Wednesday, April 13, 2011

11-4-2011

- Ο μπροστάρης των Glasvegas προσπαθεί μέσω 2 συνθέσεων/τραγουδιών στον καινούργιο δίσκο της μπάντας (Euphoric /// Heartbreak \\\) να δώσει το δικό του στίγμα και θέση πάνω στην ομοφυλοφοβία. Τα τραγούδια αυτά είναι τα I Feel Wrong (Homosexuality Pt. 1) και Stronger Than Dirt (Homosexuality Pt. 2) και όπως λέει ο Allan «Θεωρούσα ότι σε καιρούς γεμάτους προβλήματα αλλά και ανοικτούς σε απόψεις και γνώμες όπως είναι οι σημερινοί, οι άνθρωποι θα είχαν να κάνουν κάτι καλύτερο από το να ασχολούνται με τη σεξουαλική ταυτότητα του άλλου…έκανα λάθος...», για να συμπληρώσει (σε συνέντευξη που παραχώρησε) «…εμπνεύστηκα τους στίχους των τραγουδιών όταν είδα μπροστά στα μάτια μου δυο άντρες να νιώθουν άβολα να εκφράσουν την τρυφερότητα που ένιωθαν μεταξύ τους σε ένα καφέ που καθόμουν...τα βλέμματα πάνω τους ήταν τουλάχιστον αυστηρά... »

- Οι διοργανωτές πιστεύουν στην διεθνή αναγνωσιμότητα της μπάντας αλλά και τους ίδιου του Chris Martin και θεωρούν ότι οι Coldplay θα είναι ιδανικοί για την τελετή που θα ανοίξει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την τελετή να υπενθυμίσουμε ότι ενορχηστρώνει ο Danny Boyle και τα ονόματα που επίσης ακούγονται ότι θα συμμετέχουν είναι οι Muse, η Joss Stone και ο Damon Albarn, ενώ έχει υπολογιστεί ότι μόνο μέσω τηλεόρασης την έναρξη των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων θα παρακολουθήσουν παραπάνω από 2 δισεκατομμύρια θεατών σε όλο τον κόσμο.


- Οι φήμες για επανασύνδεση των Stone Roses διαψεύστηκαν με βρισίδι από τον (μπασίστα της πάλαι ποτέ μπάντας) ManiΗ αφορμή στα αγγλικά μουσικά ΜΜΕ δόθηκε όταν ο Ian Brown και ο κιθαρίστας John Squire ξαναβρέθηκαν 15 χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση με τον μπασίστα της μπάντα Mani για να παραστούν στην κηδεία της μητέρας του τελευταίου λίγες μέρες πριν.
Ουσιαστικά η ευθύνη ανήκει στην εφημερίδα Sun που δημοσίευσε ένα σχετικό άρθρο
για να λάβει λίγες μέρες μετά την εξής οργισμένη απάντηση από τον Mani μέσω του NME: «Είμαι αηδιασμένος από το ότι ο προσωπικός μου θρήνος διαταράχθηκε από τέτοιες ανοησίες και υστερικές ιστορίες», για να προσθέσει αμέσως μετά «Δυο παλιοί φίλοι οι οποίοι συναντιούνται μετά από τόσα χρόνια για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μητέρα μου που γνώριζαν τόσο καλά, δεν αποτελεί στα σίγουρα επανασύνδεση των Stone Roses. Γι αυτό παρακαλώ αυτούς τους κυρίους που γράφουν αυτά τα πράγματα να πάνε να γαμηθούνε και να αφήσουν το θέμα ως έχει. Δεν είναι αλήθεια και δε συμβαίνει».
Δύο χρόνια πριν ο John Squire, ο οποίος είναι εικαστικός τα τελευταία έτη, σε σχετική ερώτηση περί ανασυγκρότησης της μπάντας είχε απαντήσει χαρακτηριστικά "Δεν έχω καμία διάθεση μέχρι στιγμής να συλήσω τον τάφο της μπάντας»

- Οι πάντα πρωτοπόροι οι Daft Punk προχωρούν σε μία κίνηση που και να τους βγάλεις το καπέλο λίγο θα είναι. Και αυτό διότι αποχωρίζονται όχι τόσο ένα ακριβό αντικείμενο αλλά ένα σήμα κατατεθέν της μπάντας. Η Ferrari 412 του 1987 πρωταγωνιστούσε στο ταξίδι που ιδεατά έκανε η μπάντα διαμέσου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Daft Punk's Electroma ενώ να σημειώσουμε ότι η πινακίδα του αυτοκινήτου έγραφε το (υπέροχα έξυπνο) HUMAN. To αμάξι αυτό λοιπόν θα δημοπρατηθεί μαζί με άλλα αντικείμενα που ανήκουν σε υψηλόβαθμους τους star system και συγκαταλέγονται στην κίνηση EMI Family 4 Japan. Αυτονόητο είναι ότι τα έσοδα θα πάνε προς ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Architecture in Helsinki – Moment bends

Δεν είναι από την Φιλανδία, αλλά από την Μελβούρνη της Αυστραλίας και ανήκουν στην σχολή του indiedance.

- Foo Fighters – Wasting light

O Dave Grohl και η παρέα του ξεκουράστηκαν και επιστρέφουν με τη νέα αυτή δουλειά, ζωντανοί και κεφάτοι όσο ποτέ…

- Bill Callahan – Apocalypse

Ο ηγέτης των Smog παγιδεύεται στις ίδιες τις συνθέσεις του, κουράζει και κουράζεται!

- Cold Cave – Cherish the light years

Synth – pop με πολλές επιρροές από 80ς αντίστοιχη σχολή, Depeche Mode, Cabaret Voltaire…

- Metronomy – The English Riviera

Και εδώ indie- dance που δεν προορίζεται όμως για το ευρύτερο ακροατήριο…

- TV on the radio – Nine types of light

Και στον νέο τέταρτο δίσκο παραμένουν πρωτοποριακοί και μπροστά από την εποχή τους.

- Cat’s Eyes – Cat’s Eyes

Συνεργασία – έκπληξη του τραγουδιστή των Horrors με την Καναδή soprano Zeffira

Playlist top – 20

1(1) Ladytron - Ace Of Hz

2(4) The Strokes – Under cover of darkness

3(3) Noah and the Whale – L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.

4(5) Mogwai – Mexican gran prix

5(7) R.E.M. – Uberlin

6(8) Radiohead - Lotus Flower

7(10) Yuck – Holing out

8(6) Elbow - Neat Little Rows

9(2) Beady Eye – The roller

10(12) Arcade Fire – City with no children

11(13) PJ Harvey – The glorious land

12(15) Belle and Sebastian – I want the world to stop

13(16) The Vaccines – If you wanna

14(18) Justice – Civilization

15(17) The Joy Formidable – Whirring

16(20) The Kills – Satellite

17(-)The Raveonettes – Recharge & revolt

18(9) The Vaccines – Post break-up sex

19(-)Glas Vegas – Euphoria take my hand

20(-)Naked and Famous – Young blood

Single of the week

The Raveonettes – Recharge & revolt

Ναι! Οι Δανοί μας αρέσουν και εδώ! Ξέρουν να βγάζουν δυναμικά singles….


No comments: