Thursday, August 12, 2010

9-8-2010

- Ο frontman των Black Eyed Peas, will.i.am ο οποίος το 2009 είχε συνεργαστεί με τον Michael Jackson, δήλωσε στο Associated Press ότι θεωρεί ασέβεια την κυκλοφορία νέου album του αποθανόντα. «Πώς μπορεί κάποιος να κυκλοφορήσει έναν δίσκο του Michael Jackson χωρίς την συγκατάθεση του ίδιου; Ο Jackson ήταν τελειομανής με την μουσική και δεν θα ήθελε ποτέ να βγει έτσι ένας δίσκος του. Δεν πιστεύω ότι ο ίδιος θα τον κυκλοφορούσε ποτέ. Τώρα που ο Jackson δεν μπορεί να μετέχει σε καμία διαδικασία σε σχέση με τον δίσκο, όσοι ασχολούνται με αυτόν τι ακριβώς κάνουν τελικά; Γιατί βγάζουν έναν τέτοιο δίσκο; Ήταν φίλος μου και πιστεύω ότι όλο αυτό που συμβαίνει είναι ασέβεια προς τον Michael», λέει ο will.i.am.Η Sony BMG ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία ενός νέου album του Michael Jackson – του πρώτου από τα 10 που θα κυκλοφορήσουν μέσα σε διάστημα επτά ετών.

- Πολλοί θα θυμούνται ότι την εποχή που οι Radiohead κυκλοφορούσαν το ‘In Rainbows’ έλεγαν στους fans ότι μπορούν να πληρώσουν «ό,τι εκείνοι νομίζουν» για να κατεβάσουν το album σε ψηφιακή μορφή μέσω του διαδικτύου. Όμως αυτό το καθεστώς εδώ και κάμποσο καιρό έχει τελειώσει. Τώρα όσοι μοιράζονται παράνομα on-line το album είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν σοβαρές κυρώσεις από τους αρμόδιους της μουσικής βιομηχανίας.Τόσο η RIAA (Recording Industry Association Of America) όσο και η IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) έστειλαν στην Google μια επιστολή στην οποία ζητούν από την εταιρία να απενεργοποιεί τους λογαριασμούς εκείνων των χρηστών οι οποίοι παρέχουν δωρεάν πρόσβαση σε λίστες με μουσικές κυκλοφορίες . «Αυτές οι ηχογραφήσεις, ανήκουν σε μια από τις εταιρίες – μέλη μας και δεν υπάρχει καμία έγκριση για τέτοιου είδους χρήση τους», λέει στο τέλος η επιστολή.Προς το παρόν οι Radiohead δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα.

- Οι περισσότεροι τον ήξεραν και πριν από το πρόσφατο Mundial, αλλά τώρα τον ξέρει σχεδόν όλος ο κόσμος όχι μόνο για τις επιδόσεις του στο γήπεδο αλλά και για τις (εκ)δηλώσεις λατρείας του για τους Oasis.
Ο λόγος για τον 23χρονο επιθετικό της Barcelona, τον Lionel Messi ο οποίος πρόκειται να μεταμφιεσθεί σε Noel Gallagher, ενώ ένας ακόμα έναν συμπαίκτη του - του οποίου το όνομα δεν έχει προς το παρόν αποκαλυφθεί – θα γίνει ο Liam Gallagher, διότι όπως αναφέρει η Sun, ο Messi επιθυμεί να φτιάξει μια tribute band των Oasis.
«Η μεταμφίεση που θέλουμε να κάνουμε αφορά στο πώς έμοιαζαν οι Oasis στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Έχουμε τις ανάλογες περούκες, παρόμοια ρούχα και γυαλιά. Πέρασα αρκετό χρόνο μέχρι να αποκτήσω και εγώ λίγο από το επιτηδευμένο ύφος τους…», λέει ο Messi στην εφημερίδα.

- Ο Richard Ashcroft αποχώρησε ξαφνικά από τη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας των United Nations Of Sound στο festival Splendour In The Grass που διεξάγεται στην Αυστραλία. Ο πρώην frontman των Verve, την Κυριακή το βράδυ βγήκε σε μια από τις σκηνές του festival με την νέα του μπάντα και η συναυλία ξεκίνησε κανονικά με το τραγούδι ‘Are You Ready?’ – από το ντεμπούτο album των Sounds που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Προτού όμως τελειώσει το τραγούδι, ο Ashcroft πέταξε το ντέφι που κρατούσε σε μια από τις οθόνες που είχαν στηθεί για τις ανάγκες του live και έφυγε με ένα άλμα από τη σκηνή αφήνοντας άναυδους τους περίπου 5,000 θεατές. Ο τραγουδιστής με το που είχε βγει νωρίτερα στη σκηνή είχε περιοριστεί στην φράση «καλώς ήλθατε στην μικρή σκηνή μας» - για να εξαφανιστεί λίγα λεπτά αργότερα.
Η επίσημη απάντηση που δόθηκε για το συμβάν από εκπρόσωπο της μπάντας ήταν ότι ο Ashcroft είχε πρόβλημα με τη φωνή του και αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησε, ωστόσο και σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί, ο τραγουδιστής ήταν εκνευρισμένος επειδή του δόθηκε η μικρότερη σκηνή στο festival την ίδια ώρα που οι Pixies και οι Empire Of The Sun εμφανίζονταν σε μεγαλύτερες σκηνές…

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Autolux – Transit transit
Μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο τους ‘Future perfect’ επιστρέφουν με μια δουλειά που περιέχει μπαλάντες indie αποχρώσεων και electro στοιχείων.

- Wavves – King of the beach
Υπογράφουν στην Bella Union , άρα ο ήχος τους κινείται στα γνωστά new Americana standars.
- Ed Kowalczyk – Alive
Αν δεν αναγνωρίζετε τον κύριο είναι ο τραγουδιστής των Live που έδρασαν στους Αμερικάνικους Κολλεγιακούς σταθμούς στα 90ς. Πρώτη solo δουλειά με αναγνωρίσιμα φωνητικά.

- Best Coast – Crazy for you
Ποπ από τις Αμερικάνικες ακτές παίζουν και θυμίζουν ιδιαίτερα στιγμές των 60ς.

- Monarchy – Monarchy
Πρώτος δίσκος για τους Αυστραλούς με electro ήχο αρκετά κοντά σε Hot Chip π.χ.

- Skream – Outside the box
Από το Λονδίνο dj είναι με βοηθό εδώ την La Roux.

Playlist top – 20

1(1) Avi Buffalo – What’s in it for?
2(3) The Pains of Being Pure at heart – Say no to love

3(5) The Drums – Forever and ever amen
4(6) Crystal Castles – Celestica
5(2) Stars – Fixed
6(8) Delphic – Counterpoint
7(9) Florence and the Machine – Cosmic love
8(10) Tired Pony – Dead American writers
9(11) Cherry Ghost – Kissing strangers
10(4) Goldfrapp – Alive
11(12) The National – Anyone’s ghost
12(14) Arcade Fire – The suburbs
13(15) School of Seven Bells – Windstorm
14(17) Brandon Flowers – Crossfire
15(16) Katie Melua – A happy place
16(19) Marina and the diamonds – Oh no!
17(20)I blame Coco – Self machine
18(7) Broken Bells – Ghost inside
19(-)Cut Copy – Where I’m going
20(-)Fran Healy - Buttercups


Single of the week

Cut Copy – Where I’m going
Προπομπός του νέου δίσκου των Αυστραλών της ηλεκτρονικής ποπ.

No comments: