Wednesday, February 18, 2015

16- 2- 2015

-  Από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 55 ετών έφυγε από τη ζωή ο σημαντικός Βρετανός μουσικός της νέο- ρομαντικής σκηνής, Steve Strange. H είδηση έγινε γνωστή μέσω της δισκογραφικής του εταιρίας μαζί με την πληροφορία ότι ο Strange νοσηλευόταν ήδη σε νοσοκομείο της Αιγύπτου.Ο Steve Strange ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα Visage, με τους οποίους κυκλοφορήσε 3 δίσκους στις αρχές τις δεκαετίας του '80, ενώ ήταν ο συνιδρυτής και ιδιοκτήτης του Blitz club στο Soho του Λονδίνου. Ο καλός του φίλος Boy George τον αποχαιρέτησε και δημόσια με ένα tweet, δηλώνοντας συντετριμμένος και λέγοντας ότι ο Strange αποτελούε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής του. Λίγη ώρα αργότερα και ο τραγουδιστής των Duran Duran, Simon Le Bon είπε «αντίο» μέσω Twitter, γράφοντας, « ο Strange ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της νέο - ρομαντικής σκηνής. Ο Θεός να τον προσέχει».

- Ότι στα τέλη της δεκαετίας του '90 πιάστηκαν μαλλί με μαλλί είναι γνωστό.Παρόλα αυτά το 2007, τα αδέλφια Reid φαίνεται ότι βρήκαν τελικά κοινό πεδίο συνεννόησης και επανενώθηκαν για μια σειρά συναυλιών, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Οι φήμες για νέα δουλειά τους ακολουθούν εδώ και καιρό και ο Jim Reid έδωσε επιτέλους τη μεγάλη είδηση. «Έχουμε το υλικό, το συζητάμε πολύ καιρό. Ναι, πλακωνόμασταν συχνά με τον αδελφό μου αλλά όλα δείχνουν πως ο καιρός ήρθε, και ο δίσκος θα βγει κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά».Η σχέση των αδελφών Reid ήταν η κύρια αιτία της διάλυσης. Μάλλον όμως η περιοδεία για τα 30 χρόνια του θρυλικού πλέον Psychocandy πάει τόσο καλά που κατάφερε εν τέλει να τους ξαναφέρει κοντά.Η τελευταία δισκογραφική δουλειά των Jesus And Mary Chain ήταν το "Munki" το οποίο κυκλοφόρησε το 1998, ένα χρόνο πριν διαλυθούν.

-  Σε λίγες μέρες βγαίνει το 3ο κατά σειρά single του Jack White από τον περσινό του δίσκο Lazaretto Ο δίσκος, ενώ τα πήγε καλά στα album charts, έχει σημειώσειπενιχρές μέχρι στιγμής αποδόσεις σε επίπεδο singles: το "Lazaretto" κόλλησε στο #108 στις Η.Π.Α. και στο –απογοητευτικότατο– #116 στη Βρετανία, ενώ το "Would You FightFor My Love?" δεν σκόραρε ούτε καν στα χαμηλότερα νούμερα των καταλόγων. Θέλοντας λοιπόν να κάνει έναν κάποιον εξτρά ντόρο για την έκδοση του "That Black Bat Licorice", ο πολυπράγμων White εξέπληξε κοινό και οπαδούς διαλέγοντας να διασκευάσει το "BlueLight, Red Light (Someone's There)" του Harry Connick Jr., ένατζαζ δηλαδή τραγούδι με άρωμα από την εποχή των big bands, που ο δημιουργός του είχε κυκλοφορήσει με μεγάλη επιτυχία πίσω στο 1991. 

- Πριν από λίγες ημέρες η Detox δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του Ejekt Festival στο Facebook, μία φωτογραφία των New Orderαπό την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ το 2006, με το σχόλιο«Guess who???». Ε, δεν ήθελε και πολύ περισσότερο για να φουντώ
σουν αμέσως οι φήμες για ερχομό του διάσημου συγκροτήματος στην Αθήνα στις 15 Ιουλίου, ξεσηκώνοντας τους φανς τους.Οι New Order περιοδεύουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια με τα ιδρυτικά μέλη τους Bernard Sumner, Stephen Morris, Gillian Gilbert, τον κιθαρίστα τους από το 2001, Phil Cunningham, και τον μπασίστα Tom Chapman,οπότε δεν είναι απίθανο να κάνουν μία στάση και στη χώρα μας. Πάντως το μοναδικό όνομα που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής επίσημα για το φετινό φεστιβάλ είναι αυτό του Parov Stelar.

 ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  A Place To Bury Strangers – Transfixiation

Τέταρτος δίσκος για τους rockers από το Brooklyn με επιρροές από Jesus and Mary Chain και My Bloody Valentine.

-  Big Noble – First light

Ο κιθαρίστας των Interpol σε προσωπικό project.

- Carl Barat and The Jackals – Let it reign

Ο Carl από τους Libertines σε νέο προσωπικό σχήμα παράλληλα με τις ηχογραφήσεις του νέου δίσκου των πρώτων.

Jose GonzalezVestiges & claws

Η ατμοσφαιρική του folk συνεχίζεται  και εδώ.

IbeyiIbeyi

Από Γαλλία και Κούβα κατάγονται οι δίδυμες αδελφές με το world ντεμπούτο.

Ok GoHungry ghosts

Αμερικάνικο FM rock και στον νέο αυτό δίσκο!

Imagine DragonsSmoke + Mirrors

O πιο ποιοτικός δίσκος τους με περάσματα από το house στο hard rock!

-  Kodaline – Coming up for air.

Δεύτερος δίσκος για τους Δουβλινέζους μάλλον μέτριος…

 Playlist top – 20  

1(1) The Charlatans – Come home baby
2(4) Kodaline – Honest
3(5) Django Django – First light
4(3) ) Marina and The Diamonds – Happy
5(2) St Vincent – Birth in reverse
6(6) Laura Marling – Sort Movie
7(8) Noel Gallagher’s Hogh Flying Birds- Ballad of the mighty 8(9)Mark Ronson feat. Kevin Parker – Daffodils
9(10)Man without country – Laws of motion
10(12) Anousheh – Hold you
11(13)Kate Pierson – Bottoms up
12(14)Diagrams – Phantom power
13(16) Purity Ring – Begin again
14(6) Melody’s Echo Chamber – Shirim
15(17) Spector – All the sad young men
16(19) James Bay – Hold back the river
17(20)Say Lou Lou – Nothing but a heartbeat
18(-)Florence and The Machine – What kind of man
19(-)Susanne Sunfor – Fade away

20(-)Hot Chip – Huarache lights


Single of the week
Florence and The Machine – What kind of man

Η ιέρεια επιστρέφει 1η Ιουνίου και είναι εδώ το πρώτο δείγμα!









No comments: