Tuesday, June 7, 2011

6-6-2011

- Οι Kaiser Chiefs κυκλοφόρησαν το νέο τους album την Παρασκευή 3 Ιουνίου, το οποίο φέρει τον τίτλο “The Future Is Medieval”.Το συγκρότημα ωστόσο επεφύλαξε μια έκπληξη για τους θαυμαστές του, καθώς τους δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουν οι ίδιοι την δική τους μοναδική εκδοχή του album, επιλέγοντας δέκα από τα νέα τραγούδια του γκρουπ. Μάλιστα, όταν ένας θαυμαστής τους φτιάξει την δική του εκδοχή του album, θα μπορεί να μοιραστεί την version αυτή και με άλλους ανθρώπους, και εάν κάποιος αγοράσει την version του, τότε θα πάρει ένα μερίδιο από τα κέρδη πώλησης. Συνολικά το γκρουπ διαθέτει στην επίσημη ιστοσελίδα του 20 νέα τραγούδια από τα οποία οι θαυμαστές τους μπορούν να επιλέξουν τα δέκα για να συμπεριλάβουν στις δικές τους μοναδικές εκδοχές. Εκτός από την επιλογή των τραγουδιών, οι θαυμαστές τους έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν και το εξώφυλλο του δικού τους μοναδικού album από τη σελίδα τους http://www.kaiserchiefs.com/


- Ο Gilbert Brule παίκτης των Edmonton Oilers ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τη φιλενάδα του και το σκύλο τους σκοπεύοντας να πάνε μια μεγάλη βόλτα στην έξωθεν του Βανκούβερ περιοχή αλλά τους έπιασε η βροχή και κάνοντας μεταβολή άρχισαν την επιστροφή προς το σπίτι του πρώτου. Ξαφνικά στο δρόμο είδαν δυο ανθρώπους που μούσκεμα έκανα ωτοστόπ στην άκρη του δρόμου. Λίγο ότι είναι Καναδάς και τα πράγματα είναι χαλαρά, λίγο του ότι ως γνωστόν οι παίκτες του χόκεϊ είναι θηριώδεις και δε φοβούνται και πολλά, αποφάσισαν να σταματήσουν. Αποδείχθηκε ότι οι 2 άντρες ήταν ο Bono και ο βοηθός του, των οποίων το αμάξι είχε ξεμείνει από μπαταρία λίγο πιο πέρα. Αμφότεροι οι φιλόξενοι επιβάτες σοκαρίστηκαν αρχικά αλλά μετά τις πρώτες κουβέντες το κλίμα ζεστάθηκε και ως απόδειξη της ευγνωμοσύνης του ο μπροστάρης των U2 έστειλε την επόμενη μέρα εισιτήρια για τη συναυλία των Ιρλανδών στο Βανκούβερ (διακεκριμένων θέσεων φυσικά) και δυο ειδικά πάσα για είσοδο στα καμαρίνια (και μάλιστα με ιδιόχειρη σημείωση, εντός του φακέλου όπου περιέχονταν τα παραπάνω, που έλεγε «Thanks for the ride. My hero Gilbert». Το βράδυ της συναυλίας (που ήταν και η ημέρα διάσωσης του Ιρλανδού, την Τετάρτη 1 Ιουνίου) ο Bono αναφέρθηκε στο συμβάν και από το μικρόφωνο προκαλώντας παρατεταμένο χειροκρότημα εκ μέρους του κοινού μετά τις δημόσιες ευχαριστίες του τραγουδιστή.

- Τα It (1983), Freaks (1987) και Separations (1992) των Pulp θα κυκλοφορήσουν στις 8 Αυγούστου με επιπλέον σημειώσεις στο εσωτερικό τους από τον μουσικοκριτικό Everett True. Αν και οι δίσκοι δεν θα είναι remastered (αρκετά περίεργο αν σκεφθεί κάποιος ότι συνηθίζεται –αν όχι είναι ο κανόνας- σε ανάλογες κυκλοφορίες) αλλά θα περιέχουν υλικό εκείνης της περιόδου που δεν χρησιμοποιήθηκε. Ειδικότερα το Freaks θα έχει επιπρόσθετο συνοδευτικό cd που θα περιέχει υλικό από τα singles Little Girl και Dogs Are Everywhere.

- H αγγλίδα τραγουδίστρια Adele αναγκάστηκε να ακυρώσει αρχικώς μια εμφάνιση στο Salt Lake City αλλά επειδή κατά πως φαίνεται φοβήθηκε ότι δεν θα προλάβει να αναρρώσει πλήρως το management της αποφάσισε να ακυρώσει επίσης τις εμφανίσεις σε Vancouver, Seattle και Portland. Η τουρνέ θα ξεκινήσει και πάλι από το San Francisco το Σάββατο 4 Ιουνίου.
Στο διαδίκτυο από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και μετά την εμφάνιση της το Σάββατο το βράδυ (28/5) στο Denver υπήρχαν αν όχι παράπονα στα σίγουρα όμως σχόλιο σκεπτικισμού μιας και η Adele μόνο καλά δεν τα είχε καταφέρει εκείνο το βράδυ. Το πρόβλημα ήταν εμφανές από το sound check αλλά η Adele επέμενε να εμφανιστεί ενώ την επόμενη ημέρα η ίδια προσωπικώς από το blog της αλλά και από το επίσημο site ζήτησε συγγνώμη για τη χαμηλή απόδοση της, λέγοντας όμως ότι πίστευε ότι θα τα κατάφερνε και ότι δεν ήθελε να ακυρώσει την τελευταία στιγμή τη συναυλία…

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Arctic Monkeys – Suck it and see
Ο Alex Turner και η παρέα του αποδεικνύουν ξανά ότι είναι μία όαση για το Βρετανικό ροκ τα τελευταία χρόνια που ψάχνει την ταυτότητά του και ίσως την ύπαρξ’η του. Δίσκος που δείχνει πως όσο περνούν τα χρόνια το group ωριμάζει και συνθετικά.
- Depeche Mode – Remixes 2 (81-11)
Η δεύτερη συνέχεια της σειράς με κάποια ενδιαφέροντα remixes που όμως ανακατεύονται με τον σωρό!


- Battles – Gross Drop
Το νέο cd περιέχει και ορχηστρικές συνθέσεις αλλά και συμμετοχές – εκπλήξεις όπως μεταξύ άλλων του Gary Numan.

- My Morning Jacket – Circuital
Έκτος δίσκος με πολλές χαμηλότονες συνθέσεις που θα μπορούσε κανείς να αναφέρει και σαν μπαλάντες.

- White Denim – D
Nέα δουλειά από το πολλά υποσχόμενο group της ανεξάρτητης σκηνής.

- Tom Vek – Leisure seizure
Πειραματικός ο πρώτος δίσκος, επιστρέφει εδώ με έναν δίσκο γεμάτο δυνατές κιθάρες σε συνδυασμό με disco αναφορές.

Playlist top – 20
1(2) The Kills – Satellite
2(5) Arctic Monkeys – Don’t sit down ‘cause I’ve moved your
3(1) The Vaccines – If you wanna
4(6) Naked and Famous – Young blood
5(7) Guillemots – The basket
6(8) Miles Kane – Rearrange
7(3) PJ Harvey – The glorious land
8(9) The Cars – Blue trip
9(4) The Raveonettes – Recharge & revolt
10(12) Uncle – Money and run(feat. Nick Cave)
11(11) Beady Eye – Millionaire
12(14) Brother – Still here
13(15) Cat’s eyes – Face in the crowd
14(16) Death Cub for Cutie – You are a tourist
15(17)Friendly fires – Live those days tonight
16(18) Chapel Club – Blind
17(20) Austra – Lose it
18(-)Coldplay – Every teardrop is waterfall
19(10) Fleet Foxes – Helplessness blues
20(-)The Pierces – You ‘ll be mine


Single of the week
Coldplay – Every teardrop is waterfall
Με την σφραγίδα του Brian Eno ξανά με πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία και μια διαφαινόμενη αλλαγή στον ήχο. Περιμένουμε τον δίσκο….






No comments: