Friday, October 8, 2021

10 - 10– 2021: Νέες κυκλοφορίες δίσκων - τραγουδιών

- Ο Dave Grohl μίλησε σε μια νέα συνέντευξη για το πώς η μουσική των Nirvana «έγινε μέρος» της ζωής των παιδιών του τα τελευταία χρόνια.

Ο Γκρολ μίλησε μετά την πρόσφατη 30ή επέτειο από την κυκλοφορία του άλμπουμ του πρώην συγκροτήματος του «Nevermind», που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1991.

Μιλώντας στο The Dave Berry Breakfast Show στο Absolute Radio το πρωί  της 5ης Οκτωβρίου , ο Grohl αναγνώρισε ότι ένιωθε άβολα κάθε φορά που άκουγε ένα τραγούδι των Nirvana.

 

- Η Adele ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο νέο της single «Easy On Me».

 Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός επιβεβαίωσε στις 5 Οκτωβρίου ότι θα κυκλοφορήσει το κομμάτι
την επόμενη Παρασκευή (15 Οκτωβρίου), σηματοδοτώντας την πρώτη της νέα μουσική μετά το τρίτο άλμπουμ της «25» (2015). Έρχεται μετά από εικασίες των θαυμαστών και των μέσων ενημέρωσης ότι η συνέχεια του '30' έρχεται.

Παράλληλα με την ημερομηνία κυκλοφορίας και τον τίτλο για το τραγούδι της επιστροφής, η Adele μοιράστηκε ένα ασπρόμαυρο βίντεο 21 δευτερολέπτων που περιέχει ένα όργανο με πιάνο. Τα γραφικά βλέπουν το αστέρι να βάζει μια κασέτα σε ένα αυτοκίνητο πριν ταξιδέψει σε μια επαρχιακή λωρίδα.

 

- Η Μαρίνα αποκάλυψε ότι έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει το έκτο άλμπουμ της, παρά το «Ancient
Dreams In A Modern Land» που κυκλοφόρησε μόλις τον Ιούνιο.

Στο Instagram, η Μαρίνα είπε: «Ονειρεύομαι την επόμενη περιοδεία… και κάνω κάποια έρευνα. Σκεφτόμουν πόσο πολύ με έχει θεραπεύσει η μουσική + η σύνδεση με κοινό που σκέφτεται όλα αυτά τα χρόνια. Σε ευχαριστω που υπαρχεις. Ενθουσιασμένος για το επόμενο κεφάλαιο. Γράφω το άλμπουμ 6 ».

Η Μαρίνα έχει πειράξει επίσης μια πολυτελή έκδοση του «Ancient Dreams In A Modern Land», γράφοντας σε μια ιστορία του Instagram: «Αυτός ο πολυτελής δίσκος δεν θα ηχογραφήσει τον εαυτό του» προτού επισημάνει τον συμπαραγωγό James Flanigan.

 


- Η Courtney Barnett κυκλοφόρησε ένα διαδραστικό μίξερ στελέχους στον ιστότοπό της που επιτρέπει στους θαυμαστές να προσαρμόζουν τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ της «Things Take Time, Take Time».

Η συσκευή αναπαραγωγής, η οποία λειτουργεί παρόμοια με την προηγουμένως ανακοινωμένη συσκευή αναπαραγωγής DONDA του Kanye West, επιτρέπει στους χρήστες να "ακούν και να παίζουν" με κομμάτια από το τρίτο άλμπουμ του Barnett..Μέχρι στιγμής, ο παίκτης, ο οποίος κατασκευάστηκε και σχεδιάστηκε από τους Raphael Ong και Sean Lim, επιτρέπει στους ανθρώπους να αλλάζουν τα "Rae Street", "Before You Gotta Go" και "Write A List Of Things To Look Forward To", που είναι τα μόνα τραγούδια που κυκλοφόρησαν από το άλμπουμ μέχρι σήμερα.
Υποτίθεται ότι το υπόλοιπο του LP θα είναι διαθέσιμο για επανεργασία όταν κυκλοφορήσει στις 12 Νοεμβρίου.

 

 

NEW ALBUMS


- James Blake – Friends that break your heart




Ο James Blake Litherland είναι ένας Άγγλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός, και παραγωγός δίσκων από το Λονδίνο, και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του  το 2011.

 

BADBADNOTGOOD – Talk memory


Οι BadBadNotGood είναι ένα Καναδικό συγκρότημα και ομάδα παραγωγής από το Τορόντο του Οντάριο. Η ομάδα ιδρύθηκε το 2010 από τον μπασίστα Chester Hansen, τον Matthew Tavares στα πλήκτρα και τον ντράμερ Alexander Sowinski.

 

- Porches – All day gentle hold !



Οι Porches είναι ένα αμερικανικό synth-pop project  του μουσικού Aaron Maine με έδρα τη Νέα Υόρκη, που δημιουργήθηκε στο Pleasantville της Νέας Υόρκης το 2010.

 

Atmosphere – WORD?



Οι  Atmosphere είναι ένα αμερικανικό δίδυμο χιπ χοπ από τη Μινεάπολη της Μινεσότα, που αποτελείται από τον ράπερ Slug και τον DJ / παραγωγό Ant. Από την ίδρυσή του το 1996, το συγκρότημα κυκλοφόρησε δώδεκα στούντιο άλμπουμ και δέκα εκτεταμένα έργα.

 

Oh Wonder – 22 break



Άλλο ένα ντουετο , dream pop αυτή τη  φορά!

 

Sam Fender – Seventeen going under





Με πολλούς δίσκους του Springsteen ακόμα στο μαξιλάρι του!

 

- Magdalena Bay – Μercurial world



Synth pop ντεμπούτο!

 

- Matt Μaltese – Good morning it’s now tomorrow



Pop δημιουργός με θετικούς προσανατολισμούς!

 

Ladyhawke – Time files



Η επιστροφή της synth pop Νεοζηλανδέζας.

 

Efterklang – Windflowers



Οι  Efterklang είναι ένα Δανέζικο ροκ γκρουπ από την Κοπεγχάγη, που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2000. Το συγκρότημα έχει ηχογραφήσει πέντε στούντιο άλμπουμ και αυτή τη στιγμή έχει υπογράψει στην ετικέτα 4AD,

 

- Billy Bragg – The million things that never happened





Ο Stephen William Bragg είναι ένας Άγγλος τραγουδιστής-τραγουδοποιός και αριστερός ακτιβιστής. Η μουσική του συνδυάζει στοιχεία λαϊκής μουσικής, πανκ ροκ και τραγούδια διαμαρτυρίας, με στίχους που αφορούν κυρίως πολιτικά ή ρομαντικά θέματα.

 

We Are Scientists – Huffy





Οι We Are Scientists είναι ένα ροκ συγκρότημα με έδρα τη Νέα Υόρκη που δημιουργήθηκε στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, το 2000

 

- Pip Blom – Welcome break



Indie τετράδα από την Ολλανδία , στον δεύτερο δίσκο.

 

The Velveteers – Nightmate daydream



Οι Velveteers είναι μια αμερικανική ροκ τριάδα από το Ντένβερ του Κολοράντο, η οποία χαρακτηρίζεται από τη φιλοσοφία του  του πανκ με τον επιθετικό ήχο και τη σοφία που ξεπερνά την 21χρονη κιθαρίστα και τραγουδίστρια Demi Demitro και τους δύο ντράμερ της.

 

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS


- Archive – Daytime coma

- Cat Power – Bad religion

- Bonobo – Rosewood

- Sting – Rushing water

- Kim Petras – Future vstrtsn now

- Deap Vally – Magic medicine

- Pulled Apart by Horses – First world problems

- Kylie & Years and years – A second to midnight

- Big Thief – Change

- Mitski – Working for the knife

- Arca – Born yesterday feat. Sia

- PORIJ – Ego

- Curtis Harding – With you

- Dave Gahan, Soulsavers – metal heart

- Robert Plant – Alison krauss – High and lonesome

- Marissa Nadler – Couldn’t done the killing

- Soft Cell – Bruises on my illusions


Single of the week

- Tears for fears – The tipping point



Νέο τραγούδι και επερχόμενο album μετά από 17 χρόνια!













No comments: