Tuesday, October 31, 2017

30 – 10– 2017

-  Κι αν πέρασαν 22 ολόκληρα χρόνια από το Pygmalion, το νέο άλμπουμ των Slowdive απέδειξε ότι το κοινό δεν τους ξέχασε και ότι εκείνη η παλιά αγάπη που τους είχε μερίδα του εναλλακτικού κοινού, αυγάτισε μέσα στα χρόνια. Το ζήσαμε και στην Ελλάδα, με τον κόσμο που βρέθηκε πριν ενάμιση μήνα στο Fuzz για χατίρι τους ,συνέβη όμως και διεθνώς αφού το άλμπουμ Slowdive τους χάρισε τη μεγαλύτερη διάκρισή τους στα βρετανικά charts (#16), καθώς και την πρώτη τους επιτυχία στις Η.Π.Α. (#50).Καθώς η μπάντα εξακολουθεί να βρίσκεται σε περιοδεία, το promo συνεχίζεται, αυτή τη φορά με ένα βιντεοκλίπ του Grant Singer για το τραγούδι "Don't Know Why".Όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω, στο κλιπ συμπρωταγωνιστεί και ένας σκύλος, ο οποίος εν τέλει μάλλον κλέβει την παράσταση. Οι Slowdive τον
συμπεριέλαβαν μάλιστα στο cast, ως Daciana the Dog, δεν έχουμε όμως μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς τον βρήκαν.


-  "Mercy On Me" είναι ο τίτλος που έδωσε ο διάσημος Γερμανός κομίστας Ράινχαρτ Κλάιστ στο νέο graphic novel του, το οποίο πραγματεύεται τη ζωή του Nick Cave, «ζωντανεύοντας» παράλληλα ήρωες εμπνευσμένους από τους στίχους του σπουδαίου Αυστραλού τραγουδοποιού.Με αφορμή τα 60ά γενέθλια του Cave, το "Mercy On Me" κυκλοφορεί παράλληλα σε πολλές χώρες. Μεταξύ τους και η Ελλάδα, σε μια σύμπραξη των εκδόσεων Ηλίβατον και Οξύ, σε απευθείας μετάφραση του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη από τα γερμανικά. Η έκδοση αριθμεί 336 σελίδες.

Η κυκλοφορία του βιβλίου συμπίπτει εντωμεταξύ με τη μεγάλη συναυλία του Nick Cave και των Bad Seeds στην Αθήνα (16 Νοεμβρίου), η οποία έχει ήδη γίνει sold-out, αφήνοντας πολλούς απ' όσους άργησαν να αναζητούν με κάθε τρόπο ένα πολυπόθητο εισιτήριο. 

-  Το είδαμε να συμβαίνει με τον Dio, προβληματιστήκαμε όταν έγινε και για τον 2Pac φτάνοντας ως τη σκηνή ενός δυνατού φεστιβάλ σαν το Coachella, μάθαμε πρόσφατα ότι θα συμβεί και με τον Frank Zappa: όλοι τους βγήκαν ή πρόκειται να βγουν σε ...περιοδεία, κι ας είναι νεκροί εδώ και χρόνια, μέσω της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, η οποία δίνει τη δυνατότητα πιστής αναπαράστασής τους (ως κινούμενα ολογράμματα).Το χειρότερο, όμως, είναι ότι τέτοιες πρακτικές φαίνονται να αποδίδουν, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη σταματούν, αλλά να γίνονται σιγά-σιγά πιο διαδεδομένες. Τώρα, ας πούμε, εκτός από τους νεκρούς, το όλο θέμα αρχίζει να αφορά και τους ζωντανούς.Ο λόγος για τους Abba, ένα από τα πιο θρυλικά ονόματα του ποπ στερεώματος, που πεισματικά μέσα στα χρόνια έχουν αρνηθεί διάφορες προσφορές (μερικές μάλιστα υπέρ το δέον δελεαστικές) για να ανασχηματιστούν. 
Όπως ανακοίνωσε ο Benny Andersson, οι 4 τους βρίσκονται συχνά-πυκνά τον τελευταίο καιρό και τα λένε, έχοντας συμφωνήσει σε μια Ψηφιακή Περιοδεία για το 2019, στην οποία θα
παίζουν ως ολογράμματα δίπλα σε μια live μπάντα μουσικών, στα πρότυπα που έθεσε η «εμφάνιση» του 2Pac στο Coachella το 2012.
«Χρειάζεται χρόνος», δήλωσε ο Andersson, «αλλά είναι τόσο διασκεδαστικό, τόσο προηγμένο τεχνολογικά. Το βρίσκω ενδιαφέρον».
Ωστόσο περισσότερο ενδιαφέρον έχει η Abba έκθεση που ανακοινώθηκε για το τέλος του 2017 στο Λονδίνο με το όνομα Super Troupers. Στα πλαίσιά της, πρόκειται να ανακατευαστεί πλήρως το δωμάτιο του Brighton Grand Hotel όπου διέμειναν το 1974 κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού της Eurovision που τους μετέτρεψε σε παγκόσμιους αστέρες. Επίσης, θα παρουσιαστούν αντικείμενα από το προσωπικό τους αρχείο, τα οποία θα βγουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. 
 
- Και οι δύο, έβγαλαν καινούριους δίσκους μέσα στο 2017: ο Kevin Morby θέλησε να χτίσει γρήγορα πάνω στις καλές κριτικές που μάζεψε το περσινό Singing Saw και παρουσίασε το City Music τον Ιούνιο, ενώ η Waxahatchee επέστρεψε 2 χρόνια μετά το Ivy Tipp με το Out In The Storm.
Οι δύο indie τραγουδοποιοί ψάχνουν βέβαια ακόμα την ευρύτερη επιτυχία, η οποία για την ώρα τους διαφεύγει, οπωσδήποτε όμως οι δίσκοι τους αρέσουν «εντός κοινότητας», ενώ και μεταξύ τους υπάρχουν κάμποσα κοινά.
Δεν είναι έτσι παράξενο που τους βρίσκουμε τώρα σε μια συνεργασία, να διασκευάζουν το "After Hours" των Velvet Underground, από το μακρινό πια 1969.

Η Waxahatchee αναφέρθηκε μάλιστα μέσω του προσωπικού της Twitter και στο σκεπτικό τους πίσω από την επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού, σχολιάζοντας ότι «ο κόσμος έχει γίνει ένα σκοτεινό μέρος».

-  Οι 10 δίσκοι του Οκτώβρη όπως μας άρεσαν:

1.  Jessie Ware – Glasshouse 
2. Destroyer – Ken
3. Lindstrom – It’s alright between us as it is
4. Beck -  Colors
5.  Pale Honey – Devotion
6.  St. Vincent – MASSEDUCTION
7. King Krule – The Ooz
8. Wolf Alice – Visions of a life
9. The Horrors – V
10. Margo Price – All American made



NEW ALBUMS

-  Baxter Dury – Prince of tears

Ο ‘απόγονος’ του Leonard Cohen στον νέο του δίσκο.

-  Bootsy Collins – World wide funk

Και το funk συνεχίζει το έτος 2017!

-  John Maus – Screen memories

 Παλιός συνεργάτης των Ariel Pink  , συνθέτης και τραγουδιστής!

-  Julien Baker – Turn out the lights

Από τις νέες εξαιρετικές θηλυκές folk rock παρουσίες!

-  Kelly Clarkson – The meaning of life

Συνεχής κουραστική επανάληψη…

-  The Used – The canyon

FM rock και σε αυτόν τον νέο δίσκο!

-  Weezer Pacific daydream

Καλός δίσκος από ένα  group το οποίο ηχογραφεί πάνω από 20 χρόνια συνεχώς!

-  Daniele Luppi Milano

Οι κινηματογραφικές μελωδίες ηχούν και εδώ με πολλές συνεργασίες όπως αυτή με τους Parquet Courts.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  AWOLNATION – Passion

-  Charlie Puth – How long

-  Clean Bandit – I miss you

-  Slowdive – Don’t know why

-  Evanescence – Lacrymosa

-  Frank Turner – There she is

- Fickle friends – Hard to be myself

-  Morrissey – I wish you lonely

-  The breeders – Wait in the car

-  Kygo – Never let you go


Single of the week
-  Black Rebel Motorcycle Club – Haunt


Αυτήν κι αν είναι η έκπληξη με ένα τραγούδι βγαλμένο από τους καλούς 3 πρώτους δίσκους των 00s!

No comments: