Thursday, March 11, 2010

8-3-2010

- O frontman των Simple Minds ετοιμάζει την πρώτη του solo δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Lostboy!AKA”, που θα κυκλοφορήσει τον Μαΐο και είναι η πρώτη φορά που ο Kerr ηχογραφεί δίσκο χωρίς τον επί χρόνια συνεργάτη του Charlie Burchill.Ο Kerr υποστηρίζει ότι αυτός ο δίσκος είναι μια απόπειρα να ανακαλύψει ξανά όλα εκείνα τα μουσικά σημεία αναφοράς που είχε ως έφηβος. Έτσι μέσα σε αυτό το κλίμα, ο τραγουδιστής έχει προγραμματίσει και μερικές συναυλίες για τον Μάϊο στο King Tut στην Γλασκώβη, εκεί όπου έπαιξε για πρώτη φορά πριν από τριάντα χρόνια με την πρώτη του μπάντα, τους Johnny and the Self Abusers.

- Ο Jonny Greenwood αυτή την περίοδο γράφει τη μουσική για την ταινία που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Haruki Murakami, Norwegian Wood.
Ο Greenwood δήλωσε ότι το βασικό του θέμα για αυτό το soundtrack βασίζεται σε μια σύνθεση που είχε γράψει για λογαριασμό της BBC Concert Orchestra (ο μουσικός είχε προσληφθεί από το BBC το 2004).
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Greenwood γράφει μουσική για ταινία. Ξεκίνησε το 2003 γράφοντας τη μουσική της ταινίας του Simon Pummell ‘Bodysong’(κυκλοφορεί σε dvd στις 22 Μαρτίου) ενώ το 2007 έγραψε το soundtrack για την γνωστή ταινία του Paul Thomas Anderson ‘There Will Be Blood’ - για να αναφέρουμε μόνο δύο από τις δουλειές του μουσικού.

- Ο τραγουδιστής και συνθέτης Mark Linkous αυτοκτόνησε το Σάββατο 6 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Rolling Stone. Οι συνθήκες θανάτου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο τραγουδιστής αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. O Linkous ήταν 48 χρονών.Η οικογένεια του τραγουδιστή, εξέδωσε μια ανακοίνωση που έλεγε ότι με ιδιαίτερη θλίψη μοιράζεται με το κοινό την είδηση της αυτοκτονίας του Mark Linkous. «Είμαστε ευγνώμονες για τον χρόνο που περάσαμε μαζί και ο Mark θα είναι πάντοτε στις καρδιές μας. Ας είναι ειρηνικό το ταξίδι του…» τελειώνει η ανακοίνωση.

- Μετά το 'The Life Pursuit' του 2006, η μπάντα ξαναμπαίνει στο studio για να ετοιμάσει το καινούργιο της album.Οι Belle & Sebastian αποκάλυψαν στους fans τους μέσω του διαδικτύου (mailing list), ότι τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε studio της Γλασκώβης και δουλεύουν πάνω σε νέα τραγούδια, ενώ οι τελικές ηχογραφήσεις θα γίνουν αργότερα σε studio του Los Angeles.
H μπάντα έχει ήδη προγραμματίσει και συναυλίες στο επόμενο διάστημα, μέσα στα πλαίσια διαφόρων festivals σε Ευρώπη και Ιαπωνία.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Gorillaz – Plastic beach
Ο Damon Albarn και η παρέα του συνεχίζουν δυναμικά με την τρίτη δουλειά τους, και συγκεντρώνουν και νέους συνεργάτες από παλιές καραβάνες (Bobby Womack), μέχρι φτασμένους ράπερς (Snoop Dogg). Mε τους Blur τι θα γίνει άραγε;

- Liars – Sisterworld
Από πειραματικοί μέχρι πολύ ψαγμένοι οι προηγούμενοι δίσκοι τους , αυτός τους πάει ένα βήμα παραπέρα και μάλλον θα θεωρηθεί και ο καλύτερός τους.

- Broken Bells – Broken Bells
Απρόσμενη συνεργασία του παραγωγού Danger Mouse και του τραγουδιστή των υπέροχων Shins σε έναν δίσκο που ξεχυλίζει από το ταλέντο του πρώτου και τη φωνή του δεύτερου!

- Sugababes – Sweet 7
Από πέρυσι ήταν αν το βγάλουν οι δεσποινίδες στην αγορά. Η μετριότητα του δίσκου, μάλλον τα εξηγεί όλα!

- Solex vs Cristina Martinez and Jon Spencer - Amsterdam Showdown King Street Throwdown
Ένα κλασικό μουσικό ζευγάρι σε συνεργασία - έκπληξη με τον ηλεκτρονικό Solex.

- Titus Andronicus – The monitor
Concept δίσκος με πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία.

Playlist top – 20
1(1) Delphic – Doubt

2(4) Hurts – Wonderful life
3(5) Broken Bells – The high road
4(6) Amy MacDonald - Don't tell me that it's over
5(7) Marina & The Diamonds – Hollywood
6(2) The XX – VCR
7(8) Goldfrapp – Rocket
8(10) Massive Attack – Girl I love you
9(12) Muse – The resistance
10(3) A Place to Bury Strangers – Keep sleeping away
11(11) Groove Armada – Paper Romance
12(14) Courteeners – You overdid it all
13(15) New Young Pony Club – Chaos
14(16) Bad Lieutenant – Twist of fate
15(17) The Big Pink – Velvet
16(20) Black Rebel Motorcycle Club – Beat the devil’s tattoo
17(13) Hot Chip – One life stand
18(-)Two Door Cinema Club – Undercover Martyn
19(9) The Bravery – Slow poison
20(-)Turin Brakes – Sea change


Single of the week
Two Door Cinema Club – Undercover Martyn
Electronica – rock με την υπογραφή της εταιρείας του είδους Kitsune.

No comments: