Wednesday, January 11, 2012

9 - 1- 2012


- To video clip του τραγουδιού Tattoo  των Van Halen είναι η πρώτη εντύπωση και γεύση που έχουμε από δίσκο που το κουαρτέτο θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο A Different Kind of Truth.Το clip είναι γυρισμένο ασπρόμαυρο στο φημισμένο club The Roxy, που βρίσκεται στη Sunset Strip του Hollywood, εκεί όπου οι Van Halen έκαναν τις πρόβες τους τον προηγούμενο Οκτώβρη και Νοέμβριο για την περιοδεία τους που ξεκίνησε εχθές και έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 45 εμφανίσεις στις ΗΠΑ.Το A Different Kind of Truth πρόκειται να είναι το 12ο studio album της μπάντας και το πρώτο από το 1984 (δίσκος & χρονιά έκδοσης) με τον αεικίνητο David Lee Roth που ως γνωστόν επέστρεψε πίσω από τα μικρόφωνα της μπάντας. Και είναι φανερές οι αναφορές (και αυτοσαρκαστικές μάλιστα) στην εποχή του 1984και του video clip του Jump.

-  Τα albums παρουσίασαν αύξηση κατά  1.3% μέσα στο 2011. Αν και αυτό σαφως οφείλεται στην Adele και στα  5.800.000 κόπιες που πούλησε το 21, παράλληλα και άλλοι pop (και όχι μόνο) stars πούλησαν σε ηλεκτρονικές και φυσικές προθήκες. Ο Michael Buble 2.400.000 με το χριστουγεννιάτικο album του ενώ η Lady Gaga και το Born This Way έφτασαν στα 2.100.00 κόπιες.Αν και έχουν ακουστεί διάφορα απαξιωτικά σχόλια για το format εντούτοις το cd παρέμεινε ο πλέον δημοφιλής φορέας ήχου το 2011 σε επίπεδο πωλήσεων. Μόλις το 1 στα 3 albums αγοράστηκε σε digital μορφή.

-  Το είχαν συζητήσει, το είχαν αναφέρει  σε συνεντεύξεις τους τα μέλη των Mars Volta αλλά «μέχρι τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρχε κάτι το στέρεο για να πούμε» όπως χαρακτηριστικά είπε ο μπροστάρης της μπάντας Cedric Bixler-Zavala, ο οποίος και πιστοποίησε σε συνέντευξη του ότι το 2012 θα εκδοθεί το νέο πόνημα της μπάντας. Θα πρόκειται για τον 6ο δίσκο της μπάντας και τον ακόλουθο,του Octahedron (2009).Η μπάντα μάλιστα έδωσε ένα νέο τραγούδι στο baseball computer game MLB 12 The Show, με τίτλο Zed And Two Naughts.
Ο έτερος Καππαδόκης της μπάντας Omar Rodríguez-López διατράνωσε παράλληλα σε δηλώσεις για άλλη μια φορά ότι πολλά σωστά πράττει και δεν επανασυνδέεται με τους παλιότερους συντρόφους του στα πλαίσια των (θρυλικών πια) At The Drive-In.

- Aνακοινώθηκε από τη σουηδική εταιρεία Spotify που βρίσκεται πίσω από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ακρόασης ότι αλλάζουν οι όροι για τους free λογαριασμούς. Μόλις 10 ώρες το μήνα ελεύθερης ακρόασης για τους επισκέπτες. Το οποίο βέβαια είναι ένα στοίχημα για τους Σουηδούς μιας και πρέπει να έχει τους επόμενους μήνες μεγάλη αύξηση στους συνδρομητές της για να δικαιολογήσει λογιστικώς τα υπέρογκα έξοδα τους για τις άδειες τραγουδιών που αναγκαστικά πληρώνουν. Μόνο το 2011 το πόσο ανήλθε στα 41.5 εκατομμύρια δολάρια που αποτελούν μεγάλο ποσό ακόμα και αν βάλουμε στο λογαριασμό μας ότι τα έσοδα για το 2010 ανήλθαν στα 99 εκατομμύρια… Αυτά βέβαια για τις Ηνωμένες Πολιτείες μιας και το μέτρο έχει εφαρμοστεί ήδη από την πλατφόρμα για τους ευρωπαίους users από το 2010…

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  The Maccabees – Given to the wild
Από την πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς ουσιαστικά, μιλούν όλοι πια για μια από τις  πιο σημαντικές κυκλοφορίες στον χώρο του ροκ για το 2012. Ο δίσκος δεν το διαψεύδει, ούτε το 9άρι  του ΝΜΕ.

Τhe Lemonheads – Hotel sessions
Eνώ η προηγούμενη εταιρεία τους κυκλοφόρησε συγχρόνως μια ανασκόπηση της καριέρας τους, αυτοί επανέρχονται με νέο ακουστικό δίσκο.

Εnter Shikari – A flash flood of colour
Και η φασαρία συνεχίζεται στον πιο ποπ ίσως δίσκο τους… Τα  live τους πάντως στη Βρετανία σχίζουν!

-  The Little willies – For the good time
Η παρέα της country επιστρέφει με σημαία ξανά την υπέροχη φωνή της Norah Jones.

-  Terry Hall – The best of 1981 – 1997
Ανασκόπηση της πορείας του καλλιτέχνη σε διπλό cd , από την εποχή των Specials μέχρι σήμερα. Αλλά το Forever J απουσιάζει ξανα

- James Blunt - Trouble revisited
Ακόμα ένας ερωτικός δίσκος κυκλοφορεί λίγο πριν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Playlist top – 20
1(2) Kate Bush – Wild man
2(3) Sivert Hoyem – Under administration
3(1) Cranberries – Show me the way
4(5) Arctic Monkeys-  Suck it and see
5(4) Howler – I told you once
6(9) The Black Keys – Lonely boy
7(8) The War on Drugs – Come to the city
8(10) Lana Del Rey – Born to die
9(11) The Vaccines – Wetsuit
10(12) Atlas Sound – Parallax
11(14) The Maccabees – Pelican
12(13) Snow Patrol - This Isn't Everything You Are
13(6) S.C.U.M. – Whitechapel
14(16) Foster the people – Don’t stop
15(17)The Big Pink – Hit the ground (superman)
16(7) Mazzy Star – Common burn
17(18) Kaiser Chiefs – Kinda girl you are
18(19)Soso – Who’s gonna love me
19(20)Friends – I’m his girl
20(-)Spector - Grey shirt and tie

Single of the week
Spector - Grey shirt and tie
Θα συζητηθούν αρκετά το 2012. Επιτέλους τα ηλεκτρονικά groups επιστρέφουν…






No comments: