Sunday, February 14, 2021

14- 2– 2021: Τα μουσικά δρώμενα της εβδομάδας: Δίσκοι - Τραγούδια - Νέα

-  Στοιχεία από τη μουσική βιομηχανία έχουν ανταποκριθεί στην απάντηση της κυβέρνησης της Βρετανίας σε μια πρόσφατη συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες περιοδείας χωρίς βίζα για καλλιτέχνες και πλήρωμα που επιθυμούν να περιοδεύσουν στην Ευρώπη μετά το Brexit.

Μετά από πάνω από 280.000 άτομα υπέγραψαν μια αναφορά που ζητούσε από την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει περιηγήσεις χωρίς βίζα για καλλιτέχνες και πλήρωμα μέσω των κρατών μελών της ΕΕ, αφού η συμφωνία Brexit του Μπόρις Τζόνσον απέτυχε να το κάνει, η εκστρατεία συζητήθηκε από βουλευτές στο Κοινοβούλιο χθες (8 Φεβρουαρίου).

Διακομματικοί βουλευτές επανέλαβαν φόβους ότι το νέο πρόσθεσε τεράστιο κόστος στις μελλοντικές ζωντανές μουσικές περιηγήσεις της ηπείρου θα εμπόδ
ιζε τους ανερχόμενους και αναπτυσσόμενους καλλιτέχνες να μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, καθώς και ισχυρισμούς από ευρωπαίους υποστηρικτές ότι είναι πιθανό να κάνουν λιγότερες βρετανικές πράξεις για εκδηλώσεις και ότι πολλές δουλειές και εισόδημα για το πλήρωμα, τη μεταφορά και την παραγωγή θα χαθούν στην ΕΕ με τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Βρετανία να είναι πλέον βιώσιμες.

 

- Ο Dave Grohl των Foo Fighters έχει μοιραστεί τις εμπειρίες του σχετικά με την κατ 'οίκον εκπαίδευση κατά τη διάρκεια πανδημίας κοροναϊού.


Ο frontman συμμετείχε σε μια εικονική συνέντευξη με το BBC Breakfast χθες (9 Φεβρουαρίου) για την προώθηση του νέου άλμπουμ του Foos «Medicine At Midnight», το οποίο κυκλοφόρησε την Παρασκευή (5 Φεβρουαρίου).

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Grohl - που είναι πατέρας τριών - ρωτήθηκε πώς αντιμετωπίζει τα παιδιά του στο σπίτι.

 

- Η Avril Lavigne επιβεβαίωσε ότι το επόμενο άλμπουμ της έχει ολοκληρωθεί και θα βγει φέτος.

Το επερχόμενο άλμπουμ της τραγουδίστριας-τραγουδοποιού, ο τίτλος του οποίου είναι άγνωστος, θα είναι το πρώτο της από το "Head Above Water" του 2019 και υπόσχεται να επιστρέψει στις pop punk της ρίζες.

Η Lavigne επιβεβαίωσε τα νέα ενώ απάντησε σε έναν θαυμαστή στο Instagram, ο οποίος της ρώτησε πότε θα ήταν έτοιμο το έβδομο άλμπουμ της. «Έχει τελειώσει! Η μουσική έρχεται σύντομα. Σίγουρα το καλοκαίρι », απάντησε.

 

- Ο Keith Richards είπε ότι «η νέα μουσική βρίσκεται στον ορίζοντα» στην τελευταία ενημέρωσή του στο στούντιο, υπονοώντας ότι το νέο υλικό Rolling Stones θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Οι Stones κυκλοφόρησαν ένα αυτόνομο single με τη μορφή «Living In A Ghost Town» πέρυσι και ο frontman Mick Jagger είπε τον Σεπτέμβριο ότι το συγκρότημα ήθελε να ηχογραφήσει περισσότερα αλλά θα το έκανε μόνο «σε ασφαλείς συνθήκες».

Ο Ρίτσαρντς αποκάλυψε ότι επιστρέφει στο στούντιο μέσω μιας ενημέρωσης στα κανάλια του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή (5 Φεβρουαρίου), η οποία έδειξε μια εικόνα του να παίζει κιθάρα.

 



NEW ALBUMS


Slowthai – TYRON



Δεύτερος δίσκος για τον Βρετανό ράπερ.


- Sia – Music – Songs from and inspired by the motion picture





Ο τίτλος τα λέει όλα!

 

- Django Django – Glowing in the dark





Kαλή επιστροφή για τους indie poppers!

 

- The Pretty Reckless – Death bu rock and roll



Τέταρτη new metal δουλειά από τους Νεουορκέζους!

 

- God is a Astronaut – Ghost tapes #10



Post rock από Ιρλανδία μεριά.

 

- Pale Waves – Who am i?






Στην κατηγορία νέων groups μαζί με τους Chvrches!

 

Julia Stone – Sixty summers



Προσωπικό για την Αυστραλέζα με εκλεκτές συνεργασίες!

 

- Claud - Super monster



Indie pop  από το Brooklyn!


- Mush - Lines redacted



Δεύτερο album για το τρίο από το Leeds με ήχο κοντά σε Blur, Pavement.

 

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

- Alex Somers – Deathbed



- Rhiannon Gioddens – Calling me home



- Sarah Neufeld – Stories



- Dry Cleaning – Strong feelings



- Liz Phair – Hey Lou



- While she sleeps – You are all you need



- Cassandra Jenkins – Crosshairs



- Avalon Emerson – Rotting hills



- Desire – Zeros


- Kings of leon – Echoing



- Little Dragon & Moses Sumney – The other lover



- Hyper – Spoiler



- Birdy – Loneliness



- Sports – Call me anytime



Single of the week

- Kim Gordon – Hungry baby



Από το προσωπικό της μισής φωνής των Sonic Youth


 









 

No comments: