Wednesday, July 6, 2016

4 – 7– 2016

-  Ήταν ζήτημα χρόνου, μετά τη διαίρεση των Βρετανών κατά το πρόσφατο δημοψήφισμα και τις έντονες αντιδράσεις όσων ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι κάποιος θα έγραφε το πρώτο τραγούδι διαμαρτυρίας κατά του Brexit.Τελικά το χρεώνουμε στον Squarepusher, ο οποίος κι έδωσε το "MIDI Sans Frontières" (το ακούτε αμέσως παρακάτω) για ελεύθερο download μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, καλώντας παράλληλα όσους ενδιαφέρονται για remixes ή διασκευές να το πράξουν ελεύθερα.
Ο Tom Jenkinson διευκρίνισε πως το τραγούδι του δεν υποκαθιστά την απαραίτητη πολιτική δράση που χρειάζεται επί του θέματος, σηματοδοτεί όμως μια αντίδραση απέναντι «στη μισαλλοδοξία που απειλεί τις ευαίσθητες διασυνδέσεις που υπάρχουν μεταξύ μας».

-  Skeleton Tree θα λέγεται τελικά το νέο άλμπουμ του Nick Cave με τους Bad Seeds, το οποίο -σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από τη Feelgood, που θα το διανείμει στη χώρα μας- θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου. Είναι η 16η στούντιο δουλειά της μπάντας και έρχεται 3 χρόνια μετά το Push The Sky Away.
Τα τραγούδια του νέου δίσκου θα ακουστούν για πρώτη φορά στην ταινία του Andrew Dominic One More Time With Feeling, η οποία θα προβληθεί όπως μαθαίνουμε τώρα σε πάνω από 650 κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον πλανήτη, στις 8 Σεπτεμβρίου.Πέραν του μουσικού μέρους, η ταινία περιέχει συνεντεύξεις και υλικό που τράβηξε ο Dominik, αλλά και την αφήγηση του Nick Cave καθώς και αυθόρμητες σκέψεις του, που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους fans, με δεδομένο τον πρόσφατο θάνατο του γιου του.

-  Ο λόγος για τον Alex Turner και τον Miles Kane των Last Shadow Puppets, που αυτή την εποχή βρίσκονται σε περιοδεία, κι έτσι είπαν να κάνουν και μία στάση στο Glastonbury το βράδυ της 25ης Ιουνίου. Αμέσως όμως μετά από τα αγόρια στη σκηνή ανέβηκαν οι Αυστραλοί Tame Impala, οι οποίοι - σύμφωνα με τα νέα του ίντερνετ - ήταν για ακόμα μία φορά εκπληκτικοί. Εκεί από κάτω (από τη σκηνή, εννοούμε) ήταν και ο Alex με τον Miles που συνεχίζουν, φυσικά, να πηγαίνουν πακέτο παντού. Το διάσημο ντουέτο χόρεψε στους ρυθμούς των Αυστραλών, με τον Turner να δείχνει, όπως πάντα τον τελευταίο καιρό, κάτι περισσότερο από μεθυσμένος. Όσο για τον Kane μάλλον είναι μεγάλος φαν του συγκροτήματος.To βίντο εννοείται πως εδώ και κάποιες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου... Για την ιστορία να πούμε ότι οι Last Shadow Puppets συμπεριέλαβαν στη συγκεκριμένη εμφάνιση τους και μία διασκευή στο "Moonage Daydream" του David Bowie.


-  «Θα μπορούσε να είναι η σέξι, ψαγμένη, λίγο weird συμμαθήτρια ή η αυστηρή δασκάλα του πιάνου που είχες πιτσιρικάς»: έτσι είχε περιγράψει η Τάνια Σκραπαλιώρη την Angel Olsen, στην ανταπόκρισή της για τη συναυλία που έδωσε τον Σεπτέμβριο του '15 στην Αθήνα.
H Αμερικανίδα τραγουδοποιός λανσάρει τώρα ένα νέο βιντεοκλίπ, για το ολοκαίνουριο "Shut Up Kiss Me" ,«προλογίζοντας» έτσι το νέο της άλμπουμ My Woman, το οποίο θα βγει στις 2 Σεπτέμβρη από την Jagjaguwar.
Το κλιπ το σκηνοθέτησε η ίδια, μπορείτε δε να τη δείτε σ' αυτό να κάνει rollerskate, φορώντας μια αστραφτερή, ασημένια περούκα.

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Bat for lashes – The bride

Η Natasha πάλι μαζί μας με το επίσημο group της στο γνωστό και αγαπημένο της ύφος.

- Blink 182 – California

Με νέο τραγουδιστή σε αδιάφορες punk συνθέσεις.

-  Beyond the Wizards Sleeve – The soft bounce

Συνεργασία psych rock με synth pop , σε ένα εντυπωσιακό μείγμα!

-  Cassius – Ibifornia

Ο Γάλλος παραγωγός επιστρέφει στην disco  εποχή!

-  Drowners – On desire

Kλασικό indie και στον δεύτερο αυτό δίσκο τους!

-  Metronomy – Summer 08

Electro pop   και εδώ , αλλά μάλλον χάνονται ψάχνοντας ξανά την ποιότητα!

Playlist top – 20 

1(1) Radiohead – Daydreaming

2(3)Alicia Keys – In common
3(4) Red Hot Chili peppers – Dark necessities
4(5) Chvrches – Warning call
5(6) The Temper Trap – Burn
6(2) The Boxer Rebillion – Big ideas
7(10) Bat For lashes – Sunday love
8(11) Jessie Ware – Till the end
9(12)ABC-Viva love
10(13) Garbage – Even though our love is doomed
11(14)The Stone Roses – Beautiful thing
12(15)Kaiser Chiefs – Parachute

13(16) Wolf Alice – Lisbon
14(17)Hozier – better love
15(9) Jagwar MA & Dreems – Another day in the sun
16(19) White Lies – Take it out on me
17(20)Metronomy – Hang me out to dry (with Robyn)
18(7) Edward Shape and the Magnetic Zeros – No love like yours
19(8) Mull Historical Society – The ballad of Ivor Punch
20(-)Beyond the Wizards Sleeve – Creation

Single of the week
Beyond the Wizards Sleeve – Creation

Εδώ το νέο single σε παλαιομοδίτικες φόρμες!









No comments: