerrone – Red lips

 Εδώ έχουμε Eurodisco βγαλμένο από τα τέλη των 70ς.

-  Alex Clare – Tail of lions

Συνθέτης και τραγουδιστής , προσπαθεί να διαχειριστεί εγώ την επιτυχία του Too close.

-  Honeyblood – Babes never die.

Δεύτερη δουλειά για το Σκωτσέζικο ντουέτο του  grage rock.

-  Hope Sandoval and the Warm Inventions – Until the hunter

Η μαγευτική φωνή της τραγουδίστριας των Mazzy Star συναντά ξανά τον drummer των My Bloody valentine!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Beyonce – All night

-  Biffy Clyro – Re – arrange


-  Deadmau 5 – Let go

-  Joe Goddard – Lose your love

-  Justice – Fire

-  Pete Doherty – Kolly Kibber
                                                                                    
-  Sia – Angels by the wings

-  Laura marling – Soothing


Single of the week

-  Vaults – Lifespan

Dream pop με γυναικεία φωνητικά που μαγεύουν!


No comments: