Saturday, January 1, 2022

2 - 1- 2022: Μουσικά νέα της εβδομάδας

-  Ενόψει των 75ων γενεθλίων της την (30 Δεκεμβρίου), η Patti Smith έλαβε το κλειδί του


υιοθετημένου σπιτιού της στη Νέα Υόρκη.

Έλαβε την τιμή  (27 Δεκεμβρίου) σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο απερχόμενος δήμαρχος Bill De Blasio, ο οποίος, την τελευταία εβδομάδα της θητείας του, έδωσε επίσης τα κλειδιά στον σκηνοθέτη Spike Lee και τον γερουσιαστή Chuck Schumer. Σημειώνοντας την προσωπική του συγγένεια με το πανκ κίνημα της δεκαετίας του 1970, ο De Blasio επαίνεσε την Smith για το ότι είχε «μια αυθεντικότητα που απλά δεν βρίσκεις [σε] τόσα άλλα μέρη» και την «ικανότητα να κόβει όλη τη δίνη γύρω μας και να μιλάει λίγο πιο βαθιές αλήθειες».

«Κάποιοι αποκαλούν την Πάτι Σμιθ νονά του πανκ», συνέχισε ο Ντε Μπλάζιο στην ομιλία του, «[και] νομίζω ότι είναι μια δίκαιη φράση επειδή ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους, βοήθησε στη διαμόρφωση ενός ολόκληρου καλλιτεχνικού κινήματος και από πολλές απόψεις ενός πολιτικού κινήματος. 

 


- Οι Röyksopp δημιούργησαν έναν επίσημο λογαριασμό στο Instagram, στον οποίο ετοιμάζουν ένα νέο project.

Η νέα σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου και δεν έχει ακόμη αναρτηθεί κάτι σε αυτήν.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το The Line Of Best Fit, το βιογραφικό του ντουέτου στο Instagram υποδηλώνει ότι πρόκειται για κάποιο είδος κυνηγιού θησαυρού. «Πατήστε R», γράφει. "1 Ιανουαρίου 2022. Ακολουθήστε το επίσημο Röyksopp Instagram τις επόμενες 48 ώρες για την πρώτη σας ιδέα."

 

- Η Mitski μίλησε για την απόφασή της να επιστρέψει στη μουσική και τις περιοδείες μετά την αόριστη παύση της το 2019.

Η indie σταρ είχε ανακοινώσει ότι το πρωτοσέλιδο σόου της στο Central Park Summerstage της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους θα ήταν το τελευταίο της «επ' αόριστον», αλλά είχε διαβεβαιώσει τους θαυμαστές ότι δεν θα εγκατέλειπε εντελώς τη μουσική.

Σε μια νέα συνέντευξή της, η Mitski εξήγησε τώρα ότι σκόπευε αυτό να είναι το τέλος της καλλιτεχνικής της καριέρας. «Σκέφτηκα ότι αυτή ήταν η τελευταία παράσταση που θα έπαιζα ποτέ, και μετά θα τα παρατούσα και θα έβρισκα μια άλλη ζωή», είπε στο Rolling Stone.


 

- Οι Strokes ανακοίνωσαν ότι έπρεπε να αναβάλουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Barclays Center του Μπρούκλιν λόγω της αύξησης των περιπτώσεων Omicron.

Το συγκρότημα επρόκειτο να παίξει στο χώρο της Νέας Υόρκης στις 31 Δεκεμβρίου, με υποστήριξη από τους IDLES και Hinds. Ωστόσο, λόγω της αύξησης της πόλης στα κρούσματα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, έχουν πλέον αναγκαστεί να αναβάλουν.

«Πώς μπορούμε να το βάλουμε αυτό…. Αναβάλλουμε την παράσταση», ανέφεραν οι Strokes σε δήλωση στο Twitter. «Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι που θα εμφανιστούμε για όλους στο Μπρούκλιν αυτή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά η παραλλαγή Omicron έχει ανατρέψει τα σχέδιά μας. Πήραμε την απόφαση να αναβάλουμε την παράστασή μας στο Barclays Center.»

 

 

 

NEW ALBUMS

-  Various Artists – Stars rock kill



H συλλογή για τα 30 χρόνια της indie  εταιρείας.

 

- Dirty Art club – Future-Zine



Ατμοσφαιρική ambient…

 

- Plex Diamonds – Arthur fleck



Mixtape hip hop…


NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Alesso & Katy Perry – When I’m gone 

 

Single of the week

- Sea Power – Lakeland echo



Οι British Sea Power me κομμένο όνομα από τον νέο δίσκο!

No comments: