Wednesday, March 11, 2015

9- 3- 2015


-  Ετοιμαστείτε για μια μεγάλη δόση από Κurt Cobain. Το ντοκιμαντέρ "Montage of Heck" θα έρθει σύντομα στους κινηματογράφους της Ευρώπης, ενώ το κανάλι HBO ετοιμάζεται να το προβάλει στις 4 Μαΐου. Το φιλμ θα αφορά στη ζωή και την καριέρα του τραγουδιστή των Nirvana και όπως είναι φυσικό στο soundtrack θα υπάρχει πολλή μουσική του συγκροτήματος. Αυτό όμως που δεν περιμέναμε είναι ότι μέσα σε όλα θα ακούσουμε και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι. Πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας, Brett Morgen, αποκάλυψε στο Twitter τα νέα περί νέου τραγουδιού γράφοντας «ακούω ένα 12λεπτο ακουστικό τραγούδι του Cobain, που δεν έχει ακούσει κανείς, μου έχει πάρει τα μυαλά και θα μπει στο σάουντρακ της ταινίας».

-  Οι My Morning Jacket επιστρέφουν τον φετινό Μάιο με το 7ο άλμπουμ τους, Waterfall, 4 χρόνια μετά το Circuital, που τους χάρισε τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία τους, «χτυπώντας» το #5 των αμερικάνικων charts.Η μπάντα από το Κεντάκι, που αγαπήθηκε ιδιαιτέρως από το παγκόσμιο indie rock κοινό χάρη στο Ζ μια δεκαετία πριν, δεν ανακοίνωσε πολλές πληροφορίες για τη νέα δουλειά της, πέρα από το εξώφυλλο και την track list, έδωσε ωστόσο στη δημοσιότητα το πρώτο single "Big Decisions", που μπορείτε ν' ακούσετε παρακάτω.Περισσότερα πράγματα για το Waterfall μαθεύτηκαν από μια ανακοίνωση που έκανε ειδικά για τον τύπο ο τραγουδιστής τους,Jim James. Σε αυτήν, μίλησε για το «τέλος εποχής» το οποίο βιώνει γύρω του, καθώς όλοι όσοι γνωρίζει είτε αποκτούν παιδιά, είτε παίρνουν διαζύγια. Παρομοίασε λοιπόν τον ήχο του νέου δίσκου με τον ήχο της «σελίδας που γυρνάει».

-  Πάντα είχε μία αγάπη για το κλασικό και για το vintage. Την ίδια στιγμή έχει δηλώσει στο παρελθόν πόσο πολύ θαυμάζει και αγαπάει τον Elvis Presley. Kαι από τη στιγμή που δεν του λείπουν τα χρήματα αποφάσισε να κάνει μία αγορά που θα του μείνει, έτσι για να πιάσει και τόπο. Έτσι ο Jack White πήρε μέρος σε δημοπρασία που έβγαζε στο σφυρί το πρώτο δισκάκι που ηχογράφησε ποτέ ο βασιλιάς του ροκ και το οποίο περιέχει μόλις δύο τραγούδια, τα "My Happiness" και "That's When Your Heartaches Begin". Τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν από τον Elvis το 1953 και ο White αποκάλυψε ότι συμμετείχε στην δημοπρασία ανώνυμα ενώ σκοπεύει να επανακυκλοφορήσει την συγκεκριμένη ηχογράφηση σε περιορισμένα αντίτυπα για την Record Store Day. 

- Bγάζουν άλμπουμ μία στο τόσο αλλά όταν το κάνουν φροντίζουν να το κάνουν τουλάχιστον με...αγάπη.Έτσι, 15 χρόνια μετά το "Freak Magnet" του 2000, οι Violent Femmes επιστρέφουν στα μουσικά πράγματα με νέο τραγούδι το οποίο αποτελεί και προπομπό του EP που θα κυκλοφορήσει σύντομα.Ο τίτλος του κομματιού είναι "Love Love Love Love Love" (αγάπη μέχρι εκεί που δεν πάει δηλαδή) και είναι ένα τραγούδι για τον...ρομαντισμό και τα έντονα συναισθήματα. Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του γκρουπ, Gordon Gano, δήλωσε «είμαστε ευτυχείς που φτιάξαμε καινούρια τραγούδια γι’ αυτούς που αγαπούν τη μουσική μας και θα ήταν τιμή μας να βρούμε και μερικά καινούρια αυτιά που θα μας ακούσουν για πρώτη φορά».

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

Marc AlmondThe velvet trail

Ο αγαπημένος του νέου κύματος των 80ς συνεχίζει να μας συγκινεί. Ακόμα και η Beth  Ditto των Gossip συμμετέχει εδώ!

Will ButlerPolicy

O τύπος των Arcade Fire , σε αποκλειστικά new wave δουλειά!

Matthew E WhiteFresh blood

Country soul παίζει και σε αυτόν τον δεύτερο δίσκο

MadonnaRebel heart

Το πήγε από εδώ , το πήγε από κει, το διαφήμισε με τα γνωστά κόλπα της , αλλά την μετριότητα δεν την ξεπερνά.

Τhe slow show – White water

Από το Manchester και το νέο αίμα του ροκ.

-  Jimmy Somerville – Homage

Έκτος solo δίσκος για την φωνή των Bronski Beat και Communards

FyfeControl

Ο Paul Dixon κρύβεται πίσω τους με πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία

Playlist top – 20  
1(1)Mark Ronson feat. Kevin Parker – Daffodils
2(4) Man without country – Laws of motion
3(2) Noel Gallagher’s Hogh Flying Birds- Ballad of the mighty
4(6) Kate Pierson – Bottoms up
5(9) Purity Ring – Begin again
6(10) Spector – All the sad young men
7(8) Diagrams – Phantom power
8(3) Django Django – First light
9(11) James Bay – Hold back the river
10(13) Say Lou Lou – Nothing but a heartbeat
11(14)Florence and The Machine – What kind of man
12(15)Susanne Sunfor – Fade away
13(5) The Charlatans – Come home baby
14(16)Hot Chip – Huarache lights
15(17)White Shadows – Give up give out give in
16(18)Steven Wilson – Perfect life
17(7)Anousheh – Hold you
18(20) Best Coast – California nights
19(-)Champs –Desire
20(-)Marc Almond – Life in my own way

Single of the week
Champs –Desire


Ένα διαφορετικό track ηλεκτρονικής folk κατά μια έννοια!






No comments: