Wednesday, November 18, 2015

16- 11- 2015


- Ο πλανήτης παρακολουθεί σοκαρισμένος τη γαλλική 11η Σεπτεμβρίου, μετά το απροσδόκητο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Πλέον είναι βέβαιο ότι ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος, αφού ανέλαβε και επισήμως την ευθύνη της επίθεσης. Πληροφορίες άλλωστε από αυτόπτες μάρτυρες σε ρεπόρτερ γαλλικών τηλεοπτικών δικτύων που δημοσίευσαν και οι New York Times έκαναν λόγο για «Allahu Akbar» κραυγές πριν τους πυροβολισμούς, που μας είχαν ψυλλιάσει όλους για κάτι τέτοιο. Πλέον μάλιστα, το ISIS απειλεί ευθέως πως επόμενοι στόχοι είναι το Λονδίνο, η Ουάσινγκτον και η Ρώμη.Μία από τις τοποθεσίες που χτυπήθηκαν ήταν και το θέατρο Bataclan, στο οποίο εκτυλισσόταν συναυλία των Eagles Of Death Metal. Κάποια πρώτα δημοσιεύματα ήθελαν μάλιστα και τον Josh Homme με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος νεκρά, ανάμεσα σε πολλούς οπαδούς τους -διαψεύστηκαν όμως τελικά. O Josh Homme δεν είχε ακολουθήσει τη μπάντα σ' αυτήν την περιοδεία, ενώ τόσο το support γκρουπ (οι Red Lemons), όσο και ένας φίλος της μπάντας διαβεβαίωσαν για την ασφάλεια των υπολοίπων, με posts που έκαναν πριν λίγο μέσω Facebook και Twitter. Επίσης, ο Julian Dorio (ο ντράμερ τους) μίλησε ο ίδιος με τη γυναίκα του, πιστοποιώντας και από πρώτο χέρι πως είναι όλοι καλά.

 - Μπορεί ο Brandon Flowers να βγάζει κανονικότατα τις δικές του, σόλο δισκογραφικές δουλειές όμως φαίνεται ότι του έλειψαν και λίγο οι Killers και θέλει να τους ξαναθέσει σε...κίνηση. Ο τραγουδιστής του γνωστού συγκροτήματος, που απουσιάζει από τα μουσικά πράγματα μετά την κυκλοφορία του "Battle Born" το 2012, αποκάλυψε ότι οι Killers βρίσκονται στα πρώτα στάδια δημιουργίας ενός νέου δίσκου. Σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε ότι τα μέλη του γκρουπ δουλεύουν ήδη πάνω στα νέα κομμάτια και πως «σε έναν ιδανικό κόσμο οι φανς θα είναι σε θέση να τα ακούσουν πιθανόν στο τέλος του 2016».

-  22 Ιανουαρίου 2016 να περιμένουμε το νέο του άλμπουμ, λέει ο Ty Segall. Θα λέγεταιEmotional Mugger, θα βγει στη Drag City και θα το ακολουθήσει μια μεγάλη περιοδεία στις Η.Π.Α. -πρώτος σταθμός, η
Belly Up Tavern στο Solano Beach της Καλιφόρνια, Τετάρτη 13/1/2016.Ως εδώ όλα καλά, τα έχουμε συνηθίσει τέτοια ανακοινωθέντα. Μόνο που ο Ty Segall βρήκε τον πιο ευρηματικό τρόπο της χρονιάς για να κάνει τις ανακοινώσεις του. Έγραψε δηλαδή τα προηγούμενα, μαζί με το μουσικό περιεχόμενο του Emotional Mugger, σε δύο χρησιμοποιημένες βιντεοκασέτες (ναι, εκείνες τις παλιές, που είχαν τη δεκαετία του 1980) και ταχυδρόμησε μία στο Pitchfork και μία στο Rolling Stone. Στη μία, αρχικό περιεχόμενο ήταν η ταινία My Life του 1993, με Nicole Kidman & Michael Keaton. Η δεύτερη περιείχε ένα από τα καλύτερα Star Trek φιλμ της κινηματογραφικής ιστορίας, το II, με τον κάπτεν Κερκ να αντιμετωπίζει την παλιά του νέμεση, τον Καν.
Δεν ξέρουμε αν όλο αυτό σημαίνει κάτι για το γούστο του Ty στις ταινίες, αλλά thumbs up για το δεύτερο!

-  Είναι δικαιολογημένη η αμηχανία με την οποία υποδέχτηκε ο αμερικάνικος μουσικός τύπος τα νέα της πρώτης περιοδείας της Hatsune Miku στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Γιαπωνέζα ποπ σταρ ξεκινά από το WaMu Theatre του Σιάτλ στις 23 Απριλίου και έχει κλείσει επίσης 2 σόου στο Σαν Φρανσίσκο, οδεύοντας έπειτα για Λος Άντζελες, Ντάλλας και Νέα Υόρκη (επίσης 2 βραδιές) -ενώ θα παίξει και στο Τορόντο του Καναδά τον Μάιο.Το θέμα βρίσκεται στο ότι η Hatsune Miku δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, μα ένα avatar, ολοκληρωτικά κατασκευασμένο από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Παρ' όλα αυτά, έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στη σύγχρονή μας Ιαπωνία, ως επίκεντρο μιας μεγάλης νεανικής τρέλας, που αρθρώνεται γύρω της με τη μορφή μιας κολεκτίβας συν-δημιουργών. Τι συμβαίνει, με δυο πινελιές; Επαγγελματίες μουσικοί και απλοί fans χρησιμοποιούν την κομπιουτερίστικη φωνή της Hatsune Miku ώστε να δημιουργήσουν τα δικά τους κομμάτια, συνιστώντας έτσι μια άτυπη «κοινότητα». Η οποία τελευταία αρχίζει και ξεπερνά τα ιαπωνικά σύνορα, λαμβάνοντας παγκόσμια διάσταση -εξ ου και η περιοδεία σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά. Βρισκόμαστε ομολογουμένως απέναντι σε ένα ολότελα νέο φαινόμενο στη μουσική βιομηχανία, τον αντίκτυπο του οποίου στο μέλλον δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε. Δεν είναι πάντως τυχαίο ότι, μέχρι στιγμής, η Hatsune Miku μετράει στο «βιογραφικό» της μια εμφάνιση στο σόου του David Letterman, μια τουρνέ με τη Lady Gaga κι ένα remix με την υπογραφή ολάκερου Pharrell Williams. Οι πιο συντηρητικές φωνές ήδη ψελλίζουν για μια στρέβλωση που γίνεται ποπ μόδα, οπωσδήποτε όμως έχουμε εδώ το πολιτισμικό φαινόμενο μιας απόλυτα ψηφιακής εποχής, που είτε για καλό, είτε για κακό, φαίνεται να απασχολεί ένα δυναμικό και ενεργό κομμάτι της μουσικόφιλης νεολαίας. 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

GrimesArt angel
Η δεσποινίς Claire Boucher στον νέο τέταρτο δίσκο ηλεκτρονικής ποιοτικής ποπ .

-  Brian Jonestown Massacre – Mini album thingy wingy
Ψυχεδελικό ροκ στον 15ο δίσκο τους…

-  King Gizzard & The Lizard Wizard – Paper mache dream balloon
Από την Αυστραλία , και αυτοί στον κόσμο της ψυχεδέλειας με μπαλάντες να κυριαρχούν…

Katy Carr- Polonia
Από Πολωνία κατάγεται , ηχογραφεί στην Βρετανία και παίζει από jazz μέχρι punk!

-  Lanterns on the Lake – Beings
Από το Newcastle σε dream pop ήχο στον τρίτο δίσκο τους.

-  Jeff Lynne’s ELO – Alone in the universe
Δεν φτάνει που τους έφτιαξε ξανά μετά από 15 χρόνια , ηχεί εδώ σαν να μην σταμάτησε ποτέ!

-  Oneohtrix point never – Garden of delete
Electronica από Νέα Υόρκη μεριά , με στοιχεία ροκ επιρροών!

Playlist top – 20  
1(2) Chvrches – Clearest blue
2(5) Silversun Pickups – Circadian rhythm
3(1) The Arcs – Stay in my corner
4(4) Metric – Fortunes
5(7) New Order – Plastic
6(9) Suede – Outsiders
7(3)  Siouxsie Sioux & Brian Reitzell - Love Crime  
8(6) Stereophonics – I wanna get lost with you
9(10) Daughter – Doing the right thing
10(14) Grimes – Flesh without blood – Life in the vivid dream
11(15)Adele – Hello
12(8) John Grant – Disappointing (feat. Tracy Thorne)
13(16) Karen O – I shall rise
14(17)EL VY – Silent ivy hotel
15(11) Eleanor Friedberger - False Alphabet City
16(18) The Chromatics- Shadow
17(20) Coldplay – Adventure of a lifetime
18(-)The Pains of Being Pure at Heart – Hell
19(-)Tindersticks – Hey Lucinda
20(-)Polica – Lime habit

Single of the week
 The Pains of Being Pure at Heart – Hell
H επιστροφή των indie poppers με το νέο τους single!








No comments: