Wednesday, May 20, 2009

18-5-2009

- Ο ανερχόμενος rapper από την Ατλάντα, o Dolla πυροβολήθηκε και πέθανε έξω από ένα εμπορικό κέντρο στο Los Angeles τη Δευτέρα. Μαζί του εκείνη τη στιγμή ήταν οι rappers και προσωικοί φίλοι DJ Shabbazz και Scrapp DeLeon, οι οποίοι το μόνο που μπορούν με σιγουριά να καταθέσουν είναι ότι είχαν αντιληφθεί ένα ζευγάρι (άντρα και γυναίκα) να τους ακολουθεί. Ο Dolla πυροβολήθηκε από πίσω. Άρχισαν ξανά οι εχθροπαραξίες;;;

- Ο Peter Gabriel κέρδισε το σουηδικό βραβείο POlar Music, τιμή που μοιράστηκε μαζί με τον εκ Βενεζουέλας συνθέτη και διευθυντή ορχήστρας Jose Antonio Abreu. Η ανακοίνωση γράφει ότι ο Άγγλος μουσικός (αν και είναι μικρός όρος αυτός για να χωρέσει την πολυσχιδή προσωπικότητα του Gabriel) βραβεύτηκε για τις καινοτομίες του και την σημαντικότατη προσφορά του στην ανάπτυξη της μουσικής. Η τελετή απονομής θα γίνει στην Στοκχόλμη στις 31 Αυγούστου, ενώ τα βραβεία (που ανέρχονται στα 1 εκατομμύριο κορώνες=122.000 ευρώ για τον καθένα από τους βραβευθέντες) θα παραδώσει ως είθισται ο ίδιος βασιλιάς της Σουηδίας Carl XVI Gustaf.

- Ο αστροναύτης της NASA Timothy Korpa επικοινώνησε πρόσφατα με τους Echo and the Bunnymen ζητώντας την άδεια να συμπεριλάβει ολοκληρο το Ocean Rain στο data της ρουκέτας του για το επόμενο ταξίδι ου εχι προγραμματιστεί και συμμετέχει.Ο Korpa είναι φανατικός οπαδός της μπάντας, συλλέγωντας εκτός από βινύλια, cds και sinles, διάφορα memorabillia που σχετιζονται με τους Echo. Οι τελευταίοι φυσικά και δεχθηκαν και μάλιστα ο Ian Mc Culloch δήλωσε χαρακτηριστικά:"Είναι νομίζω πια επίσημο. Είμαστε η πιο cool μπάντα στο σύμπαν"...

- Χωρίς κάποιο album προς προώθηση, χωρίς καν σχέδια για κάποιο επερχόμενο, το γνωστό pop κουαρτέτο ξεχύνεται στο δρόμο για την Καλιφόρνια. Ξεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο από το Las Vegas και οι ημερομηνίες φτάνουν μέχρι την 1η Αυγούστου στο Irvine της Καλιφόρνιας. Η τουρνέ είναι καλοσχεδιασμένη μιας και προσφέρει σε κάποιους εκλεκτούς θεατές (με το αζημίωτο φυσικά) όχι μόνο προνομιούχες θέσεις και αναμνηστικά της tour, αλλά γεύμα και ποτό με τα μέλη της μπάντας.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Manic Street Preachers – Journal for Plague lovers
Επιστροφή στον ήχο των πρώτων δύο δίσκων που τους καθιέρωσε μιας και εδώ οι στίχοι των τραγουδιών είναι γραμμένοι από το ιδρυτικό μέλος και μυστηριωδώς εξαφανισμένο πριν πολλά χρόνια Richey Edwards.

- Jarvis Cocker – Further complications
Δεύτερος προσωπικός δίσκος από τον frontman των Pulp που θα κάνει τους φίλους τους να τους νοσταλγήσουν, μιας και σκληραίνει αρκετά εδώ τον ήχο του, λόγω βέβαια και παραγωγής του Steve Albini.

- Passion Pit – Manners
Πρώτος κανονικός δίσκος για τους ηλεκτρονικούς Βοστωνέζους.

- Au Revoir Simone – Still night , still light
Τρία κορίτσια , αιθέρια φωνητικά εμπλουτισμένα με electro μελωδίες.

- Madness – The liberty of Norton Folgate
Επιστροφή για τους παλαίμαχους με ένα μονότονο concept δίσκο.

- Tori Amos – Abnormally attracted to sin
Νέα δουλειά με μεγάλη διάρκεια , που περιέχει τις γνωστές προσεγμένες συνθέσεις, αλλά και κάπου κουράζει.

Playlist top – 20
1(2)Bat for Lashes – Daniel
2(4) U2 – Magnificent
3(1) Yeah Yeah Yeahs – Zero
4(6) PJ Harvey and John Parish – Black hearted love
5(5) Franz Ferdinand – No you girls
6(7) Camera Obscura – French navy
7(9) Royksopp – The girl and the robot
8(3) Doves – Kingdom of rust
9(11) Maximo Park – The kids are sick again
10(15) Manic Street Preachers - Jackie Collins Existential Question Time
11(14) Ladyhawke – Back of the van
12(12) Morrissey - Something Is Squeezing My Skull
13(16) Bloc Party – Signs
14(17) Starsailor – All the plans
15(8) Empire of the sun- We are the people
16(19) The Maccabees – Love you better
17(-)Kasabian – Fire
18(20) Marmaduke Duke - Rubber Lover
19(10) White Lies – Farewell to the fairground

20(-)Florence & The Machine – Rabbit heart raise it up
Δείτε το video:

Single of the week
Kasabian – Fire

Το νέο single τους αποδεικνύει ότι ο δεύτερος δίσκος ήταν μια παρένθεση; Θα το δείξει ο τρίτος που ακολουθεί τον Ιούνιο.
Δείτε το video:

No comments: