Friday, June 24, 2011

20-6-2011

- Και ενώ πλησιάζει η 1η Ιουλίου όπου η μπάντα θα δώσει ένα ειδικό show για το BBC TV (και που θα φέρει τον τίτλο The King of Limbs: Live From the Basement), οι Radiohead παρέδωσαν σε κοινή θέα μονταρισμένα υλικό που τους δείχνει να προβάρουν ενόψει του show ένα καινούργιο τραγούδι που έχει τίτλο Staircase. Όπως θα διαπιστώσετε σε αυτή τη σύνθεση οι Radiohead χρησιμοποιούν 2 μπατερίστες και στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζει μαζί τους ο Clive Deamer των Get the Blessing.

- Tην Πέμπτη (16/6) και ενώ η Aretha Franklin έδινε μια ιδιωτική συναυλία γα κάποιο βαρόνο του πετρελαίου στο σπίτι του στο Dallas, η 72χρονη τραγουδίστρια σκόνταψε από τα πολυώροφα παπούτσια που φορούσε με αποτέλεσμα αυτό να της στοιχίσει όχι μόνο ένα διόλου ευκαταφρόνητο διάστρεμμα αλλά και την αναγκαστική ακύρωση της συναυλίας της στη Βιέννη τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Αν σκεφτούμε ότι τα παπούτσια που φορούσε η Aretha Franklin ήταν ουρανοξύστες από το γνωστό σχεδιαστή Jimmy Choo (βλέπε μοντέλο του στην κάθετη φωτό) μάλλον η μεγάλη αοιδός υπερέβαλλε εαυτόν…

- «Η μαμά μου θα με σκοτώσει. Rock 'n' roll και υψηλές πωλήσεις δε μου λένε τίποτα αν η μαμά μου είναι ανήσυχη. Γι αυτό δεν παίρνω κόκα πια». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του στο NME ο τραγουδιστής των Glasvegas, James Allan, διευκρινίζοντας όμως ότι όταν επιστρέφει στη γενέτειρα του, στη Γλασκόβη μένει όχι κάτω από την ίδια στέγη με τη "μαμά" του (δεν χρησιμοποιεί καν τη λέξη mother…) αλλά σε 5στερο ξενοδοχείο. Όπως και να το δεις μάλλον είναι μπερδεμένος αυτός ο νέος…

- Oι Black Keys κινούνται νομικώς εναντίον μιας διαφημιστικής εταιρείας (Della Femina Rothschild Jeary & Partners) και μίας τράπεζας (Valley National Bank) επειδή σε συνεργασία μεταξύ τους και χωρίς την άδεια της μπάντας χρησιμοποίησαν το τραγούδι Tighten Up σε τηλεοπτική καμπάνια για την VN Bank τον Φεβρουάριο, στο διάστημα πριν και μετά την (διπλή) βράβευση του συγκροτήματος στα Grammy Awards. Ο νομικός εκπρόσωπος της μπάντας είπε σε σχετική δήλωση ότι μόλις το management της μπάντας αντελήφθη την χρησιμοποίηση της μουσικής των Black Keys έσπευσε να καλέσει και να στείλει γράμματα στην διαφημιστική αλλά και στην τράπεζα στα αρμόδια τμήματα αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να απαντήσει.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

Patrick Wolf – Lupercalia

Ο σύγχρονος αναβιωτής των 80ς επιστρέφει προσπαθώντας να πάρει μερίδιο από την επιτυχία, εμπλουτίζοντας τον ήχο του και με soul πινελιές.

- Owl City – All things bright and beautiful
Pop προσπαθούν να παίξουν και εδώ , χιλιοακουσμένη και επιπλέον βαρετή…

- Bon Iver – Bon Iver
Μετά την καλλιτεχνική επιτυχία του προηγούμενου δίσκου ο Justin Vernon μας πάει εδώ πιο πίσω , φλερτάροντας με τον ήχο του Leonard Cohen.

- Stevie Nicks – In your dreams
Επιστροφή για την θρυλική φωνή των Fleetwood Mac με μια δουλειά που θα αγαπήσουν οι οπαδοί τους και θα αγνοήσουν οι νεώτεροι…

- Digitalism – I love you dude
Μας είχαν ευχαριστήσει με το ντεμπούτο τους το 2007 και το Γερμανικό electro – ντουέτο επιστρέφει με μία αξιόλογη συνέχεια.

- Atari teenage Riot – Is this hyperreal?
Μάλλον για παλαίμαχοι του είδους τους λογίζονται πιά , αλλά με την ζωντάνιά τους βάζουν κάτω τους πολύ νεώτερους!

Playlist top – 20
1(1) Arctic Monkeys – Don’t sit down ‘cause I’ve moved your
2(5) Miles Kane – Rearrange
3(8) Uncle – Money and run(feat. Nick Cave)
4(3) Naked and Famous – Young blood
5(6) The Cars – Blue trip
6(9) Beady Eye – Millionaire
7(2) The Kills – Satellite
8(11) Cat’s eyes – Face in the crowd
9(12) Death Cub for Cutie – You are a tourist
10(4) Guillemots – The basket
11(15) Austra – Lose it
12(14) Chapel Club – Blind
13(16) Coldplay – Every teardrop is waterfall
14(7) The Vaccines – If you wanna
15(10) Brother – Still here
16(19) The Pierces – You ‘ll be mine
17(20)Cults – Abducted
18(-)Kasabian – Switchblade Smile
19(13) Friendly fires – Live those days tonight
20(-)Kaiser Chiefs – Little shocks




Single of the week

Kasabian – Switchblade Smile
Πρώτο δείγμα από τον νέο δίδσκο που ακολουθεί με σαφή προσπάθεια αλλαγής του ήχου σε πιο χορευτικούς ρυθμούς κοντά στο ντεμπούτο τους…







No comments: