Wednesday, March 23, 2011

21-3-2011

- Ο χαρισματικός White εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι είχε την αίσθηση ότι δεν είχε πια τον έλεγχο πάνω στους Stripes. Και βέβαια σε αυτό τη σημείο θα περίμενε κάποιος ότι ο Jack αναφέρεται στη Meg White αλλά η οπτική του έχει πραγματικό ενδιαφέρον. Την ίδια ακριβώς λοιπόν άποψη (για την απώλεια του ελέγχου) έχει και η Meg και όπως εξήγησε στη συνέντευξη ο White αυτό οφειλόταν στο ότι η μπάντα ανήκε πια περισσότερο στους οπαδούς και λιγότερο στους ίδιους τους δημιουργούς της. «Μας ρωτούσαν συνεχώς για ποιο λόγο κάνουμε το α και όχι το β ή γιατί δεν κάνουμε το γ. Δεκάδες ερωτήσεις. Αυτό που με ενδιέφερε –όπως και τη Meg- είναι όπως ένας ζωγράφος φτιάχνει ένα πίνακα και τον εκθέτει έτσι ακριβώς να λειτουργούμε και εμείς. Να κάνουμε μουσική και οι άνθρωποι να την ακούνε και να σκέφτονται αν τους αρέσει. Τα υπόλοιπα είναι περιττά»
- Τέσσερις άνθρωποι χτύπησαν αρκετά σοβαρά ώστε να διακομιστούν σε νοσοκομείο αλλά ευτυχώς χωρίς θανατηφόρα τραύματα σε συναυλία των OMD την Παρασκευή το βράδυ (18/3) στο Austin του Texas. Η μπάντα εμφανιζόταν στη σκηνή του Stubb's και στα πλαίσια του φεστιβάλ SXSW (όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Bright Eyes την επόμενη μέρα).
Το ατύχημα (βλέπε video κάτωθι) συνέβη μετά την κατάρρευση γερανού κάμερας που κινηματογραφούσε τη συναυλία και η μπάντα που κάλεσε άμεσα από σκηνής για ιατρική βοήθεια (η οποία και προσφέρθηκε επίσης άμεσα) αναγκάστηκε να παρουσιάσει ένα σύντομο σετ μετά την αναγκαστική διακοπή.Ένα γαϊτανάκι δηλώσεων έχει ξεκινήσει παράλληλα από διοργανωτές, εκπροσώπους του φεστιβάλ αλλά ο ίδιος ο Andy McCluskey, τραγουδιστής των OMD χαρακτήρισε ως ποντικότρυπα το χώρο διεξαγωγής της συναυλίας και διαμαρτυρήθηκε σε συνέντευξη αργότερα το ίδιο βράδυ λέγοντας ότι υπήρχε νευρικότητα σε όλους συνεργαζόμενους για τους show από την κακή διαχείριση του χρόνου εκ μέρος των διοργανωτών.
- Είκοσι χρόνια κλείνουμε φέτος από το Nevermind και είναι φέτος η χρονιά των Nirvana όσον αφορά στα μουσικά έντυπα ।Παράλληλα, ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της πάλαι ποτέ drummer των Hole, Patty Schemel, περιλαμβάνει υλικό με την Courtney Love και τον Kurt Cobain να τραγουδάνε ένα (ακυκλοφόρητο) κομμάτι που έγραψαν. Η ταινία έχει τίτλο "Hit So Hard" και έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο South By Southwest festival. Το δε κομμάτι έχει τίτλο 'Stinking of You'.

- Καλά, δεν χρειαζόταν να μας το πουν, ούτε και πίστευε κανείς ότι τα side project των μελών των Killers αρκούσαν -δεν μιλάμε και για τον ίδιο τον Brandon Flowers που και solo δεν έχει καμία διαφορά με τον ήχο του group του.Ο drummer Ronnie Vanucci, πάντως, που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το άλμπουμ 'Big Talk', δεν έκρυψε σε δηλώσεις του τον ενθουσιασμό του για την επάνοδο στο studio με τους υπόλοιπους και τη νέα δουλειά τους, η οποία όμως δεν προσδιορίστηκε χρονικά ως προς την ετοιμασία και την κυκλοφορία της।

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- The Strokes – Angles
Μετά από διακοπή 5 ετών , επιστρέφουν με ένα καλό δίσκο που τους βρίσκει να εμπλουτίζουν τον ήχο τους και με άλλα μουσικά όργανα…

- The Vaccines- What did you expect from the Vaccines?
Εμείς πάντως περιμένουμε πολλά στο μέλλον εκτός από τα 2-3 ομολογουμένως καλά singles αυτού του ντεμπούτου।

- Cage the Elephant – Thank you happy birthday
Aπό τις ΗΠΑ με μεγάλη επιτυχία στο ραδιόφωνο και στα charts του Billboard।

- The Human League – Credo
Δεινοσαυρική επιστροφή που δεν προσφέρει πολλά πράγματα παρά να ευχαριστήσει τους λίγους πια πιστούς…

- Duran Duran- All you need is now
Αντιθέτως εδώ οι άλλοι παλιοί , κάνουν έναν από τους καλύτερους δίσκους τους που… θα ξεσηκώσει τους φίλους τους।

- Nicole Scherzinger – Killer love
Η τραγουδίστρια των Pussycat Colls στην δεύτερη solo δουλειά της।

Playlist top – 20
1(2) The Vaccines – Post break-up sex
2(1) PJ Harvey - The Words That Maketh Murder
3(4) Beady Eye – The roller

4(5) Ladytron - Ace Of Hz
5(7) Noah and the Whale – L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.
6(8) Bright Eyes – Shell games
7(3) Chapel Club – Surfacing
8(9) The Strokes – Under cover of darkness
9(10) Lykke Li – I follow rivers
10(12) GlasVegas – The world is yours
11(14) Mogwai – Mexican gran prix
12(15) Elbow - Neat Little Rows
13(18) R.E.M. – Uberlin
14(19) Radiohead - Lotus Flower
15(6) Tapes n’ Tapes – Outside
16(20) Yuck – Holing out
17(11) Funeral party – Finale
18(-)Arcade Fire – City with no children
19(16) Lisa Miskovsky-Got a friend
20(-)Belle and Sebastian – I want the world to stop


Single of the week

Arcade Fire – City with no children
Προφητικό άραγε για το μέλλον μας το νέο single του υπέροχου δίσκου των Καναδών;

No comments: