Tuesday, September 22, 2015

21- 9- 2015


-  Το νέο τραγούδι της Lady Gaga έχει τον τίτλο "Til It Happens
To You" και μόλις κυκλοφόρησε. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μόνο που ο χαμός που έχει γίνει από εκείνη την ώρα ξεπερνάει ακόμη και τον γνωστό χαμό που γίνεται κάθε φορά που η Λαίδη δίνει στη δημοσιότητα κάποιο καινούργιο κομμάτι. Κι αυτό γιατί στο βίντεο περιλαμβάνονται σκληρές σκηνές βιασμού- μία κίνηση της τραγουδίστριας προκειμένου να αφυπνίσει τον κόσμο στο πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης.Όπως ήταν φυσικό τα αρνητικά σχόλια δεν έλειψαν αν και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι στάθηκαν στο γεγονός ότι η Gaga αποφάσισε να δωρίσει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις σε οργανισμούς που βοηθούν άτομα που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

-  Άλλο ο καλλιτέχνης, άλλο ο άνθρωπος. Κι άλλωστε ο John Lennon δεν ήταν ποτέ από εκείνα τα «παιδιά» της μουσικής που φημίζονταν για την καλοσύνη τους. Οι ιστορίες που έχει μοιραστεί η πρώτη του σύζυγος, Cynthia Lennon, για τον άσχημο τρόπο που της φερότανε είναι αρκετά γνωστές ενώ και η Yoko Ono έχει πει κατά καιρούς διάφορα όπως για παράδειγμα ότι την πρώτη μέρα που ξύπνησαν μαζί ο Lennon της τράβηξε την εφημερίδα μέσα από τα χέρια γιατί εκείνη έκανε το λάθος να σκεφτεί ότι μπορεί να την διαβάσει πρώτη! Κατά την διάρκεια του τελευταίου, πιο πρόσφατου επεισοδίου της εκπομπής Ιt Was Alright In The 60's, λοιπόν, έκανε την εμφάνιση του ένα βίντεο που δείχνει το πρώην Σκαθάρι στη σκηνή να κοροϊδεύει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.  Η όντως πολύ δυσάρεστη αυτή εικόνα κάνει από χθες τον γύρω του ίντερνετ, ενώ η εκπρόσωπος του φιλανθρωπικού οργανισμού Mencap που φροντίζει άτομα με αναπηρίες και κινητικές δυσκολίες μίλησε για την πολύ κακή εικόνα του Lennon που βγήκε ξαφνικά προς τα έξω. «Πάντα θα είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω πως γίνεται οι άνθρωποι που είναι διάσημοι να έχουν μία τόσο απαίσια εικόνα της πραγματικής ζωής.


-  Ο χαμός που έχει προκληθεί από την κυκλοφορία του "Amy" του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Amy Winehouse γνωστός. Μπορεί η οικογένεια της να ωρύεται πως η ταινία είναι παραπλανητική όμως η αλήθεια παραμένει: οι φανς εκστασιάστηκαν γιατί σε αυτή είδαν την αγαπημένη τους τραγουδίστρια όπως δεν θα μπορούσαν ποτέ να την δουν. Πριν από δύο ημέρες το φανατικό κοινό της Winehouse είχε ένα νέο λόγο να ενθουσιάζεται αφού μία καινούργια κομμένη σκηνή από το ντοκιμαντέρ είδε το φως της δημοσιότητας. Σε αυτή βλέπουμε την Amy να επισκέπτεται με τον μάνατζερ της Nick Shymansky τη Νέα Υόρκη. Η τραγουδίστρια βολτάρει στο Μεγάλο Μήλο με τρελό ενθουσιασμό ενώ εμποδίζει τον Shymansky από το να βρει έναν χάρτη καθώς θέλει να τα βγάλει πέρα μόνη της.Η παραπάνω σκηνή όπως και αρκετό ακόμα κομμένο υλικό θα περιλαμβάνεται στην DVD έκδοση της ταινίας που κυκλοφορεί επίσημα στις 2 Νοεμβρίου.

-  Η ακτιβιστική δράση του Elton John για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας είναι γνωστή. Από την άλλη έχουμε τη στάση του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος απλώς δείχνει να αδυνατεί να καταλάβει πώς γίνεται ένας άνδρας να είναι ομοφυλόφιλος. Τι θα μπορούσαν να πουν λοιπόν αυτοί οι δύο άνθρωποι μεταξύ τους;Κι όμως ο Putin φαίνεται να πιστεύει ότι έχουν να συζητήσουν πολλά, καθώς προχθές το βράδυ ο διάσημος μουσικός αποκάλυψε στο Instagram πως δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ρώσο Πρόεδρο και κλήθηκε επισήμως να μεταβεί στο Κρεμλίνο, ως προσκεκλημένος για μια συζήτηση πάνω στην ομοφυλοφιλία.  Όπως ήταν φυσικό, οι περισσότεροι σκέφθηκαν ότι το post δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα αστείο. Όμως ο μάνατζερ του Elton John επιβεβαίωσε χθες το απόγευμα πως το τηλεφώνημα όντως έγινε και η πρόταση ήταν επίσημη. Το τηλεφώνημα αυτό έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Elton John με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko, κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ στο Κίεβο, όπου τον κάλεσε να είναι περισσότερο δεκτικός στους ανθρώπους της LGBT κοινότητας. Την επόμενη ημέρα, ο John δήλωσε στο BBC ότι θα επιθυμούσε να έχει μια συνομιλία και με τον Πούτιν, για την αντίστοιχη στάση της Ρωσίας απέναντι στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Απ' ότι φαίνεται, το αίτημά του εισακούστηκε.


ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

Gabrielle Aplin Lighty up the dark

Από την κλασική μεταπήδησε στην καθαρόαιμη ποπ αυτού του εξαιρετικού δίσκου.

-  Baio – The names

Μπασίστας στους Vampire Weekend με ταλέντο στην σύνθεση ποπ υποδειγμάτων!

-  Battles – La di da di

Από την Νέα Υόρκη σε μείγμα art και dance!

-  Darwin Deez – Double down

Τρίτος δίσκος indietronica από τον κύριο Darwin Smith.

-  Rudimental – We the generation

Δεύτερος δίσκος για το μεγάλο όνομα πια της dance στην Βρετανία και όχι μόνο..

-  Keith Richards – Crosseyed heart

Και  ενώ ετοιμάζεται ο νέος δίσκος των Stones , ο παππούς συνεχίζει και τις solo δουλειές!

- Mercury Rev – The light in you

Η παρέα του Grasshoper συνεχίζει με όπλο την ψυχεδέλεια μετά το 2008.

 Mertic Pagans in Vegas

Αγαπημένοι μας τα τελευταία χρόνια, μέτριοι και εδώ μετά τον προηγούμενο.

-  Swim Deep – Mothers

Δεύτερος indie rock δίσκος για την πεντάδα από το Birmingham.

Playlist top – 20  

1(1) Florence and The machine – Queen of peace
2(4) The Weeknd – I can’t feel my face
3(6) Baio – Sister of pearl
4(2) Chvrches – Leave a trace
5(3) Emma Ballantine – The love I seek
6(8) The Maccabees – Spit it out
7(9)Richard Hawley – Heart of oak
8(10) Foals – A knife in the ocean
9(11) Milltown Brothers – Long road
10(12) The Dead Weather – I feel love (every million miles)
11(13)Sexwitch – Helelyos
12(14)Siouxsie Sioux & Brian Reitzell - Love Crime  
13(15) The Arcs – Stay in my corner
14(5) Beach House – Sparks
15(17) Metric – Fortunes
16(18)Chvrches – Clearest blue
17(7) Beck – Dreams
18(19) Silversun Pickups – Circadian rhythm
19(20)Stereophonics – I wanna get lost with you
20(-)New Order – Plastic

Single of the week

New Order Plastic

Τα δεύτερο δείγμα από τον δίσκο της άλλης εβδομάδας , σαφώς πιο ηλεκτρονικό!






No comments: