Thursday, March 6, 2014

3- 3- 2014

-  Η επίσημη αγγλική ιστοσελίδα των Smiths μόλις έφτιαξε αυτή την πολύ οργανωμένη περιήγηση στην ιστορία, τη δισκογραφία και τα videos του συγκροτήματος. Με την ονομασία The Interactive Sound of The Smiths: 1982-1987 και με προσεκτικά επιλεγμένο αλλά και μεγάλο σε ποσότητα υλικό είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει απασχολημένους για πολλή ώρα.

-Για μια ακόμη φορά ο Morrissey έστειλε στον κάλαθο των αχρήστων την όποια ελπίδα οπαδών των Smiths για επανένωση της θρυλικής αγγλικής μπάντας. Σε πρόσφατη συνέντευξη του -και με τη παραπάνω φράση του τίτλου- έδωσε τέλος για άλλη μια φορά στη φημολογία που τους τελευταίους μήνες έκανε γυροβολιά σε πολλά sites αλλά φυσικά και στα forums φίλων των Smiths.O Morrissey αντιθέτως προτίμησε να μιλήσει για το νέο δίσκο που ηχογραφεί στη Γαλλία. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μάλιστα είπε την ακόλουθη φράση αναφερόμενος σε συναδέλφους… «Με διασκεδάζουν πολύ κάποιοι σύγχρονοι pop καλλιτέχνες που μιλούν στα τραγούδια τους αποκλειστικά για το sex….λες και τίποτε άλλο δεν έχει σημασία σε αυτό τον πλανήτη».

- Πέρασαν 5 χρόνια από το Third, τον τρίτο τους δίσκο των Portishead  που υπενθυμίζουμε είχε εκδοθεί 11 χρόνια μετά τον προηγούμενο δίσκο τους.Φυσικά δεν υπάρχει ακόμα τίτλος αλλά το τρίο Adrian Utley, Beth Gibbons και Geoff Barrow έχουν μπει στα προπαρασκευαστικά για μελλοντική ηχογράφηση στάδια. Καιρός ήταν μιας και μιλάμε για ένα από τα πλέον αξιοπρεπή και ουσιαστικά μουσικά σχήματα των τελευταίων 25 χρόνων. 

-  Η Natalie Hynde, κόρη του αρχηγού των Kinks και της μπροστάρισας ων Pretenders κρίθηκε ένοχος παρεμπόδισης  μίας γεώτρησης στο Balcombe της Αγγλίας. Η (εικονιζόμενη) Natalie μαζί με τον 55χρονοSimon Medhurst έδεσαν εαυτούς στο τρυπάνι αρνούμενοι να μετακινηθούν δηλώνοντας ότι έτσι προχωρούν σε μία συμβολική κίνηση που σκοπό έχει να αφυπνίσει το κοινό σχετικά με τις γεωτρήσεις που σκοπό έχουν την αποθήκευση βλαβερών ουσιών που έχουν αποθηκευτεί από τα τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου.Αυτό έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο, η δίκη έγινε εχθές και
ο δικαστής έκρινε ότι οι 2 κατηγορούμενοι, και ειδικότερα η Natalie Hynde (η οποία είναι γνωστή ακτιβίστρια) "πήγαν «πολύ πιο πέρα από το δικαίωμα της ελευθερίας λόγους και πράξεων" όπως χαρακτηριστικά το έθεσε. Έτσι καταδίκασε την Natalie σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή και σε πρόστιμο 400 λιρών (ενώ στον συναγωνιστή της επιβλήθηκε το μισό πρόστιμο και καθόλου φυλάκιση). Να σημειώσουμε ότι η όλη ιστορία στοίχισε στη εταιρείαCuadrilla μόλις 5.000 λίρες Αγγλίας και βάσει αυτού αποφασίσθηκε το πρόστιμο των 2 ακτιβιστών.

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Blood red Shoes – Blood red Shoes
Ο τέταρτος δίσκος των βρετανών ρόκερς ηχογραφήθηκε στο Βερολίνο και συγκρίνεται με δίσκους των kills , PJ Harvey , White Stripes ηχητικά πάντα…

-  Drive But Truckers – English ocean
Southern alternative rock παίζουν , και επιστρέφουν μετά από 3 χρόνια.

- EagullsEagulls
Ντεμπούτο με έντονο δυναμισμό punk rock.

-  Paloma Faith – A perfect contradiction
Ρίχνει και εδώ ματιές πως τα πίσω σε ρετρό 60’s και disco 80’s!

-  Laibach – Spetre
Οι Σλοβένοι πειραματιστές του electro rock των 80s επιστρέφουν…

Real EstateAtlas
Τρίτος δίσκος για τους Αμερικανούς με μελωδική κιθαριστική ποπ.

-  We are Scientists – TV en Francais
Μετά από τέσσερα χρόνια ξανά κοντά μας με ίσως την καλύτερη δουλειά τους!


Playlist top – 20  

1(3) Temples – Mesmerise
2(4) Foster The people – Coming of age
3(1) The Jezabels – The end
4(6) London Grammar – Nightcall
5(5) Silversun Pickups – Cannibal
6(2)Maximo Park – Leave this island
7(8) Nina Persson – Animal heart
8(10) Broken Bells – After the disco
9(11)Jagwar Ma – Uncertainty
10(12)U2 – Invisible
11(14) Joan as Police Woman – Holy city
13(15)Kaiser Chiefs – Coming home
14(16) The Pierces – Kings
15(17)Shy Nature – Lie back
16(18) The Afghan Whigs - Algiers
17(19)Metronomy – Love letters
18(20)The Klaxons – There is no other time
19(-)Coldplay – Magic
20(9)The War on Drugs - Red eyes

Single of the week
Coldplay – Magic

Ανακοίνωσαν νέο δίσκο για τις επόμενες εβδομάδες, και αυτό είναι το πρώτο επίσημο single!








No comments: