Wednesday, July 13, 2016

11 – 7– 2016

-  Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συνταράσσονται από νέο κύκλο αστυνομικής βίας κατά μαύρων πολιτών -και από τα αιματηρά αντίποινα στο Dallas του Τέξας- οι μαύροι καλλιτέχνες της χώρας αντέδρασαν με πολλούς τρόπους, παίρνοντας σαφή θέση και καταδικάζοντας τους αδικαιολόγητους σκοτωμούς του 32χρονου Philando Castile (στη Μινεσότα) και του 37χρονου Alton Sterling (στη Λουιζιάνα).
Κορυφαία ανάμεσά τους, η αντίδραση της Beyoncé, η οποία πόσταρε ένα κείμενο ονόματι Freedom στην επίσημη ιστοσελίδα της. «Σταματήστε να μας σκοτώνετε», είναι το μήνυμά της προς τις αρχές, παράλληλα όμως καλεί και τους fans της να μη μείνουν πολιτικά αδιάφοροι, μα να αντιδράσουν: «έχουμε τη δύναμη να καναλάρουμε τον θυμό και την απογοήτευση μας σε δράση, να απαιτήσουμε κοινωνικές και νομικές αλλαγές».


-  Δεν ξεχνιούνται αυτά, ίσως απαντήσετε, ιδίως η γενιά που φόρεσε καρό πουκάμισα και σταράκια πριν τα οικειοποιηθούν τα μουσάτα indie kids του σημερινού ιστορικού κέντρου. Από την άλλη βέβαια, κάποιοι τουλάχιστον από μας ακόμα προσπαθούν να ξεχάσουν την τελευταία φορά που εμφανίστηκαν δισκογραφικά οι πάλαι ποτέ σπουδαίοι Αμερικανοί .
Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι λόγοι που η παρέα του Chris Cornell ξαναβρίσκεται τώρα στην επικαιρότητα δεν είναι μουσικοί. Καθώς κι εκείνοι πήραν το όνομά τους από ένα υπαίθριο γλυπτό στις όχθες της λίμνης Ουάσινγκτον στο Σιάτλ, ένα ερευνητικό, περιβαλλοντικό σκάφος το οποίο θα δρα στα συγκεκριμένα νερά, πήρε με τη σειρά του το όνομά του από το διάσημο γκρουπ.
Στην τελετή μάλιστα της καθέλκυσης του SoundGuardian έδωσαν το παρών και μέλη της μπάντας, συγκεκριμένα ο Kim Thayill (κιθάρα) και ο Matt Cameron (ντραμς). Σε δηλώσεις τους μάλιστα στον τοπικό τύπο δεν έκρυψαν τη χαρά τους για το γεγονός, μιλώντας για μια πολύ ξεχωριστή τιμή, συνδεδεμένη με την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Σημειωτέον, το όνομα του σκάφους επιλέχθηκε μετά από δημόσια ψηφοφορία.

-  Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για τα απίστευτα περιστατικά που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο στο Putte i Parken Festival, στο Karlstad της Σουηδίας, όμως η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση 7 πιθανών δραστών, τους οποίους και καταζητεί.

Οι άνδρες αυτοί βαρύνονται με 27(!) καταγγελίες για επιθέσεις σεξουαλικού τύπου, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ του Associated Press. Όλες έγιναν την Παρασκευή και το Σάββατο, σε κορίτσια και νεαρές κοπέλες, από 12 έως 20 ετών.
Οι επιθέσεις ευτυχώς δεν έφτασαν σε απόπειρες βιασμού, τα βίαια όμως φασώματα και τα άσεμνα αγγίγματα σε περιοχές των γεννητικών οργάνων που περιέχονται στις κατεγγελίες, οπωσδήποτε αναστάτωσαν και τρομοκράτησαν τα θύματα, όπως βέβαια και τη σουηδική κοινή γνώμη, τώρα που αρχίζουν και δημοσιεύονται οι σχετικές λεπτομέρειες.
Σημειωτέον, πριν 2 χρόνια είχε συλληφθεί και καταδικαστεί ένας 20χρονος για τον βιασμό μιας κοπέλας στο Bråvalla Festival της ανατολικής Σουηδίας, ο οποίος έγινε μάλιστα κατά τη διάρκεια μίας από τις συναυλίες και όχι στα περιθώρια του φεστιβάλ.

-  Είναι με βεβαιότητα οι Aerosmith μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και σεβαστές μπάντες του hard rock παγκοσμίως και η επίσκεψή τους στην Ελλάδα το 2010 έχει μείνει ολοζώντανη στη μνήμη όσων πήγαμε να τους δούμε, καθώς την ενέργεια που έβγαλαν στη σκηνή συχνά δεν τη βλέπουμε ούτε από μπάντες με τα μισά τους χρόνια.
Όμως, μας έχουν πραγματικά πρήξει τα τελευταία χρόνια με το αν υφίστανται ή διαλύονται. Και τώρα οι φήμες αναζωπυρώνονται για ακόμα μία φορά, ίσως με αφορμή τον επικείμενο σόλο δίσκο του Steven Tyler .
Και το θέμα είναι πως οι φήμες αυτές δεν βγήκαν έτσι γενικά και αόριστα, μα έχουν ως «πομπό» τον ίδιο τον Tyler, ο οποίος δήλωσε πως η επόμενη περιοδεία τους θα είναι και η τελευταία. «Είναι καιρός», είπε μιλώντας στον Αμερικανό DJ Howard Stern. Ο έτερος πόλος της μπάντας, όμως, ο κιθαρίστας Joe Perry, ανταπαντά τώρα, σε συνέντευξή του με το Rolling Stone, ότι δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του εμπλεκόμενο σε αποχαιρετιστήρια τουρνέ. Καταλαβαίνει, λέει, ότι ίσως είναι ΟΚ να λεχθεί κάτι τέτοιο σε αυτό το σημείο της καριέρας τους, ότι ίσως βρίσκονται πια κοντά στο τέλος, μα θεωρεί πως «υπάρχει μια καινούρια περιόδος της μπάντας στον ορίζοντα». 
Δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που δεν τα συμφωνούν οι δυο τους. Μήπως όμως όλα τούτα δεν είναι παρά ένα τρικ προώθησης του σόλο δίσκου του Tyler, που βγαίνει σε 10 μέρες;

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Biffy Clyro – Ellipsis

Πιο ώριμοι πια οι  Σκωτσέζοι , σε έναν κλασικό ροκ δίσκο.

-  Eric Copeland – Black bubblegum

Solo για το μέλος των Black Dice , με techno αποχρώσεις.

-  The Julie Ruin – Hit reset

Το δεύτερο album του νέου project της Kathleen Hannah των Bikinni Kill.

-  The Avalanches – Wildflower

Οι Αυστραλοί του hip hop – sample ,  επιστρέφουν 16 χρόνια μετά!!!

-  Shura – Nothing’s real

Από το Manchester το ντεμπούτο της κοπέλας με electro pop συνθέσεις.

-  Heart – beautiful broken

Και οι αδελφές Wilson συνεχίζουν δυναμικά…

- Roisin Murphy -  Take her up to monto

Η τραγουδίστρια των Moloko σε νέο πειραματικό solo.

Playlist top – 20 
1(2)Alicia Keys – In common
2(4) Chvrches – Warning call

3(1) Radiohead – Daydreaming
4(5) The Temper Trap – Burn
5(7) Bat For lashes – Sunday love
6(8) Jessie Ware – Till the end
7(9)ABC-Viva love
8(10) Garbage – Even though our love is doomed
9(3) Red Hot Chili peppers – Dark necessities
10(11)The Stone Roses – Beautiful thing
11(12)Kaiser Chiefs – Parachute
12(13) Wolf Alice – Lisbon
13(14)Hozier – better love
14(16) White Lies – Take it out on me
15(17)Metronomy – Hang me out to dry (with Robyn)
16(20) Beyond the Wizards Sleeve – Creation
17(6) The Boxer Rebillion – Big ideas
18(-)Christine and The Queens – Tilted
19(-)The Naked and Famous – Higher

20(-)Trentemoller – River in me

Single of the week
Christine and The Queens – Tilted

H επιτυχία του single στην Βρετανία τόσους μήνες μετά, δε/ιχνει τηναξία του ντεμπούτου της Γαλλίδας!





No comments: