Wednesday, January 3, 2024

7- 1– 2024: Η πρώτη μουσική εβδομάδα της νέας χρονιάς

- Οι Pulp έφεραν την Πρωτοχρονιά στο Εδιμβούργο την παραμονή  το βράδυ με μια ζωντανή εμφάνιση μπροστά σε χιλιάδες γλεντζέδες στη συναυλία του Princes Street Hogmanay.

Οι θρύλοι της Britpop έπαιξαν το πρώτο τους σόου στην πρωτεύουσα της Σκωτίας μετά από 20 χρόνια σε μια παράσταση που διοργανώθηκε από το Δήμο του Εδιμβούργου, μαζί με το UniqueAssembly.

Το συγκρότημα έπαιξε δύο σετ, ένα σε κάθε πλευρά των μεσάνυχτων, χωρισμένα από το παραδοσιακό σόου πυροτεχνημάτων στο χτύπημα των 12. Ήταν η 30ή επέτειος του Princes Garden Street Party.

 

- Η Ariana Grande κοίταξε πίσω το 2023 της, παραδέχοντας ότι ενώ «ποτέ δεν ένιωσε περισσότερη περηφάνια ή χαρά ή αγάπη», αισθάνθηκε επίσης «τόσο βαθιά
παρεξηγημένη από ανθρώπους που δεν με γνωρίζουν».

Η Grande ήταν σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για μεγάλο μέρος του 2023, ενώ εργαζόταν στη συνέχεια των "Positions" του 2020, αλλά νωρίτερα φέτος απάντησε στις "ανησυχίες" των θαυμαστών σχετικά με το σώμα της, προτρέποντάς τους να είναι πιο ευγενικοί με τους άλλους και να θυμούνται ότι «Το υγιές μπορεί να φαίνεται διαφορετικό».

 

- Ο frontman των Coldplay, Chris Martin, μίλησε για τους λόγους που πιστεύει ότι οι φιλικές προς το περιβάλλον περιοδείες έχουν «επαγγελματικό νόημα» στη μουσική
βιομηχανία.

Το βρετανικό συγκρότημα ξεκίνησε την περιοδεία του «Music Of The Spheres» πέρυσι με ανανεωμένη εστίαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Οι νέες πρωτοβουλίες περιελάμβαναν μείωση των άμεσων εκπομπών κατά 50 τοις εκατό σε σύγκριση με την τελευταία περιοδεία τους το 2016 και το 2017, χρησιμοποιώντας 100 τοις εκατό ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχοντας ηλιακές εγκαταστάσεις σε κάθε χώρο. Οι εκπομπές περιλάμβαναν επίσης ποδήλατα ασκήσεων που παράγουν ενέργεια και κινητικές πίστες χορού που μετέτρεψαν την κίνηση των θαυμαστών σε δύναμη.

 

- Η Chaka Khan είπε ότι «δεν θα κάνει άλλη περιοδεία» επειδή «έχω αυτή την πλούσια ζωή».

Η Khan είπε σε συνέντευξή της στο Rolling Stone ότι δεν σχεδίαζε να αποσυρθεί εντελώς από τις ζωντανές εμφανίσεις, αλλά σκοπεύει να σταματήσει τις περιοδείες.

Αναλύοντας την απόφασή της, η Khan είπε ότι τώρα είχε περισσότερα πράγματα στη ζωή της από τη μουσική. «Μερικοί άνθρωποι, αυτό είναι το μόνο που έχουν, ξέρεις; Έχω αυτή την πλούσια ζωή. Έχω δισέγγονα που θέλω να γνωρίσω καλύτερα. Οπότε δεν θα κάνω άλλη περιοδεία. Θα κάνω ραντεβού, αλλά δεν θα μοιάζει με περιοδεία. Θα είναι αρκετά μακριά μεταξύ τους ώστε να έχω χρόνο να κοιμηθώ ενδιάμεσα».

 

 

 

NEW ALBUMS


-       French Montana – Mac & Cheese 5



Η νέα δουλειά του rapper στο ξεκίνημξα του 2024!

 

-       Todd Rundgren – Now playing



Από τη σειρά συλλογών της RHINO.

 

-       Foghat – Now playing



Επίσης συλλογή της RHINO!

 

-       Sprints – Letter to self



Garage punk ντεμπούτο από το Δουβλίνο!


NEW RELEASES SINGLES – TRACKS


-       A.G. Cook – Silver thread golden needle

-       Alice Merton – Run away girl

-       Hovvdy – Portrait

-       The Lemon Twigs – My golden years

      -       The Last Dinner party – Caesar on a TV screen

-       April June – Sweeter than drugs

-       Ducks Ltd. – Train full of gasoline

-       Katy Kirby – Hand to hand

-       Sleater Kinney – Untidy creature

-       Youth lagoon – Football

-       Lost Frequencies – head down ft. Bastille

-       Sea Girls – Weekends and workdays

-       Bob Vylan – Hunger games

-       Emma Ayzenberg - Lucile

-       Lily Seabird – Waste

-       Cast – Faraway

-       Alessandra - Narcissiat

Single of the week


-        Liam Gallagher &John Squire – Just another rainbow




Συνεργασία φωτιά Oasis – Stone Roses!


 

No comments: