Thursday, July 31, 2014

28- 7- 2014


-  Η τραγουδίστρια των Yeah Yeah Yeahs βουλιάζει ακίνητη κάτω από το νερό, φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα. Έτσι εμφανίζεται η Karen O στο βιντεοκλίπ του "Rapt", το οποίο έρχεται να «προλογίσει» το σόλο άλμπουμ της Crush Songs, που αναμένεται να βγει 9 Σεπτέμβρη, στην Cult του τραγουδιστή των Strokes, Julian Casablancas. Το βιντεοκλίπ είναι γυρισμένο από τον σύζυγό της Barney Clay, ενώ στην παραγωγή του δούλεψε και ο K.K. Barrett, συνεργάτης της από το project Stop The Virgens.  Δείτε το video παρακάτω στην playlist μας!

- Όταν ονόμαζε τον πρόσφατο δίσκο του Everyday Robots, ο Damon Albarn δεν περίμενε πως μέσα στο έτος θα βρισκόταν πρωταγωνιστής σε μια κοσμοϊστορική συγκυρία, παίζοντας μπροστά σε δύο αληθινά ρομπότ.Επισκεπτόμενος το Εθνικό Μουσείο Αναδυόμενης Επιστήμης & Τεχνολογίας της Ιαπωνίας, ο Albarn δέχτηκε να δώσει μια ειδική μίνι συναυλία, παίζοντας δύο κομμάτια από το τελευταίο του άλμπουμ (το "Everyday Robots" και το "Hollow Ponds") και δύο τραγούδια των Blur ("Strange NEWS From Another Star", "Out Of Time"). Το λάιβ παρακολούθησαν 50 άτομα, από τα οποία όμως μόνο τα 48 ήταν άνθρωποι. Τα άλλα δύο ήταν ρομπότ! Οι υπεύθυνοι δηλαδή του Μουσείου έφεραν μαζί τα πιο πρόσφατα δημιουργήματά τους, την Οτοναρόιντ και τον Τελενόιντ. Και σημείωσαν μάλιστα ότι η Οτοναρόιντ ανταποκρίθηκε στη μουσική του Albarn: «Κινούσε το κορμί της ανάλογα με τους χρόνους των κομματιών, μουρμούρισε τους στ
ίχους και έπαιρνε στεναχωρημένη έκφραση όταν η μελωδία γινόταν λυπημένη».Ο ίδιος ο Albarn αρκέστηκε να πει πως το βρήκε «ενδιαφέρον» και πως, από απόσταση, τα δύο ρομπότ έμοιαζαν με κανονικούς ανθρώπους. Πρόσθεσε ωστόσο ότι κατά τη γνώμη του θα βλέπουμε πάντα τα ρομπότ ως κάτι εντελώς ξένο και ότι δεν προβλέπει ν' αλλάξει αυτό με τα χρόνια. 

- Ο Jody Duff πάσχει απο μια σπάνια ασθένεια, η οποία χτυπάει τα νεύρα με αποτέλεσμα ο ασθενής από ένα σημείο και μετά να μην μπορεί να ελέγξει τον βηματισμό του, τις κινήσεις του, ακόμα και τον ρυθμό με τον οποίο καταπίνει. Μέσω της ιστοσελίδας του Just Giving, αλλά και ενός φίλου του, ο οποίος έγραψε στο συγκρότημα, εξηγώντας τους την κατάσταση της υγείας του Jody, οι Coldplay ήρθαν σε επαφή μαζί του για του δωρίσουν 10.000 δολάρια.Στη συνέχεια τον προσκάλεσαν στη συναυλία τους στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, τον πήραν μαζί τους στα παρασκήνια και του αφιέρωσαν το τραγούδι τους, "Fix You", ενώ του έστειλαν και από τη σκηνή όλη την αγάπη τους και την αμέριστη στήριξή τους. Μετά το τέλος του λάιβ, υπήρξαν φυσικά και οι συνηθισμένες δηλώσεις για το πόσο πολύ ενδιαφέρθηκε ο Chris Martin να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημα του Duff. Αυτό που μένει, πάντως, ήταν ότι έκαναν κάτι όντως πολύ όμορφο. 

-  Ένας τραγουδοποιός από την Ουάσιγνκτον, ο Kasey, κατάφερε να πείσει επενδυτές να του δώσουν σταδιακά 600 χιλιάδες δολάρια, λέγοντας τους πως δουλεύει πάνω σε έναν δίσκο με φιλανθρωπικό σκοπό.Αλλά επείδη ίσως αυτό να μην ήταν αρκετό ώστε να του δώσουν το ποσό που είχε κατά νου, έμπλεξε στην ιστορία και μερικούς ακόμα καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Bruce Springsteen, o Τοm Petty και οι R.E.M.!Εντάξει, μικρά ονόματα, άγνωστα, σου λέει πού να το διασταυρώσει ο άλλος ότι δεν ισχύει τίποτα απ' όλα αυτά και ότι τα έβγαλα απ' το μυαλό μου...Έκατσε, μάλιστα, κι έφτιαξε και πλαστά χαρτία, τα οποία έλεγαν ότι είχε ήδη πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα και πως είχε κερδίσει 1.4 εκατομύρρια δολάρια μόνο από τα δικαιώματα. Κάπου εκεί μάλλον ήταν που τον πήρανε χαμπάρι και είπαν να το ψάξουνε λίγο περισσότερο το θέμα. Ο Anderson καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Tacoma με 4 χρόνια φυλάκισης, ενώ υποχρεούται να επιστρέψει όλα τα χρήματα που απέσπασε από τους επενδυτές
του. 

- Οι 10 δίσκοι του Ιουλίου όπως τυς ακούσαμε και μας άρεσαν:

1.  Alvvays – Alvvays
2.  The Raveonettes – Pe’ahi
3. Morrissey – World peace is none your business
4. Slow Club – Complete surrender
5. Woman’s Hour – Conversations
6. La Roux – Trouble in paradise
7. Bright Light Bright Light – Life is easy
8. Eugene McGuiness – Chroma
9.  Lust For Youth – International
10. Claire – The great escape

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Tom Petty and the Heartbreakers – Hypnotic eye

Η παλιοπαρέα επιστρέφει με το καθαρόαιμο ροκ για το οποίο τους αγαπήσαμε στα 80s.

- Neon Jungle – Welcome to the Jungle

Νέα θηλυκή τετράδα της pop στο ντεμπούτο album της.

-  Various – Beck song reader

20 συνθέσεις του beck τραγουδισμένες από εκλεκτούς όπως Norah Jones , Jack White , Jarvis Cocker , Laura Marling….

Cher LloydSorry Im late

Η Βρετανίδα  την κάνει και στις ΗΠΑ με αυτόν τον δίσκο και με συμμετοχές γνωστών του hip hop.

Jenny LewisThe Voyager

Η τραγουδίστρια των Rilo Kiley σε υπέροχο προσωπικό δίσκο.

-  Andy Bell – Torsten the bareback saint

Ο τραγουδιστής των Erasure σε δίσκο προορισμένο για μουσική θεατρικής παράστασης.

 Playlist top – 20  
1(3) Slow Club – Complete surrender
2(1) Kaiser Chiefs – Meanwhile up in heaven
3(6) Grimes – Go
4(5) Caribou – Can’t do without you
5(8) Childhood – Falls away
6(2) Arcade Fire – We exist
7(8) Tom Petty and the Heartbreakers – American dream plan b.
8(10) Jessie Ware – Tough love
9(11) The Kooks – Around town
10(4) Sharon Van Etten – Every time the sun comes up
11(13) The Jezabels  - Time to dance
12(14) Reptile Youth – Above
13(16) Inspiral Carpets – Spitfire
14(17) Interpol – All the rage back home
15(18)Alpines – No other lover
16(20) The Raveonettes – Endless sleeper
17(-)Real Estate – Had to hear
18(9) Rhodes – Morning
19(-)FKA Twigs – Pendulum

20(-)Karen O – Rapt



Single of the week

Real Estate – Had to hear


To πρώτο τραγούδι του τελευταίου δίσκου το νέο single , υπόδειγμα indie pop δημιουργίας!










Friday, July 25, 2014

21- 7- 2014


-  Καθόλου δεν μάσησε τα λόγια της η La Roux –κατά κόσμον Elly Jackson– σε συνέντευξη που έδωσε στο Time Out, διαμαρτυρόμενη πως είναι πάντα η underground μουσική η οποία απολαμβάνει σεβασμού και κριτικής αποδοχής, σε αντίθεση με την ποπ μουσική, που πουλάει του κόσμου τ' αντίτυπα.«Έχω βαρεθεί ν' ακούω για σπουδαίους δίσκους οι οποίοι δεν μπορούν να πουλήσουν πάνω από 4.000 αντίτυπα», δήλωσε η Jackson, συμπληρώνοντας: «δεν βρίσκω τίποτα το κουλ στο να μη γράφεις πιασάρικα τραγούδια. Αφού είσαι δηλαδή τόσο έξυπνος, πού είναι η αναθεματισμένη μελωδία που θα μου κολλήσει στο μυαλό; Πώς γίνεται να σε αποκαλούν ιδιοφυΐα, αλλά να ξυπνάω και να μη θυμάμαι τίποτα από το άλμπουμ σου; Δεν το πιάνω...».
 
- «Τα όσα ισχυρίστηκα, τα όσα είπα και τα όσα δημοσίευσα διαδικτυακά για τον Conor Oberst είναι 100% αναληθή. Κατασκεύασα όλα αυτά τα ψέμματα γιατί ήθελα προσοχή σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου.». Αυτά ήταν τα λόγια της Joan Elisabeth Harris, η οποία έναν χρόνο πριν, είχε κατηγορήσει τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Bright Eyes για βιασμό.Η Ηarris που τότε ήταν 16 χρονών είχε κινηθεί νομικά εναντίον του Oberst, κατηγορώντας τον πως πήρε την «παρθενιά της, την αξιοπρέπεια της και την αυτοεκτίμηση της.». Από τον τρόπο που εκφράζεται δεν χρειάζεται να έχει κανείς υψηλή αντίληψη για να καταλάβει ότι η κοπέλα από κάπου χάνει. Πάντως, ο Oberst την συγχώρεσε και απέσυρε την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον της νωρίτερα μέσα στη χρονιά. 

-  Καθώς απείχε 5 χρόνια από τη δισκογραφία, η φετινή της επιστροφή με το Sheezus έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από το κοινό, που έστειλε το άλμπουμ στο #1 των βρετανικών charts. Αλλά καθώς το σούσουρο κατακάθεται, οι εντυπώσεις δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα θετικές: μετά από τρία top-10 singles στη σειρά, το "Our Time" κόλλησε εκτός του top-40, ενώ μια νέα δοκιμή με το "URL Badman" απέτυχε παταγωδώς, μένοντας βυθισμένη στο #93.Η Lily Allen ανέλαβε πάντως (κάποιες από) τις ευθύνες της . Μιλώντας δηλαδή στη Mirror, παραδέχτηκε εμμέσως πως ίσως αυτή τη φορά τα τραγούδια δεν ήταν τόσο καλά, ενώ τόνισε το γεγονός ότι βασίστηκε στη γνώμη τρίτων και δεν ακολούθησε το ένστικτό της, καθώς της έλειπε η αυτοπεποίθηση καθώς ηχ
ογραφούσε το άλμπουμ.Μεγάλο πράγμα το «γνθι σατόν», συμπληρώνουμε εμείς, πάντοτε με συμπάθεια προς την Αγγλίδα τραγουδοποιό που μας χάρισε ένα από τα πιο ωραία ποπ άλμπουμ των '00s, 8 χρόνια πριν. 

 -  Τον Μάιο η Αdele είχε τα γενέθλια της. Και όπως το συνηθίζουν όλοι οι μεγάλοι σταρ που έχουν το κοινό τους κορώνα στο κεφάλι τους ήθελε να κάνει ένα μικρό «δώρο» στους θαυμαστές της. Μόνο που το δώρο ήταν παγίδα και έγινε παρεξήγηση. Την ημέρα που η Adele έκλεισε τα 25 ανέβασε μια φωτογραφία στο Twitter κάτω από την οποία είχε γράψει: «Αντίο 25. Θα σας βρω αργότερα μέσα στη χρονιά...». Δεδομένου ότι τα δύο προηγούμενα άλμπουμ της είχαν τον τίτλο 19 και 21, αντίστοιχα, τα συμπεράσματα βγήκαν εύκολα.Από τότε φυσικά δεν είχαμε κανένα σχετικό νέο, αλλά οι θαυμαστές της το είχαν ήδη σίγουρο. Μάλιστα, με βάση τα παραπάνω, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως η Adele όχι μόνο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει δίσκο στις αρχές του 2015 αλλά και μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία για να τον προωθήσει. Βαρέθηκε και ο πρόεδρος της δισκογραφικής της εταιρίας να απαντάει στα κατά καιρούς τηλεφωνήματα των δημοσιογράφων και βγήκε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, χαρακτηρίζοντας τα όσα λέγονται «αβάσιμα» και «όχι αληθή». 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ
King Creosote – From Scotland with love

Δεύτερος δίσκος για τον Σκωτσέζο που έγινε γνωστός από την συνεργασία του με τον Jon Hopkins.

YesHeaven and earth

Από τους θεμελιωτές του progressive rock ,συνεχίζουν μετά την πρώτη τους εμφάνιση το 1968!

- AlvvaysAlvvays

Και μια μπάντα επιτέλους με καθαρόαιμη αγαπημένη κιθαριστική ποπ!

The MoonsMindwaves

Ρυθμικές ποπ μελωδίες σε έναν ψυχεδελικό δίσκο!

AnberlinLowborn

Από τις ΗΠΑ αρκετά χρόνια στους Κολεγιακούς σταθμούς του  FM rock !

The RaveonettesPeahi

Αυτή είναι η επιστροφή των αγαπημένων Δανών στο γνωστό ύφος του indie rock!

 Playlist top – 20  
1(3) Kaiser Chiefs – Meanwhile up in heaven
2(1) Arcade Fire – We exist
3(5) Slow Club – Complete surrender
4(2) Sharon Van Etten – Every time the sun comes up
5(7) Caribou – Can’t do without you
6(9) Grimes – Go
7(10) Childhood – Falls away
8(12) Tom Petty and the Heartbreakers – American dream plan b.
9(6) Rhodes – Morning
10(13) Jessie Ware – Tough love
11(14) The Kooks – Around town
12(4) James – Moving on
13(15) The Jezabels  - Time to dance
14(16) Reptile Youth – Above
15(11) John Mascis – Every morning
16(17) Inspiral Carpets – Spitfire
17(19) Interpol – All the rage back home
18(20)Alpines – No other lover
19(8) Kasabian – Eez – eh
20(-)The Raveonettes – Endless sleeper

Single of the week
The Raveonettes – Endless sleeper

To πρώτο δείγμα από τον νέο δίσκο των φίλων μας από τη Δανία.









Thursday, July 17, 2014

14- 7- 2014


-  Η γερμανική αστυνομία οδηγήθηκε στην εξάρθρωση αυτού που ονόμασε «την μεγαλύτερη παράνομη δραστηριότητα εκτύπωσης δίσκων στην Ευρώπη». Μετά από έρευνα, διάρκειας 2 χρόνων, ένας τεράστιος αριθμός CD,  DVD αλλά και βινυλίων κατασχέθηκαν από τις πόλεις  Aschaffenburg και Hessen, ενώ οι Γερμανικές αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν το υλικό που έχουν στα χέρια τους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας της Γερμανικής Μουσικής Βιομηχανίας, Dr. Florian Drücke, «το υλικό αποδεικνύει πως η απάτη δεν είναι προϊόν ερασιτεχνών που δεν ήξεραν πως να κάνουν την δουλειά, αλλά εξειδικευμένων, επαγγελματικών οργανώσεων που προκαλούν μεγάλη ζημιά στους καλλιτέχνες και στην βιομηχανία της μουσικής». Αλλά Γερμανοί είναι, δεν θα μπορούσαν να μην βάλουν τα νούμερα κάτω. Τα ανέλυσαν, λοιπόν, και κατέληξαν πως από τη στιγμή που υπάρχει ζήτηση σε CD γύρω στο 70%, της συνολικής
μουσικής παραγωγής, καλά θα κάνουν να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση υπάρχει και μεγάλη (παράνομη) προσφορά.



- Πριν από 5 χρόνια ο Stuart Murdoch έστησε το ρετρό αισθητικής girl -group, God Help The Girl. Από τότε πήγε το project του αυτό ένα βήμα παραπέρα γυρίζοντας μια ταινία, με πρωταγωνίστριες τα τρία κορίτσια που συμμετέχουν στο συγκρότημα, Emily Browning, Olly Alexander and Hannah Murray.Η ταινία λέει την ιστορία ενός καλοκαιριού (επίκαιρα πράγματα) όπου... κάτι συνέβη. Αυτό το κάτι συνέβη σε ένα κορίτσι και σε ένα αγόρι που ζουν σε μια πόλη, ούτε πολύ μικρή, ούτε πολύ μεγάλη, περίπου όση η Γλασκόβη. Και εκεί που πήγαιναν στους δρόμους που ήταν ψιλοάδειοι, ανάμεσα στα μαγαζιά τα οποία ήταν επίσης ψιλοάδεια, συνειδητοποιούν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Murdoch πρόκειται για «μια ηλικία που ακόμα τα όνειρα μας δεν σχετίζονται με επαγγελματικά ζητήματα αλλά πηγάζουν από τον τον ενθουσιασμό που αισθανόμαστε όταν γνωρίζουμε άτομα, τα οποία σκέφτονται σαν κι εμάς.»Η ταινία θα βγει στα σινεμά στη Μεγάλη Βρετανία στις 29 Αυγούστου και στον υπόλοιπο κόσμο στις 14 Σεπτεμβρίου.  

-  Ο Neil Young ακύρωσε τη συναυλία που θα έδινε την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ, με λιτό και διπλωματικό τρόπο, αποφεύγοντας να πάρει θέση. Απλά επικαλέστηκε τον «κίνδυνο ασφαλείας για ένα τόσο μεγάλο event» που θα μπορούσε να προκύψει από τη συνεχιζόμενη ρίψη ρουκετών στο κεντρικό Ισραήλ,απέφυγε ωστόσο να εκφράσει την επιθυμία του να τελεστεί σύντομα η συναυλία, υπό καλύτερες συνθήκεςΟ Brian Eno, από την άλλη, ένωσε τη φωνή του με όσους Βρετανούς επέκριναν την κάλυψη των πρόσφατων γεγονότων στη Μέση Ανατολή από το BBC. Κατά τη γνώμη του, όπως την εξέφρασε σε επιστολή του στην Guardian, το τηλεοπτικό δίκτυο έχει πια εντελώς χάσει την περίφημη αντικειμενικότητά του -για την οποία και ο ίδιος το αγαπούσε, τονίζει- και μεροληπτεί ανοιχτά υπέρ του Ισραήλ: «όπως και πολλοί άλλοι, πλέον», γράφει, «έτσι και το BBC θεωρεί τις ζωές των Παλαιστινίων ως μικρότερης αξίας, ως μη κατάλληλες για να γίνουν είδηση».

-  Ο κιθαρίστας των Radiohead, Jonny Greenwood δήλωσε, σε πρόσφατη συνέντευξη του για το BBC6, ότι το γκουπ πρόκειται το φθινόπωρο να ξεκινήσει να ηχογραφεί τη νέα του δισκογραφική δουλειά. Συγκεκριμένα, ο Greenwood είπε: «Θα ξεκινήσουμε να παίζουμε και να κάνουμε ηχογραφήσεις τον Σεπτέμβριο και θα δούμε πώς θα πάει.» Όταν ακούς «θα δούμε» και «Radiohead» στην ίδια πρόταση μην ενθουσιάζεσαι και τόσο γιατί κι άλλα μέλη του συγκροτήματος έχουν κάνει παρόμοιες δηλώσεις στο παρελθόν, αλλά δίσκο έχουμε να δούμε από το 2011...

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Morrissey – World peace is none your business

Όπως πάντα με μηνύματα οι δίσκοι του , τον βρίσκει σε φόρμα αυτός ο νέος , με πολλά bonus tracks στην deluxe edition!

-  Fink – Hard believer

Folk από το Brighton , μάλλον μονότονη και βαρετή!

-  John Hiatt – Terms of my surrender

Από τους παλιούς του countrybluessoul ήχου , επιστρέφει με αξιόλογη δουλειά!

-  Judas Priest – Redeemer of souls

Έξι χρόνια δισκογραφικής απουσίας μετρούν μέχρι εδώ οι θρύλοι του μεταλλικού  ροκ.

-  Neon Trees – Pop psychology

Pop rock παίζουν σαν κακά ίσως αντίγραφα των Killers , στην τρίτη δουλειά τους.

Slow ClubComplete surrender

Έφτασε αισίως στον τρίτο δίσκο και μάλλον πιο εμπορικό τους το ντουέτο της indie pop.

Womans HourConversations

Ο απόλυτος δίσκος ηλεκτρονικής ποπ χαλάρωσης!

Playlist top – 20  
1(2) Arcade Fire – We exist
2(4) Sharon Van Etten – Every time the sun comes up
3(5) Kaiser Chiefs – Meanwhile up in heaven
4(1) James – Moving on
5(6) Slow Club – Complete surrender
6(8) Rhodes – Morning
7(10) Caribou – can’t do without you
8(3) Kasabian – Eez – eh
9(13) Grimes – Go
10(11) Childhood – Falls away
11(12) John Mascis – Every morning
12(14) Tom Petty and the Heartbreakers – American dream plan b.
13(15)Jessie Ware – Tough love
14(17) The Kooks – Around town
15(18)The Jezabels  - Time to dance
16(19)Reptile Youth – Above
17(20)Inspiral Carpets – Spitfire
18(7) Mando Diao – Black Saturday
19(-)Interpol – All the rage back home
20(-)Alpines – No other lover

Single of the week
Interpol – All the rage back home

H επιστροφή των αγαπημένων της νέας γενιάς του dark new wave!