Tuesday, May 24, 2016

MUSIC ON LINE στον VOX 103,3 playlist ΔΕΥΤΕΡΑΣ 23 - 5 - 2016 BRIT POP

23 – 5 – 2016


-  Για τα επικείμενα 50 χρόνια του Blonde On Blonde -από τους πλέον εμβληματικούς δίσκους στον κατάλογο του Bob Dylan- το Mojo ετοιμάζει ένα ιδιαίτερο tribute, με έντονο indie άρωμα.
Πιο συγκεκριμένα, το βρετανικό περιοδικό θα καλέσει 14 ανερχόμενα ονόματα του σήμερα, αναθέτοντάς τους να επανηχογραφήσουν τραγούδι-τραγούδι τοBlonde On Blonde.  
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκουμε τη Marissa Nadler, τους Phosphorescent, τον Steve Gunn, τον Kevin Morby, τον Jim O'Rourke και τον Ryley Walker.
Και περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διασκευαστούν τα "I Want You" και "Sad Eyed Lady Of The Lowlands", αντίστοιχα από τους Phosphorescent και τον Jim O'Rourke.


-  Με δεδομένο το παρελθόν του Eric Clapton και του George Harrison, καταλαβαίνετε ότι και μόνο η φήμη για κάτι τέτοιο αρκεί για να φτιάξει πρωτοσέλιδα: η ιστορία άλλωστε της φιλίας τους και ο έρωτας του πρώτου για τη γυναίκα του δεύτερου (που ενέπνευσε το "Layla") είναι μία από τις πιο ειπωμένες στα ροκ εν ρολ χρονικά.
Κάποιοι λοιπόν θεωρούν ότι ο «Angelo Mysterioso» ο οποίος εμφανίζεται να συμμετέχει στο κομμάτι "I Will Be There" στο νέο άλμπουμ του Clapton, Still I Do, είναι ο Harrison. Αιτία γι' αυτό, ότι ο τελευταίος έχει ξαναχρησιμοποιήσει κάτι παρεμφερές (L' Angelo Mysterioso) το 1969, όταν έγραψε μαζί με τον Clapton το "Badge" για τους Cream.
«Έχουν φτάσει και σε μένα αυτές οι φήμες», δήλωσε ο Clapton στο Guitar World, «αλλά όχι, δεν είναι ο George». Αρνείται ωστόσο να μας πει ποιος είναι, γιατί το πρόσωπο λέει αυτό επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.  


-  Σαρώνει σε εντυπώσεις η νέα Anohni περσόνα του γνωστού μας από τους Antony And The Johnsons, Antony Hegarty. Οι δηλώσεις του έχουν λοιπόν ειδικό βάρος αυτή την εποχή, πόσο μάλλον που οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στον πυρετό μίας ακόμα προεδρικής κούρσας.
Μιλώντας στο Uncut με αφορμή το ντεμπούτο του ως Anohni, ο Antony κλήθηκε να αποτιμήσει τη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα, έναν πρόεδρο που στήριξε πολύ ενεργά. Και δεν δίστασε να πει ότι τον απογοήτευσε κατάφωρα και σε όλους τους τομείς και ότι έχει πλέον μετανιώσει για την τόση δημόσια στήριξη που του παρείχε.
Όπως είπε μεταξύ άλλων, δεν περίμενε ότι η Προεδρία Ομπάμα θα άφηνε τελικά άθικτο το Γκουαντάναμο, θα κωλυσιεργούσε τόσο θεαματικά στο επείγον θέμα της κλιματικής αλλαγής και θα συνδεόταν με τόσους βομβαρδισμούς από drone αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή.
Για τη νυν προεδρική κούρσα δεν αναφέρθηκε, σίγουρα όμως η «ατζέντα» που έθεσε θίγει πολλά ζητήματα τα οποία περιμένει μερίδα τουλάχιστον από όσους ψηφίζουν Δημοκρατικούς. Από την άλλη, στις επικείμενες εκλογές μάλλον οι περισσότεροι θα βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους, αφού κύρια προτεραιότητα δείχνει πλέον να είναι «να μη βγει ο Ντόναλντ Τραμπ». 

-  Νωρίς την περασμένη Κυριακή, η Sinéad O'Connor βγήκε για να κάνει ποδήλατο στο προάστιο Wilmette του Σικάγο. Έβαλε μαύρο δερμάτινο παντελόνι και μια μπλούζα που έγραφε «Ιρλανδία» στην πλάτη, πήρε το ροζ κράνος και το μαύρο μπουφάν της και ξεκίνησε. Μόνο που δεν ξαναγύρισε.
Χθες η αστυνομία του Σικάγο την αναζητούσε εναγωνίως ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα και εφόσον είχε περάσει πια το χρονικό διάστημα που ένας ενήλικας θεωρείται εξαφανισμένος. Μάλιστα, έβγαλε και σήμα προς τις δυνάμεις της στους δρόμους που τη χαρακτήριζε ως «αυτοκτονική», εντείνοντας έτσι τις φήμες ότι η εξαφάνιση μπορεί να μην είχε αίσια έκβαση.
Ωστόσο, τίποτα τέτοιο δεν συνέβη τελικά: η Sinéad O'Connor βρέθηκε σώα και αβλαβής. Τι ακριβώς συνέβη και πού ήταν όλο αυτό το διάστημα, παραμένει αδιευκρίνιστο, καθώς μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έκανε καμία επίσημη ή ανεπίσημη ανακοίνωση. 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Richard Ashcroft – These people

Τέταρτος προσωπικός δίσκος για τον τραγουδιστή των Verve στο αναγνωρίσιμο και αγαπημένο σε πολλούς ύφος του.

-  Fews - Means

Πρώτος δίσκος για την Αμερικανο-Σουηδέζικη μπάντα , με post rock συνθέσεις.

-  Kate Jackson – British road movies

Συνεργασία της τραγουδίστριας των Long Blondes  με τον Bernard Butler.

-  Methyl Ethel – Oh inhuman spectacle

 Φίλοι των Tame Impala, από την ψυχεδελική σκηνή του ροκ της Αυστραλίας.

-  Ondeadwaves  - Ondeadwaves

Λονδρέζικο ντουέτο συνεργασία, με dark και gothic προεκτάσεις.

-  Pantha du Prince – The triad

Άλλη μια techno δουλειά από τον μάστορα της electronica.

-  Kygo – Cloud nine

Dance παραγωγός με πολλές συνεργασίες σε αυτόν τον δίσκο!

Playlist top – 20 

1(3) The Last shadow Puppets – Aviation
2(5) Richard Ashcroft – Hold on
3(1) M83 – Solitude
4(2) PJ Harvey – The community of hope
5(8) Edward Shape and the Magnetic Zeros – No love like yours
6(4) D.A.R.K. – Curvy
7(10) The Boxer Rebillion – Big ideas
8(11) Digitalism – Go time

9(6) Woodkid – Land of all
10(12) Radiohead – Burn the witch
11(14) Radiohead – Daydreaming
12(15) Mull Historical Society – The ballad of Ivor Punch
13(7) Polica – Wedding
14(17) Red Hot Chili peppers – Dark necessities
15(18)Alicia Keys – In common
16(19)Chvrches – Warning call
17(20)Elysian Fields – Shadow of the living light
18(9) Travis – magnificent time
19(-)The Temper Trap – Burn
20(-) Jagwar MA & Dreems – Another day in the sun

Single of the week
The Temper Trap – Burn

Τρίτος δίσκος για τους Αυστραλούς , με το τρίτο αυτό τραγούδι να ξεχωρίζει πριν την κυκλοφορία του.






Tuesday, May 17, 2016

16 - 5 - 2016

-  Eντάξει, σαφώς δεν είναι το ίδιο, ούτε βέβαια προσφέρεται και για χιούμορ το όλο σκηνικό, πόσο μάλλον η αιματηρή επίθεση των Τζιχαντιστών στο Παρίσι, στη συναυλία των Eagles Of Death Metal που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε, ακόμα κι όσοι δεν πήγαμε. Να όμως που και στον φιλήσυχο Καναδά, μπορεί κανείς να κινδυνέψει πηγαίνοντας να δει live τη μπάντα.
Η αστυνομία λοιπόν του Τορόντο προχώρησε στη σύλληψη μιας γυναίκας από το κοινό ύστερα από το live των Eagles Of Death Metal στο Opera House της πόλης. Η κατηγορία εναντίον της; Ότι ...δάγκωσε και έκοψε(!) το αυτί ενός άλλου θεατή.
Το σκηνικό δεν φαίνεται να έγινε αντιληπτό από τη σκηνή, ούτε από τη μεγάλη μερίδα του κοινού: όσοι ήταν κοντά είδαν απλά μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ δύο ατόμων και μόνο οι διπλανοί κατάλαβαν τι είχε γίνει, ιδίως ο νεαρός εκείνος που φρόντισε να μαζέψει το κομμένο αυτί, ώστε το προσωπικό του Opera House να το φυλάξει στον πάγο, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο που εκλήθη.
Όπως δήλωσε η υπεύθυνη του χώρου, Athena Ellinas-Towers, μιλώντας στην καναδική τηλεόραση, «Όταν ήρθαν και μου το είπαν, δεν το πίστεψα. Είναι τόσο, τόσο αλλόκοτο...».

-  Δημοφιλέστατο σίριαλ το House of Cards, με πολλούς θαυμαστές και στη χώρα μας, επομένως δεν χρειάζεται μάλλον να σας πούμε ότι το βασικό θέμα των τίτλων έναρξης είναι ορχηστρικό. Εντάξει, δεν είναι και το Χαβάη 5-0, πάντως είναι αρκετά αναγνωρίσιμο.

Το θέμα αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει μορφή σύντομα, καθώς ο Father John Misty ανέλαβε να φτιάξει ένα καινούριο τραγούδι με βάση τη μουσική του Jeff Beal. Για την ώρα, μοιράστηκε δημόσια τους στίχους που έχει γράψει, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter:

-  Ενθουσιασμός επικράτησε χθες στα social media ανάμεσα στους πάμπολλους φίλους των Cure διεθνώς, αφού οι Βρετανοί θρύλοι του post-punk έπαιξαν δύο ολοκαίνουρια κομμάτια στη συναυλία τους στη Νέα Ορλεάνη, τα οποία φαίνεται πως άρεσαν πολύ στους fans.
Αυτή η συναυλία άνοιξε τη νέα βορειοαμερικανική περιοδεία για την παρέα του Robert Smith, η οποία είχε 8 χρόνια να κάνει κάτι τέτοιο. Τα δε τραγούδια φαίνεται να λέγονται "Step Into The Light" και "It Can Never Be The Same".
Tουλάχιστον αυτό λέει το επίσημο Soundcloud των Cure για το Μεξικό, κατά τα λοιπά δεν ξέρουμε αν οι τίτλοι είναι οριστικοί. 

-  Στην εποχή μας, δεν θέλει και πολύ να βγει μια φήμη, με όσα βλέπουμε και διαβάζουμε στα social media. Στην Αμερική ας πούμε, μια φωτογραφία που πόσταρε η Courtney Love στο Instagram της, ήταν αρκετή για να ανάψει φωτιές και να κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν πρόκειται να δούμε μια επανένωση των Hole σύντομα.
Στη φωτογραφία, η Love ποζάρει με τις παλιές της συνοδοιπόρους Melissa Auf Der Maur και Patty Schemel γράφοντας απλά «With the girls, serving up a Hole lot of something».
Αυτό που έχει ιντριγκάρει πολλούς, είναι πως μπορεί από τη φωτογραφία να λείπει ο κιθαρίστας του γκρουπ Eric Erlandson, όπως η Courtney τον έχει ταγκάρει.
Το ενδιαφέρον για μια επανένωση των Hole είναι μεγάλο, ιδίως ανάμεσα σε όσους έζησαν τα 1990s και τα νοσταλγούν, ίσως όμως και σε νεότερες ηλικίες, που ψάχνουν τα αρχέτυπα σημερινών εναλλακτικών ηρώων. Ειδικά σε μια εποχή με περισσότερες γυναίκες μουσικούς και δημιουργούς στο pop/rock στερέωμα, που έχουν καλούς λόγους να βλέπουν τη Love και τα κορίτσια ως πρότυπα ενός φεμινιστικού rock 'n' roll. 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Corinne Bailey rae – The heart speaks in whispers
Τρίτος soul jazz ΄δσκος για την κοπέλα από το Leeds.

-  Eagulls – Ullages
Και αυτοί από το Leeds,  αλλά με punk rock στις αποσκεύες τους.

-  Frightened rabbit – Painting of a panic attack
Από την Σκωτία σε εξαιρετικό δίσκο με επιρροές από  National.

-  Kevin Morby – Singing saw
Από το Texas ,  στον τρίτο πολύ καλό country rock  d;isko.

- Jessy Lanza – Oh no
Από τον Καναδά σε synth pop συνθέσεις.

-  Yak – Alas , salvation
Πρώτος δίσκος γεμάτος δυνατό rock n roll!

-  Vanessa Carlton – Liberman
Με πολλές πωλήσεις στο παρελθόν, επιστρέφει με ανανεωμένο ήχο.

Playlist top – 20 
1(1) M83 – Solitude
2(2) PJ Harvey – The community of hope
3(4) The Last shadow Puppets – Aviation
4(5)D.A.R.K. – Curvy
5(10) Richard Ashcroft – Hold on
6(9) Woodkid – Land of all
7(3) Polica – Wedding
8(11) Edward Shape and the Magnetic Zeros – No love like yours
9(7) Travis – magnificent time
10(12) The Boxer Rebillion – Big ideas
11(15) Digitalism – Go time
12(16) Radiohead – Burn the witch
13(6) James – Nothing but love
14(18) Radiohead – Daydreaming
15(17) Mull Historical Society – The ballad of Ivor Punch
16(8) We Are Scientists – Too late
17(19)Red Hot Chili peppers – Dark necessities
18(20)Alicia Keys – In common
19(-)Chvrches – Warning call
20(-)Elysian Fields – Shadow of the living light

Single of the week
Chvrches – Warning call

Το νέο τους τραγούδι από την ταινία Mirror’s edge catalyst.