Tuesday, May 3, 2016

2 - 5 - 2016

-  Ίσως δεν περιμέναμε τους Portishead να διασκευάσουν Abba, αν και μάλλον αυτά είναι αντι-ποπ στεγανά που (ευτυχώς) έχουν αρχίσει και ξεπερνιούνται στον 21ο αιώνα, όπου το θρυλικό σουηδικό κουαρτέτο έχει πια βρει γενική εκτίμηση: είναι κοινή η πεποίθηση ότι υπήρξαν ένα από τα σπουδαιότερα σχήματα της μουσικής ιστορίας. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Abba έβαλαν λοιπόν στο «στόχαστρό» τους οι Portishead, το "SOS". Τραγούδι του 1975 που έφερε τους Abba στο #6 της Βρετανίας και στο #15 των Η.Π.Α., γενόμενο ένα από τα πιο αναγνωρίσιμά τους.  
Η διασκευή ωστόσο είναι το άκρο αντίθετο από αυτό που ακούσατε παραπάνω: οι Portishead μετέτρεψαν το "SOS" σε μια αργόσυρτη, «σκοτεινή» ελεγεία, κάνοντας τους μουσικόφιλους να παραμιλούν -είναι άλλωστε η πρώτη τους κανονική δουλειά από το Third του 2008, αν δεν μετρήσουμε το φιλανθρωπικό single "Chase The Tear" (2009). Η διασκευή ακούστηκε στην ταινία High-Rise (2015) του Ben Wheatley.
Κι εδώ αρχίζουν τα προβλήματα.
Κι αυτό γιατί οι Portishead επιμένουν να μην κυκλοφορήσει η διασκευή τους, ούτε στο soundtrack του φιλμ, ούτε σε κάποια άλλη τους δουλειά. Το κομμάτι ωστόσο διέρρευσε και ανεβαίνει/κατεβαίνει διαρκώς στο ίντερνετ, καθώς ο κόσμος το ψάχνει μετά μανίας. Τελευταία εθεάθη στο Soundcloud, αν είστε όμως επίμονοι όλο και κάποιος θα το ανεβάσει ξανά.
 
-  Το ολοκαίνουργιο "Lemonade" της Beyoncé είναι το απόλυτο trend των ημερών με πολλούς να κάνουν λόγο, μέσα στον ενθουσιασμό της φρέσκιας κυκλοφορίας,για τον καλύτερο δίσκο της καριέρας της και ίσως ακόμα τον καλύτερο δίσκο του 2016.
Όπως και να χει, πρόκειται σίγουρα για ένα πραγματικά γυναικείο άλμπουμ, το κλείσιμο του ματιού της βασίλισσας Bey στην απιστία του Jay Z, παρά το γεγονός ότι συνυπογράφουν στιχουργικά ένα κομμάτι, και πιθανόν ο τρόπος της να του την κάνει ...γυριστή για το κέρατο που της έριξε.
Και αρκεί ένα κομμάτι για να δημιουργηθεί παγκόσμιως πανικός αφού σε αυτό την ακούμε να τραγουδάει  “He only want me when I'm not on there / He better call Becky with the good hair”, με όλο τον κόσμο να αναζητά πια την "Becky" των στίχων. 


Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του κομματιού το μπέρδεμα πήρε άλλη διάσταση αφού η σχεδιάστρια μόδας Rachel Roy ανέβασε στο Instagram μία φωτογραφία με την προκλητική λεζάντα:  "Good hair don't care, but we will take good lighting, for selfies, or self truths, always. live in the light #nodramaqueens.", προκαλώντας χαμός ανάμεσα στους φανς που θεώρησαν ότι η μυστηριώδης γυναίκα που παραλίγο να διαλύσει τον γάμο του πιο διάσημου ζευγαρίου της παγκόσμιας δισκογραφίας είχε επιτέλους εντοπιστεί.
Εχθές το απόγευμα όμως, και με τις συζητήσεις γύρω από το όνομα της να έχουν ξεφύγει πια εντελώς, η Roy που είναι εδώ και αρκετά χρόνια στενή φίλη του Jay Z αρνήθηκε πως είναι αυτή η γυναίκα στην οποία αναφέρεται η Beyonce.
«Οι φήμες είναι αναληθείς. Δεν υπάρχει καμία βάση στην θεωρία ότι το τραγούδι αναφέρεται σε μένα προσωπικά,» δήλωσε η σχεδιάστρια, συμπληρώνοντας ότι για κάποιο λόγο οι haters της Beyonce έβγαλαν αυτά τα συμπεράσματα και στράφηκαν εναντίον της με αποτέλεσμα να δέχεται πια μέχρι και προσωπικές απειλές στα social media. «Ελπίζω ότι και τα παγκόσμια Μέσα θα δουν τελικά το θέμα ως αυτό που πραγματικά είναι, ένα κακό cyber bullying, και θα σταματήσουν να ασχολούνται μαζί του».
Σε πιο μουσικά νέα τώρα, το "Lemonade" είναι πλέον διαθέσιμο για download και μέσω iTunes, μετά την σύντομη αποκλειστικότητα του Tidal.

-  Πάει κανάς μήνας αφότου ο Iggy Pop κυκλοφόρησε το άλμπουμ Post Pop Depression, σε παραγωγή του Josh Homme των Eagles Of Death Metal και Queens Of The Stone Age δαφνών. Ο οποίος, σημειωτέον, έχει παίξει στον δίσκο και ως μουσικός, ενώ έχει γράψει και τα κομμάτια παρέα με τον Iggy.
Προχθές, λοιπόν, οι δυο τους συν τη μπάντα που τους συνοδεύει στο Post Pop Depression, έκαναν μια στάση στο τηλεοπτικό σόου του Jimmy Kimmel, όπου και τραγούδησαν μαζί το "Sunday" (το βλέπετε στον σύνδεσμο αμέσως παρακάτω).
Ο Iggy, φυσικά, βγήκε περίπου ημίγυμνος. Το περίπου πάει στο ότι είχε φορέσει ένα ανοιχτό στα κουμπιά σκούρο σακάκι πάνω στο γυμνό του στέρνο...

-  Οι ιστορίες γύρω από την σχέση του Kurt Cobain, αλλά και της Courtney Love, με τα ναρκωτικά παραμένουν τόσες δεκαετίες μετά τον θάνατο του τραγουδιστή των Nirvana μυθικές.
Παρ' όλα αυτά ο ίδιος ο Cobain δεν είχε μιλήσει για τον εθισμό του στην ηρωίνη παρά ελάχιστα και τώρα, για πρώτη φορά, μαθαίνουμε το γιατί. Μέσα απο ένα πραγματικά οργισμένο γράμμα το οποίο είχε στείλει το 1992, μόλις λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του "Nevermind", στον πρόεδρο της δισκογραφικής του εταιρίας DGC.
Αιτία το άρθρο της Lynn Hirschberg στο περιοδικό Vanity Fair, στο οποίο η δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι  τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του έκαναν χρήση ηρωίνης καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της Courtney. Επίσης, το συγκεκριμένο άρθρο ζωγράφιζε την προσωπική ζωή του ζευγαριού με τα πιο μελανά χρώματα, κάνοντας λόγω για σκληρές καταστάσεις ναρκωτικών και ενδοοικογενειακής βίας. 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Adam Green – Aladdin

Folk ο ένατος solo  δίσκος του τροβαδούρου από την Νέα Υόρκη.

-  The Jayhawks – paging mr proust

Σε παραγωγή Peter Buck (R.E.M.) , αλλάζει εδώ ο ηχητικός προσανατολισμός τους.

-  King Gizzard and the Lizard Wizard – Nonagon infinity

Από την Αυστραλία  ψυχεδέλεια στον καλύτερό τους ίσως δίσκο..

-  Beyonce – Lemonade

Περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε πιο πάνω!

-  White Lung – Paradise

Όταν το punk συναντά περίτεχνα την pop!

-  Asap Ferg – Always strive and prosper.

Δεύτερος δίσκος ποιοτικού hip hop.

Playlist top – 20 
1(2) Polica – Wedding
2(1) James – Nothing but love
3(8) M83 – Solitude
4(9)PJ Harvey – The community of hope
5(3) Peter Bjorn and John – What you talking about
6(4) Jake Bugg – Gimme the love
7(10) The Last shadow Puppets – Aviation
8(11)D.A.R.K. – Curvy
9(12 ) Travis – magnificent time
10(13)We Are Scientists – Too late
11(14) Woodkid – Land of all
12(5) Lush – Out of control
13(16) Richard Ashcroft – Hold on
14(6) Get Well Soon – it’s a catalogue
15(17) Edward Shape and the Magnetic Zeros – No love like yours
16(18)The Boxer Rebillion – Big ideas
17(20) Digitalism – Go time
18(7) Richard Ashcroft – This is how it feels
19(-)Radiohead – Burn the witch
20(-)Mull Historical Society – The ballad of Ivor Punch

Single of the week
Radiohead – Burn the witch

Το νέο τραγούδι με ένα εντυπωσιακό animation video!







No comments: