Thursday, October 7, 2010

4-10-2010

- Ο Edward Norton αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο περιοδικό ‘Variety’ ότι ο Thom Yorke και ο Jonny Greenwood συνέβαλλαν στη δημιουγία του soundtrack της ταινίας ‘Stone’ η οποία βγαίνει στις αμερικανικές αίθουσες αυτό τον μήνα. Το σενάριο της ταινίας έχει γράψει ο Edward Norton ο οποίος μοιράζεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο με τον Robert De Niro.«Είμαι φίλος με τα παιδιά από τους Radiohead. Ο Jonny Greenwood είχε κάνει υπέροχη δουλειά με τη μουσική της ταινίας ‘There Will Be Blood’ του Paul Anderson. Με τον Jonny συναντηθήκαμε κάποια στιγμή στο Λονδίνο τη περίοδο που έγραφα το σενάριο για το ‘Stone’ μαζί με τον σκηνοθέτη John Curran. Κάπως έτσι άρχισε ο Jonny να αναπτύσσει ένα ιπνευματικό δεσμό με την ιστορία μας και όταν τον ρώτησα ‘Τι θα χρησιμοποιούσες και πως θα κατέγραφες αυτούς τους ήχους;’, εκείνος μαζί με τον Yorke μας έδωσαν τόνους μουσικών αρχείων γεμάτα περίεργα μουσικά ambient πειράματα με τα οποία ασχολούνταν οι δυό τους εκείνη την εποχή. Μόλις εγώ και ο John ακούσαμε μερικά από τα δείγματα καλέσαμε αμέσως τον John O'Brien – ο οποίος είχε αναλάβει το soundtrack – και του είπαμε να τα μελετήσει για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά», είπε ο Norton αν και προς το παρόν δεν είναι σαφές κατά πόσον το album με το soundtrack θα περλαμβάνει αυτά τα κομμάτια.

- Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο κιθαρίστας των Bloc Party, Russell Lissack μετά από επίθεση λιονταριού, κατά την οποία το ζώο δάγκωσε τον μουσικό. Ο Lissack αυτή την περίοδο περιοδεύει μαζί με τους Ash στη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spinner, o κιθαρίστας επισκέφθηκε μαζί με τον frontman των Ash Tim Wheeler, ένα καταφύγιο άγριων ζώων στο Cape Town και εκεί του επιτέθηκε το λιοντάρι. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

- Οι INXS ετοιμάζουν μια συλλογή με greatest hits - από την οποία απουσιάζει η φωνή του αποθανόντα Michael Hutchence. Τα μέλη της μπάντας θα ηχογραφήσουν από την αρχή όλα τα τραγούδια που θα βρίσκονται στη συλλογή, ενώ τα φωνητικά θα αναλαμβάνει για κάθε τραγούδι και ένας διαφορετικός τραγουδιστής. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των Dan Sultan, Ben Harper, Rob Thomas και Pat Monaha, ενώ το tracklisting δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

- Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε την Chrissie Hynde ως ένα από τα μεγαλύτερα θηλυκά είδωλα της rock. Με τους Pretenders έγραψε ιστορία στις αρχές της δεκαετίας του 80, διαγράφοντας μια σπουδαία πορεία που σημαδεύτηκε από σπουδαία τραγούδια όπως τα Back On The Chain Gang, Brass In Pocket, Don’t Get Me Wrong.
Στην καριέρα της συνεργάστηκε με μεγάλους μουσικούς όπως: Mick Ronson, INXS, Emmylou Harris,Incubus, Elvis Costello, Jeff Beck, Tom Jones, Cher, UB40, Neneh Cherry, U2, Ray Davies, Frank Sinatra, Sheryl Crow, Ringo Starr, Morrissey.
Η νέα της ανακάλυψη είναι ένας νέος μουσικός, ο JP Jones. Μαζί αποφάσισαν να κάνουν το album “Fidelity” κάτω από το όνομα JP, Chrissie & The Fairground Boys. Τα τραγούδια τους είναι γεμάτα ένταση, δυνατές κιθάρες και αφηγείται στιγμές από την κοινή τους ερωτική ιστορία. Ένα album που δεν προδίδει το σπουδαίο όνομα της Hynde και μας χαρίζει σπουδαία τραγούδια, όπως το “If You Let Me”, πρώτο single από το album.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Carl Barat – Carl Barat
Και η πρώτη προσωπική δουλειά του έτερου πρώην Libertine, με πολλές ομοιότητες στον ήχο που έκανε γνωστούς τους Pulp , Scott Walker …

- Bring Me the Horizon- There Is A Hell, Believe Me I'Ve Seen It. There Is A Heaven, Lets Keep It A Secret
Και το metal είναι εδώ! Και ο τίτλος ατελείωτος!

- Fran Healey – Wreckorder
Η φωνή των Travis σε πρώτη solo δουλειά , με πολλές ομοιότητες με του group.

- Selena Gomez and the scene- A year without rain
Της καλάρεσε η επιτυχία της πιτσιρίκας, και πολύ σύντομα βγάζει και νέο δίσκο εφηβικού ποπ – ροκ.

- Dinosaur Pile-Up – Growning pains
Για πολύ καιρό περίμεναν αρκετοί την πρώτη αυτή μεγάλη δισκογραφική απόπειρά τους, που δεν τους διαψεύδει.

- Lloyd Cole – Broken record
Καιρό είχαμε να τον ακούσουμε , και η γλυκιά φωνή του, ξαναζεσταίνει το δωμάτιό μας…

Playlist top – 20

1(1) School of Seven Bells – Windstorm
2(3) The Drums – Let’s go surfing
3(6) Klaxons – Echoes
4(7) Interpol – Barricade

5(2) Arcade Fire – The suburbs
6(10) The Like – Wishing he was dead
7(8) One night only – Say you don’t want it
8(4) Brandon Flowers – Crossfire
9(11) Grinderman – Heathen child
10(12) The Ting Tings – Hands
11(13) Rose Elinor Dougall – Start/Stop/Synchro
12(14) Arcade Fire – Ready to start
13(15) Goldfrapp – Believer
14(16) Manic Street Preachers -(It's Not War) Just The End Of Love
15(5) LCD Soundsystem – I can change
16(19) Kings of Leon – Radioactive
17(18) Fenech-Soler – Lies
18(20) KT Tunstall – Still a weirdo
19(-)Paul Smith – North atlantic drift
20(9) The National – Anyone’s ghost


Single of the week

Paul Smith – North atlantic drift
Πρώτο solo single και για τον κύριο από τους Maximo Park!

No comments: