Thursday, April 11, 2013

8 - 4 - 2013

-  To άλμπουμ 'Green' ήταν το πρώτο των R.E.M. στη Warner Bros και αυτό που τους χάρισε διεθνή επιτυχία. Με την ευκαιρία των 25 χρόνων του επανακυκλοφορεί ως Green: 25th Anniversary Deluxe Edition, μαζί με ένα δισκάκι με εμφάνισή τους από την Green World Tour.

-  Επικριτικός, ακόμα και μετά το θάνατό της Μάργκαρετ Θάτσερ, ήταν ο Morrissey, ο οποίος έχει μιλήσει και για το θάνατό της στο "Margaret on the Guillotine":
«Η Θάτσερ έχει μείνει στη ιστορία ως η Σιδηρά Κυρία μόνο και μόνο για το πείσμα της και για την επίμονη άρνηση της να ακούσει και να καταλάβει τους άλλους. Η κάθε της κίνηση ήταν φορέας αρνητισμού. Κατέστρεψε τις βιομηχανικές μονάδες παραγωγής, μισούσε τους ανθρακωρύχους, απεχθανόταν τις τέχνες, μισούσε τους Ιρλανδούς Μαχητές της Ελευθερίας και τους άφησε να σβήσουν, απεχθανόταν τους φ

τωχούς και δεν έκανε τίποτα για να τους ενισχύσει, μισούσε την Greenpeace και τους υπέρμαχους της οικολογίας, ήταν η μόνη Ευρωπαία ηγέτης που αντιτάχθηκε στην απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντοστού, είχε στείρο πνεύμα και καρδιά από πάγο, και τελικά την απομάκρυνε το ίδιο της το επιτελείο. Σιδηρά Κυρία; Όχι. Βάρβαρη Κυρία; Ναι. Μισούσε τις φεμινίστριες, παρόλο που η άνοδος της στην εξουσία ευνοήθηκε από την πρόοδο του γυναικείου κινήματος. Εξαιτίας της, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη γυναίκα σε τέτοιο πόστο στη Βρετανική πολιτική ζωή, έκλεισε πίσω της καλά την πόρτα, αντί να την κρατήσει ανοιχτή για να ασχοληθούν και άλλες γυναίκες με την πολιτική. Θα την θυμούνται με συμπάθεια μόνο όσοι δεν έτυχε να υποστούν τις συνέπειες των πολιτικών της. Αλλά η πλειοψηφία των εργαζόμενων Βρετανών την έχουν ήδη ξεχάσει και στην Αργεντινή θα γιορτάζουν το θάνατό της. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η Θάτσερ ήταν ο τρόμος προσωποποιημένος, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς».


-  "Electrocuted" είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο Tom Meighan για τον ήχο του νέου άλμπουμ των Kasabian.
Ο ίδιος μίλησε στο MTV και είπε ότι έχουν ξεκινήσει τη δουλειά για το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους, το οποίο θα έχει heavy drums: "Είναι κάτι σαν remix των Prodigy", είπε επίσης για τον ήχο του επερχόμενου άλμπουμ, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα μήνας κυκλοφορίας.
-  Kυκλοφορεί το soundtrack του The Great Gatsby. Ο Jay-Z αποτελεί τον executive producer του soundtrack, και θα προσφέρει παράλληλα και νέα κομμάτια του. Οι Luhrmann και Jay-Z γνωρίστηκαν από τον Leonardo DiCaprio (Jay Gatsby), και ο
ι δυο τους συνεργάστηκαν συνολικά δύο χρόνια, με τον Jay-Z να μελετά αρκετά το σενάριο της ταινίας προκειμένου να καταλήξει στο μουσικό της μέρος.Το soundtrack θα κυκλοφορήσει στις 6 Μαϊου και δεν περιλαμβάνει μόνο νέο κομμάτι από τον Jay-Z, αλλά και νέο υλικό από τους Florence + The Machine, The xx, Gotye, Jack White, Bryan Ferry, Will.i.am και Nero. Το πρώτο κομμάτι που θα ξεχωρίσει από το άλμπουμ είναι το 'Young and Beautiful' τηςLana Del Rey.Επίσης, στο ίδιο άλμπουμ θα βρείτε μια διασκευή στο κομμάτι της Beyonce 'Crazy In Love' από την Emeli Sande με τη συνοδεία της The Bryan Ferry Orchestra!Τέλος, όπως έχουμε πει, οι Beyonce και Andre 3000 διασκευάζουν το κομμάτι της Amy Winehouse 'Back To Black'.
ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Sarah Blosko - I awake

H   σειρήνα επιστρέφει με έναν ακόμα δίσκο που αναδεικνύει τη φωνή της.
- James Blake - Overgrown
Ο τραγουδιστής της απογοήτευσης επιστρέφει με έναν ακόμα δίσκο δακρύων!
- The Knife - Shaking the habitual
Τα αδέλφια από τη Σουηδία πειραματίζονται ξανά σε πολύ δύσκολα ηχη
τικά μονοπάτια!
-  OMD - English Electric
Οι ηλεκτρονικοί των 80s ξανά μαζί μας με ήχο κοντά στο ξεκίνημά τους.
-  Tomorrow's world - Tomorrow's world
Ένα μέλος από τους Air σε προσωπικό project.
-  Paramore - Paramore
Hard rock από Βρετανία , αγαπημένοι των φίλων του Twilight!
-  
Kurt Vile - Walkin' on a pretty dage


Άλλος ένας μοναχικός στον έκτο παρακαλώ δίσκο.
Playlist top – 20
1(2) Woodkid – I love you
2(4)Jake Bugg – Seen it all
3(6)Primal Scream – 2013
4(2)The Strokes – One way trigger
5(3) Nick Cave and the Bad Seeds – Jubilee street
6(7)Yeah Yeah Yeahs – Sacrilerge
7(9)David Bowie – The stars( are out tonight)
8(5)Cold Mailman – My reccuring dream
9(10)The House of Love – A baby got back on its feet
10(11) Daughter – Still
11(12) Marc Carroll – The fool disguised in beggars clothes
12(15)Depeche Mode – Soothe my soul
13(16) Foals – Late night
14(17) Haim – Falling
15(8)Foxygen – San Francisco
16(18)Still Corners – Berlin lovers
17(19)Vampire Weekend – Diane Young
18(20)Jessie Ware – Imagine it was us
19(14)The Veils – Through the deep, dark wood
20(-)The National-  Demons

Single of the week
The National-  Demons

To πρώτο δείγμα από τον νέο δίσκο που έρχεται τον Μάη.

No comments: