Wednesday, March 31, 2010

29-3-2010

- Οι Magic Numbers κυκλοφορούν το τρίτο τους album ‘The Runaway’ στις 7 Ιουνίου.Θα κυκλοφορήσει επίσης και μια περιορισμένη έκδοση του δίσκου η οποία θα συνοδεύεται από ένα EP με τέσσερα τραγούδια της μπάντας, τα οποία ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο Wilton Music Hall στο Λονδίνο.Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Robert Kirby που είχε δουλέψει με καλλιτέχνες όπως ο Nick Drake, ο Elvis Costello και άλλους, έκανε και την ενορχήστρωση στο album, λίγο πριν πεθάνει, πέρσι τον Οκτώβριο.


- To ντεμπούτο album της Karen Elson, 'The Ghost Who Walks' θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου.Ο Jack White εκτός από την παραγωγή έχει αναλάβει και χρέη drummer, ενώ οι υπόλοιποι μουσικοί που συμμετέχουν στο album είναι ο Jack Lawrence (Dead Weather), o Carl Broemel (My Morning Jacket), η Rachelle Garniez και o Jackson Smith (γιός της Patti Smith).

- O Beck, οι Liars, οι St. Vincent και ο Sergio Dias από τους Os Mutantes μπήκαν στο studio στις 3 Μαρτίου και σε λιγότερο από 12 ώρες είχαν ηχογραφήσει ξανά το album ‘Kick’ (1987) των INXS, μέσα στα πλαίσια του Record Club 4.To Record Club 4 είναι μια ανεπίσημη μάζωξη διαφόρων καλλιτεχνών, με επικεφαλής τον Beck, με σκοπό την ηχογράφηση ενός album -που έχουν προεπιλέξει- μέσα σε μια ημέρα, χωρίς να έχουν προηγηθεί πρόβες. Ο Beck μέσα από το site Beck.com/recordclub διαθέτει κάθε εβδομάδα και από ένα τραγούδι του album που διασκευάζει.

- Η Courtney Love αποκάλυψε το tracklisting του επερχόμενου album των Hole ‘Nobody’s Daugther’ το οποίο θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα (11 Απριλίου) από τη Mercury Records. Στον δίσκο βρίσκουμε και συνεργασίες με τον Billy Cogan, τη Linda Perry, ενώ στα drums κάθεται ο πρώην drummer των Pearl Jam/Red Hot Chili Peppers, Jack Irons. Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Michael Beinhorn και Micko Larkin. Στο album δεν συμμετέχει ο Eric Erlandson, ιδρυτικό μέλος και πρώην κιθαρίστας των Hole.

- Οι 10 δίσκοι που ακούσαμε πιο πολύ τον Μάρτιο:
1. Laura Marling – I speak because I can
2. Goldfrapp – Head first
3. New Young Pony Club – The optimist
4. The Courteeners – Falcon
5. The Besnard Lakes - The Besnard Lakes are the roaring night
6. Errors – Come down with me
7. Gorillaz – Plastic beach
8. Broken Bells – Broken Bells
9. Joanna Newsom – Have one on me
10. Groove Armada – Black light

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Dum Dum Girls – I will be
Από τον θαυμαστό κόσμο της Sub Pop μας έρχονται οι 4 κοπέλες με τον γεμάτο μελωδίες και υπέροχα φωνητικά garage rock ήχο τους.

- Kids in the glass houses – Dirt
Χαμός σε άλλον ένα punk – rock εφηβικού στυλ δίσκο , με χιλιοακουσμένο ήχο!

- Sharleen Spiteri – The movie songbook
Τι κάνουμε όταν βαριόμαστε να γράψουμε τραγούδια; Διασκευάζουμε αγαπημένα tracks από ταινίες με το αποτέλεσμα πολλές φορές όπως και εδώ να είναι τουλάχιστον βαρετό…

- Goldheart Assembly – Wolves and thieves
Ακολουθούν και αυτοί την μόδα της εποχής με πολλά folk στοιχεία στον δίσκο τους.
- Barenaked Ladies - All In Good Time
Οι Καναδοί επιστρέφουν με έναν σίγουρα εμπορικό , αλλά με πολλές μελωδίες δίσκο που θα ευχαριστήσει τους οπαδούς τους.

- Blacklist – Midnight of the century
Dark ήχος , από Interpol μέχρι τους πρώιμους Echo and the Bunnymen στις επιρροές τους.

Playlist top – 20
1(2) Marina & The Diamonds – Hollywood
2(1) Broken Bells – The high road
3(3) Goldfrapp – Rocket
4(5) Muse – The resistance
5(6) Groove Armada – Paper Romance
6(8) New Young Pony Club – Chaos
7(7) Courteeners – You overdid it all
8(10)The Big Pink – Velvet
9(11) Two Door Cinema Club – Undercover Martyn
10(4) Hurts – Wonderful life
11(13) Metric – Gold guns girls
12(15) Arctic Monkeys – My propeller
13(16) The Foals – Spanish Sahara

14(11) Black Rebel Motorcycle Club – Beat the devil’s tattoo
15(18) Wild Beasts – We still got the taste…
16(17) Turin Brakes – Sea change
17(19) Primary 1 feat. Nina Persson – The blues
18(20) Paul Weller – No tears left to cry
19(-)Delphic – Halcuon
20(-)MGMT – Flash delirium


Single of the week
Delphic – Halcuon
Και μας λείπουν τόσοι πολύ τέτοια ποπ singles! Ας ελπίσουμε να εξελιχθούν ακόμα καλύτερα!

Sunday, March 28, 2010

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ 28 - 3




ΘΕΑΤΡΟΝ CLUB ΠΥΡΓΟΣ

Για μια ακόμη φορά τα παιδιά τα έδωσαν όλα και έκαναν το κέφι τους, ευχαριστώντας τον κόσμο που παραβρέθηκε, και τίμησαν τον σκοπό της εκδήλωσης για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού. Μερικές φωτό αν και ήταν αρκετά σκοτεινά....

Thursday, March 25, 2010

22-3-2010

- Πριν από λίγο καιρό ο Jack White είχε ανακοινώσει ότι ήταν στο studio και δούλευε τις τελευταίες λεπτομέρειες στο καινούργιο album των Dead Weather, χωρίς όμως να αποκαλύπτει περισσότερα. Τελικά, οι Dead Weather ανακοίνωσαν πριν από μερικές μέρες ότι ο καινούργιος τους δίσκος με τίτλο ‘Sea Of Cowards’ είναι έτοιμος και θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαΐου.Νωρίτερα, η μπάντα σκοπεύει να κυκλοφορήσει το single 'Die By The Drop'.Το ‘Sea Of Cowards’ είναι το δεύτερο album των Dead Wheather – το ντεμπούτο τους ‘Horehound’ κυκλοφόρησε το 2009.

- Alex Chilton, η φωνή των Box Tops και αργότερα των Big Star, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 59 ετών.Ο Chilton, πέθανε από καρδιακή ανακοπή την Τετάρτη 17 Μαρτίου, σε νοσοκομείο της Νέας Ορλεάνης όπου είχε μεταφερθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα, επειδή δεν αισθανόταν καλά.Ο drummer των Big Star, Jody Stephens επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του μουσικού, σε επίσημη ιστοσελίδα ειδήσεων του Μέμφις (The Commercial Appeal).Ο Chilton, έγινε αρχικά γνωστός μαζί με τους Box Tops.
- O Liam Gallagher δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ιαπωνικό περιοδικό ‘Asahi’, ότι το ντεμπούτο single από το επερχόμενο –ακόμα χωρίς όνομα- project του, θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Ο πρώην frontman των Oasis, συμπλήρωσε ότι η μπάντα του έχει αρκετά τραγούδια για το καινούργιο album το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011. Το line-up της μετά-Oasis μπάντας του Gallagher, περιλαμβάνει τους Gem Archer, Andy Bell και τον drummer Chris Sharrock, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

- Οι Green Day ανακοίνωσαν ότι έχουν αρχίσει να δουλεύουν καινούργια τραγούδια για το επερχόμενο album τους.Ο frontman της μπάντας, Billie Joe Armstrong είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Kerrang! ότι οι Green Day από τον περασμένο Οκτώβριο δουλεύουν πάνω σε καινούργιο υλικό και ήδη έχουν μερικά demos έτοιμα ενώ οι περισσότερες ηχογραφήσεις να έγιναν κατά τη διάρκεια της τελευταίας Ευρωπαϊκής περιοδείας τους (Βερολίνο, Στοκχόλμη, Γλασκώβη, Άμστερνταμ).Το τελευταίο album της μπάντας '21st Century Breakdown' (2009) κυκλοφόρησε πέντε χρόνια μετά το 'American Idiot'.
«Αυτή τη φορά, θέλουμε να βγει γρήγορα ο δίσκος και χωρίς καθυστερήσεις» προσθέτει ο Armstrong.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Laura Marling – I speak because I can
Βρετανική folk και στη δεύτερη δουλειά της πολλά υποσχόμενης νεαρής Βρετανίδας.

- Autechre – Oversteps
19 χρόνια πειραματισμών στον χώρο του electro συνεχίζονται και εδώ.
- Serena Maneesh – No2: Abyss in B minor
Νορβηγοί με ήχο γεμάτο από επιρροές από My Bloody Valentine μέχρι Asobi Seksu.

- Envy – Set yourself on fire
Νεαρή Αγγλιδούλα με στόχο να κλέψει τη δόξα των Βρετανών hip – hop καλλιτεχνών.

- Goldfrapp – Head first
Και ο ήχος της Alison 10 χρόνια περίπου μετά την πρώτη της εμφάνιση , γίνεται όλο και πιο εμπορικός , κοντά σε 80ς pop επιτυχίες.

- Jimi Hendrix – Valleys of Neptune
Σε τι αποσκοπεί άραγε μια κυκλοφορία ανέκδοτου υλικού τόσα χρόνια μετά τον χαμό του μεγάλου κιθαρίστα όσο σημαντικές και να ;είναι αυτές; Σούπερ αρπαχτή των εταιρειών!!!

Playlist top – 20
1(1) Broken Bells – The high road
2(3) Marina & The Diamonds – Hollywood
3(6) Goldfrapp – Rocket
4(2) Hurts – Wonderful life
5(7) Muse – The resistance
6(8) Groove Armada – Paper Romance
7(9) Courteeners – You overdid it all
8(10) New Young Pony Club – Chaos
9(4) Delphic – Doubt
10(11) The Big Pink – Velvet
11(14) Black Rebel Motorcycle Club – Beat the devil’s tattoo

12(15) Two Door Cinema Club – Undercover Martyn
13(17) Metric – Gold guns girls
14(5) Amy MacDonald - Don't tell me that it's over
15(19) Arctic Monkeys – My propeller
16(-)The Foals – Spanish Sahara
17(18) Turin Brakes – Sea change
18(-)Wild Beasts – We still got the taste…

19(-)Primary 1 feat. Nina Persson – The blues

20(-)Paul Weller – No tears left to cry

Single of the week
The Foals – Spanish Sahara
Ο συμπατριώτης μας Γιάννης Φιλιππάκης επιστρέφει με το πρώτο δείγμα από τον νέο δίσκο να είναι τουλάχιστον εξαιρετικό.

Friday, March 19, 2010

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

Η ΑΦΙΣΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΕΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΙΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ!

Thursday, March 18, 2010

15-3-2010

- Η γενέτειρα των Portishead, κατέκτησε την πρώτη θέση στη μελέτη που πραγματοποίησε ο οργανισμός Performing Rights Society (PRS), κερδίζοντας το Liverpool, το Manchester και το Λονδίνο.Η έρευνα, έδειξε ότι το Bristol που ‘γέννησε’ τις μουσικές των Massive Attack, Portishead και Tricky έχει βγάλει περισσότερους μουσικούς σε σχέση με τον πληθυσμό του, από οποιαδήποτε άλλη πόλη στη Βρετανία.Άλλες δύο πόλεις της δυτικής Αγγλίας βρέθηκαν ψηλά στον κατάλογο, το Cheltenham στην πέμπτη θέση και το Swindon στη δέκατη τρίτη.
Καθώς τα αποτελέσματα προέκυψαν με βάση τον πληθυσμό των πόλεων, το Λονδίνο βρέθηκε μόλις στην εικοστή έκτη θέση, αν και εκεί κατοικούν οι περισσότεροι μουσικοί.


- To πέμπτο album των Stars ‘The Five Ghosts’ θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου από το label της μπάντας Soft Revolution. H τελευταία δουλειά των Καναδών ήταν το ‘In Our Bedroom After the War’ που κυκλοφόρησε το 2007.
Στο καινούργιο album συμμετέχει και ο Andrew Whiteman (Broken Social Scene/Apostle of Hustle).


- Aπό τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι τώρα οι Ash κυκλοφορούν ένα single κάθε δύο εβδομάδες -μέσα στα πλαίσια της συλλογής A-Z με singles. Μέχρι τώρα δηαλαδή, έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 13 singles, ενώ η κυκλοφορία του A-Z Vol.1 αυτές τις μέρες σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πρώτης συλλογής που θα αποτελείται από 26 τραγούδια συνολικά (και όχι σε αλφαβητική σειρά όπως υποδηλώνει ο τίτλος).
Το album θα είναι διαθέσιμο και σε limited cd/dvd έκδοση ( με το dvd να περιέχει αποσπάσματα από την περιοδεία της μπάντας στην Αγγλία τον περασμένο χειμώνα).


- O David Holmes ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ‘best of’ συλλογή με τίτλο 'The Dogs Are Parading' στις 26 Απριλίου και αποτελείται από δύο cds που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και τρία καινούργια τραγούδια, αλλά και μερικά νέα remixes.


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- New Young Pony Club – The optimist
Και ένας δίσκος με ευχάριστο συνδυασμό dance – pop με disco και punk! Και με καλά singles που μπορείτε να ακούσετε και να χορέψετε.


- The Automatic – Tear the signs down
Τρίτη δουλειά , με βαρετές συνθέσεις που σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν σε αξία το ‘Monster’ που τους έκανε γνωστούς.


- Amy McDonald – A curious thing
Η Σκωτσέζα αποκάλυψη του 2008 , στην δύσκολη αποστολή του δεύτερου δίσκου, διαλέγει τον εύκολο δρόμο της επανάληψης.


- Errors – Come down with me
Δεν έχει εκπλήξεις αυτός ο δεύτερος δίσκος, και αναλώνεται σε post – rock συνθέσεις.


- Black Rebel Motorcycle Club – Beat the devil’s tattoo
Σκέτη απογοήτευση για τους φίλους τους που τους αγάπησαν με τους 2 πρώτους δίσκους. Τι τη θέλουν την country και την ανακατεύουν;


- The Besnard Lakes - The Besnard Lakes are the roaring night
Δεκαετία 60 αναμιγμένη με 70s pop και indie από τα 90ς , μας δίνει έναν από τους σημαντικούς δίσκους του 2010!


- Drive – By – Truckers – The big to-do
Άπό την Αθήνα της Γεωργίας για 12 χρόνια βγάζουν σημαντικούς country rock δίσκους.


Playlist top – 20
1(3) Broken Bells – The high road
2(2) Hurts – Wonderful life

3(5) Marina & The Diamonds – Hollywood
4(1) Delphic – Doubt
5(4) Amy MacDonald - Don't tell me that it's over
6(7) Goldfrapp – Rocket
7(9) Muse – The resistance
8(11) Groove Armada – Paper Romance
9(12) Courteeners – You overdid it all
10(13) New Young Pony Club – Chaos
11(15) The Big Pink – Velvet
12(6) The XX – VCR
13(8) Massive Attack – Girl I love you
14(16) Black Rebel Motorcycle Club – Beat the devil’s tattoo
15(18) Two Door Cinema Club – Undercover Martyn
16(14) Bad Lieutenant – Twist of fate
17(-)Metric – Gold guns girls
18(20) Turin Brakes – Sea change
19(-)Arctic Monkeys – My propeller

20(10) A Place to Bury Strangers – Keep sleeping away



Single of the week
Metric – Gold guns girls
Άλλο ένα single από τον υπέροχο περσινό δίσκο των Καναδών.

Thursday, March 11, 2010

8-3-2010

- O frontman των Simple Minds ετοιμάζει την πρώτη του solo δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Lostboy!AKA”, που θα κυκλοφορήσει τον Μαΐο και είναι η πρώτη φορά που ο Kerr ηχογραφεί δίσκο χωρίς τον επί χρόνια συνεργάτη του Charlie Burchill.Ο Kerr υποστηρίζει ότι αυτός ο δίσκος είναι μια απόπειρα να ανακαλύψει ξανά όλα εκείνα τα μουσικά σημεία αναφοράς που είχε ως έφηβος. Έτσι μέσα σε αυτό το κλίμα, ο τραγουδιστής έχει προγραμματίσει και μερικές συναυλίες για τον Μάϊο στο King Tut στην Γλασκώβη, εκεί όπου έπαιξε για πρώτη φορά πριν από τριάντα χρόνια με την πρώτη του μπάντα, τους Johnny and the Self Abusers.

- Ο Jonny Greenwood αυτή την περίοδο γράφει τη μουσική για την ταινία που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Haruki Murakami, Norwegian Wood.
Ο Greenwood δήλωσε ότι το βασικό του θέμα για αυτό το soundtrack βασίζεται σε μια σύνθεση που είχε γράψει για λογαριασμό της BBC Concert Orchestra (ο μουσικός είχε προσληφθεί από το BBC το 2004).
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Greenwood γράφει μουσική για ταινία. Ξεκίνησε το 2003 γράφοντας τη μουσική της ταινίας του Simon Pummell ‘Bodysong’(κυκλοφορεί σε dvd στις 22 Μαρτίου) ενώ το 2007 έγραψε το soundtrack για την γνωστή ταινία του Paul Thomas Anderson ‘There Will Be Blood’ - για να αναφέρουμε μόνο δύο από τις δουλειές του μουσικού.

- Ο τραγουδιστής και συνθέτης Mark Linkous αυτοκτόνησε το Σάββατο 6 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Rolling Stone. Οι συνθήκες θανάτου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο τραγουδιστής αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. O Linkous ήταν 48 χρονών.Η οικογένεια του τραγουδιστή, εξέδωσε μια ανακοίνωση που έλεγε ότι με ιδιαίτερη θλίψη μοιράζεται με το κοινό την είδηση της αυτοκτονίας του Mark Linkous. «Είμαστε ευγνώμονες για τον χρόνο που περάσαμε μαζί και ο Mark θα είναι πάντοτε στις καρδιές μας. Ας είναι ειρηνικό το ταξίδι του…» τελειώνει η ανακοίνωση.

- Μετά το 'The Life Pursuit' του 2006, η μπάντα ξαναμπαίνει στο studio για να ετοιμάσει το καινούργιο της album.Οι Belle & Sebastian αποκάλυψαν στους fans τους μέσω του διαδικτύου (mailing list), ότι τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε studio της Γλασκώβης και δουλεύουν πάνω σε νέα τραγούδια, ενώ οι τελικές ηχογραφήσεις θα γίνουν αργότερα σε studio του Los Angeles.
H μπάντα έχει ήδη προγραμματίσει και συναυλίες στο επόμενο διάστημα, μέσα στα πλαίσια διαφόρων festivals σε Ευρώπη και Ιαπωνία.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Gorillaz – Plastic beach
Ο Damon Albarn και η παρέα του συνεχίζουν δυναμικά με την τρίτη δουλειά τους, και συγκεντρώνουν και νέους συνεργάτες από παλιές καραβάνες (Bobby Womack), μέχρι φτασμένους ράπερς (Snoop Dogg). Mε τους Blur τι θα γίνει άραγε;

- Liars – Sisterworld
Από πειραματικοί μέχρι πολύ ψαγμένοι οι προηγούμενοι δίσκοι τους , αυτός τους πάει ένα βήμα παραπέρα και μάλλον θα θεωρηθεί και ο καλύτερός τους.

- Broken Bells – Broken Bells
Απρόσμενη συνεργασία του παραγωγού Danger Mouse και του τραγουδιστή των υπέροχων Shins σε έναν δίσκο που ξεχυλίζει από το ταλέντο του πρώτου και τη φωνή του δεύτερου!

- Sugababes – Sweet 7
Από πέρυσι ήταν αν το βγάλουν οι δεσποινίδες στην αγορά. Η μετριότητα του δίσκου, μάλλον τα εξηγεί όλα!

- Solex vs Cristina Martinez and Jon Spencer - Amsterdam Showdown King Street Throwdown
Ένα κλασικό μουσικό ζευγάρι σε συνεργασία - έκπληξη με τον ηλεκτρονικό Solex.

- Titus Andronicus – The monitor
Concept δίσκος με πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία.

Playlist top – 20
1(1) Delphic – Doubt

2(4) Hurts – Wonderful life
3(5) Broken Bells – The high road
4(6) Amy MacDonald - Don't tell me that it's over
5(7) Marina & The Diamonds – Hollywood
6(2) The XX – VCR
7(8) Goldfrapp – Rocket
8(10) Massive Attack – Girl I love you
9(12) Muse – The resistance
10(3) A Place to Bury Strangers – Keep sleeping away
11(11) Groove Armada – Paper Romance
12(14) Courteeners – You overdid it all
13(15) New Young Pony Club – Chaos
14(16) Bad Lieutenant – Twist of fate
15(17) The Big Pink – Velvet
16(20) Black Rebel Motorcycle Club – Beat the devil’s tattoo
17(13) Hot Chip – One life stand
18(-)Two Door Cinema Club – Undercover Martyn
19(9) The Bravery – Slow poison
20(-)Turin Brakes – Sea change


Single of the week
Two Door Cinema Club – Undercover Martyn
Electronica – rock με την υπογραφή της εταιρείας του είδους Kitsune.

Wednesday, March 3, 2010

1-3-2010

- Atoms Of Peace είναι ο τίτλος ενός τραγουδιού από το προσωπικό album του Yorke “Eraser” (2006), αλλά και το όνομα για το νέο όχημα του μουσικού στο οποίο συμμετέχουν ο Flea (Red Hot Chili Peppers), o Joey Waronker (Βeck, REM), o Nigel Godrich (παραγωγός των Radiohead) και o Mauro Refosco (Forro in the Dark). Ο Flea μαζί με τον Goldrich είχαν συνεργαστεί και στο “Eraser”. Το σχήμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο σε συναυλία στο Los Anjeles και ετοιμάζεται για περισσότερες εμφανίσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

- Ο μπασίστας/κιμπορντίστας των Horrors, Rhys Webb είπε στο Spinner ότι η μπάντα θα ηχογραφήσει σε δικό της studio και η παραγωγή του δίσκου θα γίνει από τους ίδιους.«Δεν ξέρουμε πως θα κινηθούμε στον επόμενο δίσκο. Το σίγουρο είναι πως η χρήση διαφόρων οργάνων που κάναμε στον προηγούμενο δίσκο (‘Primary Colours’), θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για τον καινούργιο», συμπληρώνει ο Webb.

- Σχεδόν οκτώ χρόνια από την κυκλοφορία του 'The Last DJ’, ο Tom Petty μαζί με την παρέα των Heartbreakers ανακοίνωσαν ότι φέτος την άνοιξη –σύμφωνα με τη Warner- θα κυκλοφορήσουν καινούργιο δίσκο με τίτλο ‘Mojo’.Η κυκλοφορία του album θα σηματοδοτήσει και το ξεκίνημα μιας περιοδείας ανά την Αμερική μαζί με special εμφανίσεις των Joe Cocker και Crosby, Still & Nash.

- Η Macy Gray επιστρέφει με τη νέα της δισκογραφική δουλειά που φέρει τον τίτλο ‘The Sellout’. Το album θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου από την Concord Records/Island Records. Το album θα περιλαμβάνει συνολικά 12 τραγούδια με guest εμφανίσεις άλλων μουσικών (Bobby Brown, Kaz James, Slash, Duff McKagan), ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει η Gray μαζί με τον βραβευμένο μηχανικό ήχου Manny Marroquin.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Ellie Goulding – Lights
Τελικά η πολύ διαφήμιση μήπως βλάπτει; Η 23χρονη κοπέλα εδώ και 6 μήνες πριν βγει στην αγορά το ντεμπούτο cd της παρουσιαζόταν σαν την νέα μεγάλη ελπίδα της Βρετανικής ποπ. Όμως το άκουσμα του δίσκου, δεν μας βγάζει κάτι διαφορετικό από τα τραγούδια που έχουμε συνηθίσει να ακούμε σωρηδόν εδώ κι εκεί!

- The Kissaway Trail – Sleep mountain
Νέα επική μορφή της ποπ από τους Δανούς που και εδώ είναι ποιοτικοί.

- Blood Red Shoes – Fire like this
Ροκ της νέας γενιάς , αλλά και σκληρότερα ακούσματα, όλα μαζεμένα και στην δεύτερη δισκογραφική τους απόπειρα.

- Johnny Cash – American VI: Ain’t no grave
Δίσκος που βγαίνει μετά θάνατον και περιέχει τελευταίες ηχογραφήσεις του μεγάλου της ροκ, σε παραγωγή ξανά Rick Rubin.

- Joanna Newsom – Have one on me
Αφήνει το ταξίδι στον δρόμο της φαντασίας και μας δίνει έναν διαφορετικό τριπλό παρακαλώ, δίσκο.

- Groove Armada – Black light
Παλαίμαχοι πια στα dance δρώμενα, επιστρέφουν με ένα αξιόλογο δίσκο με πολλές φιλικές συμμετοχές.

- Two Door Cinema Club – Tourist history
Κοντά στον ήχο των Snow Patrol παραπέμπει ο δίσκος των Ιρλανδών!

Playlist top – 20
1(3) Delphic – Doubt
2(2) The XX – VCR
3(1) A Place to Bury Strangers – Keep sleeping away
4(5) Hurts – Wonderful life
5(6) Broken Bells – The high road
6(8) Amy MacDonald - Don't tell me that it's over
7(9) Marina & The Diamonds – Hollywood
8(10) Goldfrapp – Rocket
9(4) The Bravery – Slow poison
10(11) Massive Attack – Girl I love you
11(12) Groove Armada – Paper Romance
12(13) Muse – The resistance
13(14) Hot Chip – One life stand
14(15)Courteeners – You overdid it all
15(16)New Young Pony Club – Chaos
16(18) Bad Lieutenant – Twist of fate
17(19) The Big Pink – Velvet
18(7) The Temper Trap – Fader
19(20) Vampire Weekend – Giving up the gun
20(-)Black Rebel Motorcycle Club – Beat the devil’s tattoo

Single of the week

Black Rebel Motorcycle Club – Beat the devil’s tattoo
Αυτό είναι το single από το ομώνυμο νέο album, σε country αναζητήσεις…