Saturday, January 23, 2021

24- 1– 2021: Οι νέες μουσικές κυκλοφορίες της εβδομάδας : Τραγούδια - Δίσκοι

- Οι R.E.M. σηματοδότησαν την ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις 18 Ιανουαρίου κοινοποιώντας αρχειακό υλικό από τον Μιchael Stipe που διαβάζει το Dr King’s Strength To Love. Στο βίντεο του 2002, ο Stipe φαίνεται να διαβάζει απευθείας από τη συλλογή κηρυγμάτων του 1963 από τον ηγέτη του Κινήματος Πολιτικών Δικαιωμάτων, ο οποίος ασχολήθηκε με τον φυλετικό διαχωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Γιατί πρέπει να αγαπάμε τους εχθρούς μας;» Ο Stipe ρωτάει στο βίντεο, διαβάζοντας απευθείας τα λόγια του Βασιλιά. «Η επιστροφή μίσους πολλαπλασιάζει το μίσος, προσθέτοντας βαθύτερο σκοτάδι σε μια νύχτα που δεν έχει άστρα. Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι, μόνο το φως μπορεί να το κάνει. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος, μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει. Το μίσος πολλαπλασιάζει το μίσος, η βία
πολλαπλασιάζει τη βία και η σκληρότητα πολλαπλασιάζει τη σκληρότητα σε μια φθίνουσα στροφή.

 

- Η εταιρεία του αείμνηστου Nick Drake έχει συμφωνήσει μια παγκόσμια συμφωνία εκδόσεων με την Blue Raincoat Music Publishing για την αναπαράσταση ολόκληρου του πίσω καταλόγου μουσικής του μουσικού.


Η συμφωνία περιλαμβάνει τα τρία σόλο άλμπουμ - «Five Leaves Left», «Bryter Layter» και «Pink Moon» - που η Drake ηχογράφησε πριν από το θάνατό του το 1974 σε ηλικία 26 ετών.

Η νέα συμφωνία σημαίνει ότι η Blue Raincoat Music Publishing, η οποία ιδρύθηκε το 2019 όταν η Blue Raincoat Music συνεργάστηκε με την ανεξάρτητη μουσική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη Reservoir Media, έχει πλέον τα δικαιώματα δημοσίευσης στον πίσω κατάλογο του Drake.

 

- Ο Stevie Wonder μοιράστηκε μια ανοιχτή επιστολή την ημέρα του Martin Luther King Jr (18 Ιανουαρίου) στην οποία προτρέπει την εισερχόμενη διοίκηση Joe Biden να ξεκινήσει επιτροπή για την ανισότητα.


Ο τραγουδιστής έριξε φως σε φυλετικά ζητήματα την ημέρα MLK σήμερα (μια ομοσπονδιακή αργία που σηματοδοτεί τα γενέθλια του ακτιβιστή των πολιτικών δικαιωμάτων) κάνοντας μια συναισθηματική ομιλία σε ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών.

Στο κλιπ, ο Wonder θυμίζει τη συνάντηση του Δρ Κινγκ όταν ήταν 14 ετών, χαιρετώντας τον «αληθινό ήρωα και έμπνευση».

 

- Οι Jesus and Mary Chain ανακοίνωσαν προγραμματισμένες ημερομηνίες για την επερχόμενη περιοδεία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία θα παίξουν το άλμπουμ τους "Darklands" του 1987 στο σύνολό τους. Τα σόου αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 και στη συνέχεια αναβλήθηκαν έως τον
Φεβρουάριο του 2021. Επαναπρογραμματίστηκαν για άλλη μια φορά την περασμένη εβδομάδα λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας κοροναϊού. Η μπάντα έχει πλέον ανακοινώσει ότι οι συναυλίες θα προχωρήσουν τον Νοέμβριο και έχουν επίσης ανακοινώσει δύο επιπλέον συναυλίες στο Barrowland της Γλασκόβης και στο Albert Hall του Μάντσεστερ αντίστοιχα.

 

NEW ALBUMS

Rhye – Home





Τέταρτος δίσκος λευκής soul.


- Daniel Avery – More light



Remix του περσινού ηλεκτρονικού δίσκου.

 

- Widowspeak – Honeychurch



Φρέσκο EP για το indie folk group.

 

- Still Corners – The last exit



Η φυσική συνέχεια του προηγούμενου άλμπουμ, ηχητικά, με concept με την έρημο, desert travellin' pop κλπ. Ευτυχώς, σαφώς ανώτερος του στυλιζαρισμένου προκατόχου , με τρία θαυμάσια κομμάτια που παραπέμπουν σε The Walkabouts, εποχής Devil's Road ( Last Exit, Static, Mystery Road ). Θα μπορούσαν οι δύο τελευταίοι δίσκοι τους να ήταν ένας, με πολύ ποιοτικότερο αποτέλεσμα και λιγότερα Fillers. Συμπερασματικά, όμορφος ζεστός, ταξιδιάρικος δίσκος. Δεν περιμένω να ξανα-ακούσω 4ΑD Aριστουργήματα τύπου Creatures of an hour, ή το Supersonic εκπληκτικό Dead Blue, αλλά με δίσκους σαν το Last Exit, είμαι καλά.

Υ.Γ Αντί να προσπαθούν να αντιγράψουν το "χιτάκι" The Trip ( Black lagoon, White sands), καλύτερα να εστιάσουν στα πραγματικά μεγάλα κομμάτια τους, ( Strange Pleasures, Endless Summer, Dreamhorse, Downtown, The Twilight Hour ...)

- Θεόδωρος Ρέντεσης -

 

CloudsThe parallel



Από Σκωτία , στον τρίτο ατμοσφαιρικό δίσκο 

 

- Moon Taxi – Silver dream



Indie alternative από το Nashville.

 

- Lonely the brave – The hope list



Από το Cambridge στον πέμπτο indie d;isko.

 

- Logic1000 – You’ve got the whole nights to go



Νέα ηλεκτρονική δουλειά από Αυστραλία!

 

Maggie Lindemann – Paranoia



Indie pop για την Αμερικανίδα τραγουδίστρια.


NEW RELEASES SINGLES – TRACKS


- Billie Eilish , Rosalia – Lo Vas a nolvidar 



- Royal Blood – Typhoons



- The Anchoress – The art of losing



- Pale Moon – Happier



- Weezer – All my favorite songs



- Black Country, new road – Track X



- Small black – Duplex



- Yard Act – Dark days



- Hand habits – 4th of July




- Hieroglyphs – TRZTN feaqt. Karen O



- Griff – Black hole



- Sweet trip – Walkers beware! We drive into the sun



- Deap vally – Look away 



- Baio – Dead hand control



-Jonsi – Mold


- Silk City – new love feat. Ellie Goulding



- Django Django – Free from gravity



 

Single of the week

Goat Girl – Badibaba



Προπομπός του νέου δίσκου των κοριτσιών.








 

 

 

No comments: