Tuesday, December 12, 2017

11– 12– 2017

-  Στις 1 Δεκέμβρη του 1991, οι περίπου 30 άνθρωποι που είχαν μαζευτεί
στο Southern Bar του Εδιμβούργου (Σκωτία) για μια συναυλία της τοπικής μπάντας Joyriders η οποία είχε ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το νοσοκομείο παίδων της πόλης Sick Kids, υποδέχτηκαν επί σκηνής τους 2 μουσικούς που στην αφίσα γράφονταν απλώς ως «very special guests».
Επρόκειτο για τον Kurt Cobain και τον Dave Grohl, οι οποίοι ήρθαν εκεί χωρίς τον Krist Novoselic για ένα σύντομο ακουστικό set 5 τραγουδιών. 
Η εμφάνιση έμεινε βέβαια θρυλική για τους 30 τυχερούς που είδαν απροσδόκητα μπροστά τους 2 από τα 3 μέλη των Nirvana, που είχαν αρχίσει τότε να συνταράζουν τα διεθνή charts με το "Smells Like Teen Spirit". 

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι fans πίσω από το διάσημο livenirvana προφίλ στο Twitter έψαχναν επίμονα για κάποιο ηχητικό υλικό από εκείνη τη βραδιά. Είχαν ωστόσο εγκαταλείψει τις προσπάθειες, πιστεύοντας ότι δεν υπήρχε τίποτα. Μέχρι που κάποιος κατάφερε και βρήκε ένα απόσπασμα 10 (και κάτι) λεπτών, στο οποίο ακούγονται το "Dumb", το "Polly" και ένα τμήμα του "Jesus Don’t Want Me For A Sunbeam" των Vaselines, τους οποίους αγαπούσε πολύ ο Cobain. Ακούγονται επίσης τα αστεία του με το κοινό -θα τα βρείτε όλα στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.
Δεν είναι πολύ σαφές το πώς ακριβώς βρέθηκαν εκεί οι Cobain & Grohl. Πριν 2 μέρες πάντως είχαν παίξει στο Εδιμβούργο ως Nirvana, οπότε φαίνεται πως έμειναν στην πόλη και κάποιος τους προσέγγισε με την ιδέα. 


- Εβδομάδα Star Wars ξημέρωσε για όλους μας, αφού το πολυαναμενόμενο 2ο μέρος της 3ης τριλογίας θα είναι κοντά μας αυτήν την εβδομάδα (Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου). Και τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης είναι αρκετά, χώρια το συγκινησιακό βάρος που ακόμα κουβαλά ο απροσδόκητος θάνατος της Carrie Fisher. 
Φίλος του Πολέμου των Άστρων είναι και ο Thom Yorke των Radiohead, ο οποίος πήγε στο Λος Άντζελες να παρακολουθήσει την ειδική πρεμιέρα του The Last Jedi.
Και, σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο εξωστρέφειας, φωτογραφήθηκε να τα λέει με τον BB-8, καθισμένος οκλαδόν πάνω σε ένα κόκκινο χαλί! 

-  Το οριστικό τέλος σε έναν πόλεμο που μαινόταν χρόνια με τους New
Order επιβεβαίωσε πριν λίγες μέρες ο Peter Hook, σε συνέντευξή του στη βρετανική μουσική εφημερίδα ΝΜΕ. Χαροποιώντας ιδιαίτερα τους φίλους της παρακαταθήκης των Joy Division, οι οποίοι δεν είχαν κρύψει την απογοήτευσή τους για τη διένεξη, που μέχρι πρότινος έδειχνε άλυτη. 
Ακόμα κι όσοι είχαν διαβάσει τα πάντα γι' αυτήν, ωστόσο, δυσκολεύονταν να εντοπίσουν το καταλυτικό σημείο όπου ξεκίνησε η σύγκρουση. Οπωσδήποτε συνέβη μετά την αποχώρηση του Peter Hook από τους New Order (2007), μάλλον γύρω στο 2011. Το γιατί, όμως, δεν είναι σαφές. Πιάστηκε η μπάντα από το ότι ο Hook έκανε σόλο περιοδείες παίζοντας υλικό των Joy Division; Τους ενόχλησε η κίνησή του να αποκτήσει το trademark του Haçienda nightclub; Σε κάθε περίπτωση, η διένεξη κορυφώθηκε το 2015, όταν απόκτησε και νομική διάσταση (με μήνυση
του Hook), με τις δύο πλευρές να σύρουν έκτοτε η μία την άλλη στα δικαστήρια.
Τώρα, λοιπόν, κηρύττουν την ειρήνη και το τέλος των εχθροπραξιών, στο όνομα των όσων σημαίνουν για χιλιάδες μουσικόφιλους τα ονόματα Joy Division και New Order.Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε ότι μάλλον βαρέθηκαν πια και οι ίδιοι να είναι «μια παρέα χοντρών γέρων που τσακώνεται», για να χρησιμοποιήσουμε μια περίφημη (πλέον) δήλωση του Peter Hook στη Guardian (2011), που έγινε ως απάντηση στο ερώτημα «πώς φτάσατε ως εδώ».

- Με μια λιτή ανακοίνωσή της πριν λίγες ώρες, η Laeticia Boudou, σύζυγος του Johnny Hallyday, έκανε γνωστό τον θάνατο του Γαλλοβέλγου
θρύλου του rock 'n' roll στο προάστιο Marnes-la-Coquette του Παρισιού. Ο Hallyday έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα 74 του χρόνια, ύστερα από μια μάλλον αθόρυβη για τα δεδομένα της δημοφιλίας του νοσηλεία. 
Ο Johnny Hallyday, τον οποίον ο αγγλοσαξονικός Τύπος βάφτισε κάποτε ως «τον μεγαλύτερο rock star που δεν έχετε ακούσει», ξεκίνησε τη μακρά καριέρα του το 1960 ως «Elvis Presley της Γαλλίας», ακούγοντας τα κελεύσματα του rock 'n' roll που έρχονταν από τις Η.Π.Α. Ήδη δε από το 1961, έγινε αγαπητός στη νεολαία με τη διασκευή του στο "Let's Twist Again".
Αυτή ωστόσο ήταν η αρχή μιας πολύμορφης καριέρας, καθώς ο Hallyday μπόρεσε και εξελίχθηκε στο διάβα του χρόνου και ως ερμηνευτής, μα και ως προς το ρεπερτόριο που δισκογραφούσε. Πεθαίνοντας, άφησε πίσω του παγκόσμιες πωλήσεις της τάξης των 110.000.000 αντιτύπων.

Μαζί με αυτήν την καριέρα, ο Hallyday είχε και μια μυθιστορηματική ζωή, ήδη από τις αρχές της καριέρας του, όταν απέδρασε κινηματογραφικά από το σπίτι της Édith Piaf, η οποία προσπαθούσε να τον αποπλανήσει. Πέρα από τις ερωτικές του περιπέτειες, απασχόλησε τον Τύπο τόσο με τις μανούβρες του για να αποφύγει τη φορολογία, όσο και για τα πολιτικά του πιστεύω -ειδικά όταν βρέθηκε ανάμεσα στους υποστηρικτές του Nicolas Sarkozy κατά τις προεδρικές εκλογές του 2007.
Σε κάθε περίπτωση, η Γαλλία θρηνεί μια μεγάλη καλλιτεχνική απώλεια και έναν από τους τελευταίους πραγματικούς rock stars. 

NEW ALBUMS

-  Charles Hayward & Thurston Moore – Improvisations

 Συνεργασία του κιθαρίστα των Sonic Youth με τον γνωστό drummer.

-  Jim James – Tribute to 2.

Ρετρό διασκευές από την φωνή των My Morning Jacket.

-  Luke Bryan – What makes yoy country

Νέα δουλειά από τον γνωστό  country frontman.

-  QTY QTY

 Νέα μπάντα από την Νέα Υόρκη με έφεση στο κλασικό ροκ.

-  Belle and Sebastian – How to solve our human problems (part 1)

 Επιστροφή όπως στο ξεκίνημάτ ους σε πολλά μικρά  Eps.

-  Eminem – Revival

Ο νέος δίσκος του λευκού ράπερ από τους τελευταίους της χρονιάς,

-  G-Eazy – The beautiful & the damned

Τρίτος δίσκος εδώ για για τον 28χρονο ράπερ.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Amanda Mair – Wednesday

-  Anna Burch – Tea-soaked letter

-  Calexico – Voices in the field

-  Camilla Cabello – Real friends

-  Dita Von Teese – Rendez vous

-  Isaac Gracie – Terrified

-  Logic and Rag’n’Bone Man – Broken people

-  Manic Street preachers – International blue

-  The Presets – Do you what you want

- Vera – Mystery

- The Wombats - Turn

Single of the week
-  Wild Beasts – The devils palace

Το πρώτο δείγμα από το κύκνειο άσμα του εξαιρετικού αυτού  group.



No comments: