Friday, September 30, 2022

2- 10– 2022: Νέες μουσικές της εβδομάδας - Δίσκοι - Τραγούδια

- Ο Damon Albarn μίλησε για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την Billie Eilish στο μέλλον.Ο frontman των Blur και Gorillaz ενώθηκε με τη σταρ της ποπ στη σκηνή κατά τη διάρκεια των πρωτοσέλιδων της στο Coachella 2022 τον Απρίλιο για να εκτελέσει κοινές ερμηνείες των "Feel Good Inc" και "Happier Than Ever".

«Αυτός ο άνθρωπος άλλαξε τη ζωή μου με πολλούς τρόπους και άλλαξε την πλήρη άποψή μου για το τι θα μπορούσε να είναι η μουσική, τι θα μπορούσε να είναι η τέχνη και τι θα μπορούσε να είναι η δημιουργία», είπε η Eilish στο κοινό.

 

- H Stevie Nicks μίλησε για την εμπειρία της συνεργασίας με τους Gorillaz στο επερχόμενο νέο τους άλμπουμ «Cracker Island».

Το συγκρότημα κινουμένων σχεδίων υπό τον Damon Albarn πρόκειται να κυκλοφορήσει τον δίσκο στις
24 Φεβρουαρίου 2023 μέσω Parlophone (προπαραγγελία εδώ). Θα περιλαμβάνει την πρόσφατη συνεργασία τους με το Tame Impala "New Gold", καθώς και φιλοξενούμενων από τους Bad Bunny, Beck και Thundercat.

H Nicks θα εμφανιστεί σε ένα τραγούδι που ονομάζεται "Oil" και θυμάται ότι έγινε "ένας επίτιμος Gorilla" κατά τη διάρκεια μιας νέας συνέντευξης στο Apple Music 1.

«Λοιπόν, πρέπει να σας πω, ήταν πραγματικά υπέροχο», είπε στον Zane Lowe. «Επειδή [ο συμπαραγωγός του «Cracker Island»] Γκρεγκ Κούρστιν νιώθει [το τραγούδι] για μένα. Παίρνω τηλέφωνο τον Γκρεγκ πίσω και λέω, «Ω, νομίζω ότι αυτό είναι τώρα το νέο μας αγαπημένο τραγούδι και δεν το έχω
καν τραγουδήσει ακόμα. Αλλά ναι, θα ήθελα πολύ να το κάνω αυτό».

 

- Ο Roger Waters μοιράστηκε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καλώντας τον να δεσμευτεί για κατάπαυση του πυρός και διπλωματική διευθέτηση για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γουότερς τόνισε ότι παρακινήθηκε να γράψει στον Πούτιν αφού είδε σχόλια στις επιστολές του προς
την πρώτη κυρία της Ουκρανίας Olena Zelenska, ρωτώντας γιατί είχε αναφερθεί μόνο σε μία πλευρά της σύγκρουσης.

Ο πρώην μπασίστας των Pink Floyd ισχυρίστηκε ότι τους μήνες από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, «προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη μικρή επιρροή του για να ενθαρρύνει μια κατάπαυση του πυρός και μια διπλωματική διευθέτηση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες ασφαλείας τόσο της Ουκρανίας όσο και της Ρωσικής Ομοσπονδίας». 

 

-  Οι θαυμαστές του Ian Brown μοιράστηκαν την οργή τους αφού ο τραγουδιστής των Stone Roses
έπαιξε την sold out συναυλία του στο Leeds  το βράδυ της 25 Σεπτεμβρίου χωρίς συγκρότημα.

Ο Μπράουν ξεκίνησε την πρώτη του περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και μια δεκαετία στην Ακαδημία O2 της πόλης το βράδυ της Κυριακής, με ημερομηνίες να διαρκούν τις επόμενες δύο εβδομάδες και να τελειώνουν με μια επίδειξη της Ακαδημίας Brixton στο Λονδίνο στις 7 Οκτωβρίου.

Μετά το σόου του Λιντς, οι θαυμαστές πήγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν την απογοήτευσή τους στο σετ, με έναν να την περιέγραψε ως Μπράουν «[κάνει] καραόκε και [χαλάει] τις δικές του μελωδίες».

 

 

 

NEW ALBUMS


Bjork – Fossora



Η νεράιδα επιστρέφει με ήχο κοντά σε αυτόν που αγαπήθηκε.

 

Kid Cudi – Entergalactic



Αμερικανός ράπερ, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός δίσκων και ηθοποιός. 

 

- Pixies – Doggerel



O Frank και η παρέα του ορεξάτοι ..

 

M.I.A. – MATA



Νέος δίσκος για την ξεχωριστή soul – rapper

 

- Slipknot – THE END, SO FAR



Οι ήρωες του new metal σε νέα ηχητικά μονοπάτια.

 

- Yeah Yeah Yeahs - Cool it down



Το Cool It Down είναι σίγουρα ένας εύστοχος τίτλος για το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Yeah Yeah Yeahs. Υπάρχει μια πραγματική αίσθηση μιας μπάντας άνετα μέσα τους, και σε αντίθεση με μερικούς από τους συνομηλίκους τους, αυτή δεν είναι μια μάταιη προσπάθεια να αναζωπυρωθεί ή να αναδημιουργηθεί η απερισκεψία και η ξέφρενη ενέργεια της νιότης τους.

Το Cool It Down είναι ο ήχος της μπάντας που ωριμάζει κομψά χωρίς να χάσει τίποτα από τη δημιουργική τους φωτιά. Ίσως επειδή κάθε μέλος ήταν απασχολημένο με σόλο έργα, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτό το άλμπουμ σηματοδοτεί το πρώτο τους νέο υλικό για εννέα χρόνια (από το Mosquito του 2013). Είναι σαφές ότι η πανδημία έπαιξε τον ρόλο της δίνοντας στο συγκρότημα μια νέα ώθηση να ανασυνταχθεί, καθώς η Karen O εξήγησε ότι προηγουμένως θεωρούσε δεδομένη την ικανότητα να κάνει μουσική - «Ένιωσα, για πρώτη φορά, «Κι αν δεν το πετύχουμε να το ξανακάνω;» Αυτή η σκέψη δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου και την ένιωσα πραγματικά βαθιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Έτσι, όταν η O βρέθηκε ξανά με τους συναδέλφους Nick Zinner και Brian Chase, καθώς και με τον Dave Sitek («βασικά ένα τέταρτο μέλος των Yeah Yeah Yeahs, σε αυτό το σημείο»), υπήρχε μια αίσθηση ευγνωμοσύνης και μια έντονη περιέργεια να εξερευνήσουν τι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μαζί μετά το συλλογικό τραύμα μιας παγκόσμιας πανδημίας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ τους μέχρι σήμερα, που ξεκινά με το πρώτο του σινγκλ, το εξαιρετικό «Spitting Off the Edge of the World», ένα κομμάτι που ξετυλίγεται με μια επική κομψότητα και βλέπει τον Mike Hadreas των Perfume Genius ως το τέλειο περιτύλιγμα για τα δραματικά αυξανόμενα φωνητικά της O.

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν το μεγαλοπρεπές «Lovebomb», το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα εναλλακτικό θέμα για τον James Bond , αν ο Bond απέφευγε την έκπληξη για διακριτική ομορφιά. Το προωθητικό "Wolf" είναι ένδοξο, γεμάτο με ένα απόλυτο δολοφονικό synth riff που συνδέεται με τα μαγευτικά φωνητικά της O. Αλλού το "Burning" φέρνει στο νου το εκλεπτυσμένο "soul rock" που είναι τόσο επιδέξιοι όπως ο Mattiel, με την O να βάζει τη δική της μοναδική σφραγίδα σε αυτό, ενώ το "Blacktop" είναι εμποτισμένο με μια αίσθηση καταδικασμένου μεγαλείου της Lana Del Rey. Το άλμπουμ κλείνει με την προφορική λέξη «Mars» (το οποίο κατά σύμπτωση συμβαίνει να είναι το όνομα του μπαρ της Νέας Υόρκης όπου η Karen O συνάντησε για πρώτη φορά τον Nick Zinner), στην οποία η O έχει μια ονειρική συνομιλία με τον γιο της. Μπορεί να είναι αραιό αλλά καταφέρνει επίσης να είναι απίστευτα συγκινητικό, απόκοσμο και απόλυτα μαγικό.

Το Cool It Down μπορεί να έχει μόνο οκτώ κομμάτια, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά να θαυμάσετε που σίγουρα δεν αισθάνεστε ότι τα άλλαξαν λίγο, στην πραγματικότητα, ενισχύει το πόσο πολύ έχουν λείψει. Είναι υπέροχο να τα έχεις πίσω και σε τόσο αστραφτερή μορφή.

 

 

Melodys Echo Chamber – Unfold



Ο πρωτος χαμένοε δίσκο της σε επανακυκλοφορία.

 

Shygirl – Nymph



Αγγλίδα ράπερ, DJ, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και συν-επικεφαλής/ιδρυτής της δισκογραφικής και της κολεκτίβας Nuxxe. Η μουσική του Shygirl ενσωματώνει στοιχεία hip house, industrial hip-hop, grime και deconstructed club.

 

- Titus Andronicus – The will to live



Aμερικανική ανεξάρτητη ροκ μπάντα που δημιουργήθηκε στο Glen Rock, New Jersey, το 2005.

 

Lambchop – The bible



Οι Lambchop, αρχικά Posterchild, είναι μια αμερικανική μπάντα από το Nashville, Tennessee. Η AllMusic τους χαρακτήρισε ως "αναμφισβήτητα το πιο συνεπές λαμπρό και μοναδικό αμερικανικό γκρουπ που αναδύθηκε κατά τη δεκαετία του 1990".

 

- Pretty Sick – Makes me sick makes me smile



Aμερικανικό indie rock συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη της Νέας Υόρκης. Αυτή τη στιγμή αποτελείται από την τραγουδίστρια και μπασίστρια Sabrina Fuentes, τον κιθαρίστα Wade Oates, τον ντράμερ Austin Williamson και τον μπασίστα Orazio Argentero.

 

- The Big Pink – The love that’s ours



10 χρόνια μετά τους 2 δ’ισκους στην 4AD , σε νέα εταιρεία.

 

BlacmangePrivate view



Οι Blancmange είναι ένα αγγλικό synth-pop συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Χάροου του Λονδίνου το 1979. Το συγκρότημα ήταν ένα ντουέτο για μεγάλο μέρος της καριέρας του, αποτελούμενο από τους Neil Arthur και Stephen Luscombe.

 

- Paul Heaton & Jacqui Abbott – N.K. Pop



Νέα συνεργασία για τα δύο πρώην μέλη των Beautiful South.

 

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

- Dumb – Excuse me

- Christine & the Queens – Rien dire

- Melody’s Echo Chamber – Norfolk hotel

- Badlands – My time will come again

- Lipticism – Sentimental

- Dave Rowntree – Devil’s island

- Bjork – Fossora

- Elton John and Britney Spears – Hold me sloser

- Tegan and Sara – I can’t take it

- T Walmsley – On the ice

- Gaz Coombes – Don’t say it’s over 

- Disturbed – Unstoppable

- The Go! Team – Divebomb

- Alice Boman – Where to put the pain

- The band Ice Cream – Chemical fire

- Eliza Edens – Tom and Jerry

- Martha – Hope gets harder

- Bill Callahan – Natural information

- E.M.F. – Crime of passion

- Arctic Monkeys – Body paint

- Halsey – Ghost

- Let’s eat Grandma – Give me a reason

- Parklands – Buzz cut

- Mamalarky – Frog 4

- Bruce Springsteen – Do I love you

- Chaepter – Ritual

- Bonny Light Horeseman – Someomne to weep for me

- Frankie Cosmos – F.O.O.F.

- Freedy Johnston – Darlin feat. Aimee Mann

Νation of Language – From the hill

- Paramore – This is why

- First Aid Kit – Turning onto you

- Benjamin Clementine- Delighted

- Neil Young and Crazy Horse – Love

- Completions – Fortified light

- Wings of desire – Choose a life

 

Single of the week


-  LSD Soundsystem – New body rhumba



6 χρόνια μετά νέο τραγούδι , από την ταινία White Noise.

 

 











 

No comments: